BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player



Teraz jest 15 listopada 2018, 04:31


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Regulamin działu


Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.



Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu


Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji


Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery



Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [F10]Pobór napięcia w F10
PostNapisane: 30 października 2018, 10:16 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 7
Moje BMW: Bmw 535i
Kod silnika: F10
Witam , mam problem w F10 . Otóż wyskakiwał mi po pewnej zimniejszej nocy komunikat o zwiększonym wyładowaniu akumulatora . Fakt Aku miałem od nowości był już marny wiec kupiłem Varte 95ah 850 A wcześniej był orginałów 90ah 900 A , według specjalistów na USA szły inne a na EU te 95 ah . Ale problem mam taki że nawet po wymianie na nowy i przypisaniu go po pozostawieniu auta na 38 godzin komunikat wyskoczył ponownie . Byłem u swojego mechanika i podpisaliśmy auto pod miernik , poczekaliśmy aż się uśpi i po godzinie wartość na mierniki poboru prądu pokazywało 0,11 A i moje pytanie brzmi jaki jest dopuszczalny pobór ? Ładowanie starego Alu miałem 14,58 teraz po przypisaniu jest 14,05 z lekkim wahaniem .


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [F10]Pobór napięcia w F10
PostNapisane: 31 października 2018, 14:19 
Offline
Fan F1
Avatar użytkownika

Posty: 13038
0,11A to za dużo. Do 0,05A, a przy rozbudowanej elektronice 0,08A.

_________________
gdzie tirówka nie może,
tam alfons pomoże.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [F10]Pobór napięcia w F10
PostNapisane: 2 listopada 2018, 10:33 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 7
Moje BMW: Bmw 535i
Kod silnika: F10
Jakieś pomysły ? Gdzie szukać ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [F10]Pobór napięcia w F10
PostNapisane: 2 listopada 2018, 23:55 
Offline
Zacna persona forum

Wiek: 36
Posty: 1390
Lokalizacja: Krakow, UK
Moje BMW: F10 520d
Kod silnika: N47N
Jak sprawdzaliście pobór prądu ? Klapa bagażnika była otwarta ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [F10]Pobór napięcia w F10
PostNapisane: 3 listopada 2018, 12:16 
Offline
Fan F1
Avatar użytkownika

Posty: 13038
Oświetlenie bagażnika?

_________________
gdzie tirówka nie może,
tam alfons pomoże.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [F10]Pobór napięcia w F10
PostNapisane: 5 listopada 2018, 11:40 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 7
Moje BMW: Bmw 535i
Kod silnika: F10
Owszem , bagażnik był otwarty ale był zablokowany zamek wiec lampka się nie świeciła i auto zostało zamknięte na alarm . Podłączony miernik był na ponad godzinę i dalej 0,11 A


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [F10]Pobór napięcia w F10
PostNapisane: 5 listopada 2018, 13:47 
Offline
Zacna persona forum

Wiek: 36
Posty: 1390
Lokalizacja: Krakow, UK
Moje BMW: F10 520d
Kod silnika: N47N
Bez odpowiedniego kompa pozostaje wam wyjmować po kolei wszystkie bezpieczniki aż pobór spadnie do właściwej wartości.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [F10]Pobór napięcia w F10
PostNapisane: 5 listopada 2018, 14:18 
Offline
Fan F1
Avatar użytkownika

Posty: 13038
Tak trzeba zrobić i wyjmować kolejno bezpieczniki.

_________________
gdzie tirówka nie może,
tam alfons pomoże.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [F10]Pobór napięcia w F10
PostNapisane: 5 listopada 2018, 16:20 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 7
Moje BMW: Bmw 535i
Kod silnika: F10
Auto oddane niech mechanik działa jak naprawi to się podzielę info . Niestety proces wyciągania bezp. Jest mega czasochłonny ponieważ po każdym wyciągnięciu trzeba poczekać aż przejdzie w tryb uśpienia lub inicjować przez kompa .


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 28 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL