BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player



Teraz jest 17 sierpnia 2018, 20:53


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Regulamin działu


W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.



Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu


Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!


Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery



Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E34] panel klimatronika nie działa poprawnie?
PostNapisane: 22 grudnia 2013, 12:59 
Offline
Forumowicz
Avatar użytkownika

Wiek: 28
Posty: 351
Lokalizacja: Holandia
Moje BMW: E34 E60
Kod silnika: M50B25 M57N2 D30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=136216
Pojawił mi się problem po wymianie filtra kabinowego w e34 po lifcie z klimatronikiem.
Otóż nie działa mi podgrzewanie tylnej szyby wcale nie reaguje dioda w włączniku,oraz grzanie przedniej szyby wcześniej po włączeniu przycisku grzanie przedniej szyby cały nadmuch kierowany był na szybę a boczne przyciski np. ustawienia auto gasły,teraz jest beż zadnej zmiany.
Bezpieczniki pod maską są 100% ok pod kanapą sprawdziłem na szybko i wydaje mi się że też są ok.
Są jakieś przekaźniki od tego albo bezpieczniki które mogły się spalić?
Dziwi mnie to że stało się tak po wymianie filtr,przecież tam nic nie można popsuć? :kwasny:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E34] panel klimatronika nie działa poprawnie?
PostNapisane: 29 grudnia 2013, 22:31 
Offline
Forumowicz

Posty: 230
Lokalizacja: Gliwice
Moje BMW: e39 528ia
dziwne :) juz któryś raz widzę ze ktoś ma problem po wymianie filtra , ja ci bym proponował przełożyć na chwilę sterownik który jest za nagrzewnicą :)

_________________
było:P e32 735i ,e34 2,4 td ,e36 320i ,e36 323i coupe , e39 740 , e32 735,


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E34] panel klimatronika nie działa poprawnie?
PostNapisane: 1 stycznia 2014, 15:21 
Offline
Forumowicz
Avatar użytkownika

Wiek: 28
Posty: 351
Lokalizacja: Holandia
Moje BMW: E34 E60
Kod silnika: M50B25 M57N2 D30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=136216
Chodzi ci o tak zwany miecz czy ten sterownik za nim?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E34] panel klimatronika nie działa poprawnie?
PostNapisane: 4 stycznia 2014, 18:42 
Offline
Forumowicz
Avatar użytkownika

Wiek: 28
Posty: 351
Lokalizacja: Holandia
Moje BMW: E34 E60
Kod silnika: M50B25 M57N2 D30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=136216
Podmieniłem dziś przekaźnik od grzania tylnej szyby na inny ale to nic nie zmieniło. Rozebrałem jeszcze raz tak jak przy wymianie filtra kabinowego ale wszystko tam jest w porządku wizualnie. Nie wiem za co się wziąć.Jest gdzieś jakiś przekaźnik lub coś takiego który odpowiada za panel klimatronika?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E34] panel klimatronika nie działa poprawnie?
PostNapisane: 4 stycznia 2014, 18:56 
Offline
Zacna persona forum
Avatar użytkownika

Posty: 1031
Lokalizacja: Łódź
Moje BMW: BMW e39 528i
Kod silnika: m52b28
Garaż: byłe: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=134211
u mni też jest problem w e34 po wymianie filtra, otóż panel klimy zaczyna mi świecić dopiero po tym jak mu przywale w morde...nic przecież tam nie dotykałem itp, nie kumam o co chodzi.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E34] panel klimatronika nie działa poprawnie?
PostNapisane: 5 stycznia 2014, 08:16 
Offline
Forumowicz
Avatar użytkownika

Wiek: 28
Posty: 351
Lokalizacja: Holandia
Moje BMW: E34 E60
Kod silnika: M50B25 M57N2 D30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=136216
Podświetlenie już zrobiłem bo nie świeciły dwa pokrętła,ale co z resztą to nie wiem.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E34] panel klimatronika nie działa poprawnie?
PostNapisane: 6 stycznia 2014, 12:23 
Offline
Forumowicz

Posty: 230
Lokalizacja: Gliwice
Moje BMW: e39 528ia
kosmos1990 napisał(a):
Chodzi ci o tak zwany miecz czy ten sterownik za nim?

sterownik :) podmień jedno i drugie

_________________
było:P e32 735i ,e34 2,4 td ,e36 320i ,e36 323i coupe , e39 740 , e32 735,


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E34] panel klimatronika nie działa poprawnie?
PostNapisane: 15 stycznia 2014, 21:54 
Offline
Forumowicz
Avatar użytkownika

Wiek: 28
Posty: 351
Lokalizacja: Holandia
Moje BMW: E34 E60
Kod silnika: M50B25 M57N2 D30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=136216
Panowie macie jakieś pomysły gdzie zajrzeć odnośnie tej awarii? Sterownika nie mam od kogo podmienić a kupować w ciemno to też nie bardzo :kwasny:
W sobotę mam zamiar z tym powalczyć tylko nie wiem od której strony go podejść i od czego zacząć?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E34] panel klimatronika nie działa poprawnie?
PostNapisane: 15 stycznia 2014, 22:20 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 34
Lokalizacja: Cz-wa
Moje BMW: e34
Kod silnika: M50B25
Też kiedyś zniknął mi intensywny nawiew na przednią szybę i po wymianie panelu z pokrętłami było ok.Tylko nie pamiętam czy ogrzewanie tylnej szyby nie działało.
Dużo więcej informacji na temat znajdziesz na 7er ,bo ta klima była adaptowana z e32.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E34] panel klimatronika nie działa poprawnie?
PostNapisane: 19 stycznia 2014, 11:09 
Offline
Forumowicz
Avatar użytkownika

Wiek: 28
Posty: 351
Lokalizacja: Holandia
Moje BMW: E34 E60
Kod silnika: M50B25 M57N2 D30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=136216
Naprawiłem :) W sumie to nie wiem bardzo jak. Rozebrałem wszystko jeszcze raz wypsikałem czymś do elektroniki i działa :) Musiało coś nie łączyć.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL