NIE POLECAMWarsztat Mik-Auto S.C
Warszawa/Blizne
ul. Warszawska 2
http://www.mikauto.com.pl/Chcialbym opisac jak "profesjonalnie" zostalem obsluzony oraz z jak wysoce hamska i prostacka osoba wlascicielki mialem do czynienia.
Mialem do wymiany klocki z tylu. Pojechalem do owego warsztatu, zostalem zaproszony z samochodem na hale no i sie zaczelo.
Jeden maly problem, zapieczona sruba na lewym kole. Niby blachostka ale nie kazdy potrafi sobie z tym poradzic.
Zaczelo sie od nabicia klucza i probie odkrecenia na przedluzce w postaci rury. Niestety sruba sie obkrecila. Nastepnie nabicie innego klucza (chyba mniejszego) + stukanie mlotkiem.
Efekt? Pekniety klucz (podobno dobrej jakosci) + obicie felgi mlotkiem
. Sruba zostala jeszcze bardziej obkrecona i fachowcy rozlozyli rece. Dostalem propozycje zostawienia auta na ok. 1h i wtedy "cos" z tym zrobia. Jak powiedzialem, ze poczekam to zrezygnowali
. Serwisant chcial sie ze mna dogadac prywatnie w sprawie pokrycia kosztow, niestety jak poprosilem o dowod osobisty to go nie mial i sprawa przeszla na strone oficjalna - rozmowa z wlascicielka. Oczywiscie wstepna rozmowa sie odbyla bez mojego udzialu.
Pani przyszla i stwierdzila ( a raczej wykrzyczala):
1. Moglem pojechac do warsztatu gdzie mi dokrecali kola -
jakbym wiedzial, ze nie znaja sie na robocie to bym tam sie udal
2. Od tej pory zaden klient (przezemnie) nie bedzie mogl wchodzic na hale warsztatowa -
No tak, jakbym stal na zewnatrz to by nikt nie zauwazyl obitej felgi i powiedzial ze "tak juz bylo"
3. UWAGA! Oddadza mi pieniadze za naprawe felgi ale po odliczeniu ceny peknietego klucza. -
Tak jakbym to ja im uszkodzil klucz
Po tym tekscie powiedzialem, ze jezeli nie czuli sie na silach to mogli zrezygnowac z dalszych dzialan (w tym lamanie wlasnego klucza). Kiedy konczylem zdanie przemila Pani krowa odwrocila sie dupa, machnela reka i powiedziala zebym skonczyl.
Dawno nie spotkalem sie z tak niefachowa obsluga, nie wpsominajac juz o podejsciu wlascicielki do klienta.
Oczywiscie pieniadze dostalem zaraz do reki + druga nieuszkodzona srube. Jedyne co moge pochwalic to zachowanie pracownika (sprawcy obicia), ktory zachowal sie, kulturalnie przepraszajac.
Jeszcze raz serdecznie NIE POLECAM!