BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player



Ogłoszenia
Teraz jest 23 lipca 2017, 07:32


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1


Regulamin działu


Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.


Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu



Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 106 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E46] Adaptacja przepływomierza
PostNapisane: 10 lipca 2011, 20:16 
Offline
Forumowicz
Avatar użytkownika

Wiek: 36
Posty: 208
Lokalizacja: Bydgoszcz
Moje BMW: E46, Sedan
Kod silnika: M47
A jaki masz numer "Part number, basic control module" i "Part number, programmed control module" i w którym momencie wyskakuje ci ten błąd? Zaraz na początku jak prosi o podanie "Part number, basic control module"?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Adaptacja przepływomierza
PostNapisane: 10 lipca 2011, 20:19 
Offline
Forumowicz
Avatar użytkownika

Wiek: 30
Posty: 407
Lokalizacja: Biała Podlaska
Moje BMW: BMW E39 530d
Kod silnika: M57D30
Garaż: BMW E39 530d
3x Audi A6 C4, Audi A6 C5, Audi S4 B5
Szersz, Nie , wyskakuje jak wpisuję nowy numer i klikam dalej.

_________________
Było BMW e39 530Da
Było BMW e39 520Dm
Było BMW e39 530Dm
Było BMW e39 530Da
Jest BMW e39 530Da


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Adaptacja przepływomierza
PostNapisane: 10 lipca 2011, 20:27 
Offline
Forumowicz
Avatar użytkownika

Wiek: 36
Posty: 208
Lokalizacja: Bydgoszcz
Moje BMW: E46, Sedan
Kod silnika: M47
Wydaje mi się, że numery ci się pomyliły. Sprawdź odpowiedź na post DoKKeN powyżej.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Adaptacja przepływomierza
PostNapisane: 10 lipca 2011, 20:41 
Offline
Forumowicz
Avatar użytkownika

Wiek: 30
Posty: 407
Lokalizacja: Biała Podlaska
Moje BMW: BMW E39 530d
Kod silnika: M57D30
Garaż: BMW E39 530d
3x Audi A6 C4, Audi A6 C5, Audi S4 B5
Szersz, Ale jaki numer bym nie wpisał to i tak taki komunikat wyskakuje.

_________________
Było BMW e39 530Da
Było BMW e39 520Dm
Było BMW e39 530Dm
Było BMW e39 530Da
Jest BMW e39 530Da


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Adaptacja przepływomierza
PostNapisane: 10 lipca 2011, 20:53 
Offline
Forumowicz
Avatar użytkownika

Wiek: 36
Posty: 208
Lokalizacja: Bydgoszcz
Moje BMW: E46, Sedan
Kod silnika: M47
Bo musisz wpisać właściwy numer basic control module, a nie programmed control module na samym początku programowania, prawdopodobnie 7 786 887.


Ostatnio edytowano 10 lipca 2011, 21:12 przez Szersz, łącznie edytowano 2 razy

Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Adaptacja przepływomierza
PostNapisane: 10 lipca 2011, 21:11 
Offline
Forumowicz
Avatar użytkownika

Wiek: 30
Posty: 407
Lokalizacja: Biała Podlaska
Moje BMW: BMW E39 530d
Kod silnika: M57D30
Garaż: BMW E39 530d
3x Audi A6 C4, Audi A6 C5, Audi S4 B5
Szersz, postępuję według Twojego instruktażu i niestety sytuacja się powtarza.

Ciekawy jest fakt że ponownym wykonywaniu tej że procedury nie mam możliwości wpisania vinu auta.

_________________
Było BMW e39 530Da
Było BMW e39 520Dm
Było BMW e39 530Dm
Było BMW e39 530Da
Jest BMW e39 530Da


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Adaptacja przepływomierza
PostNapisane: 10 lipca 2011, 21:13 
Offline
Forumowicz
Avatar użytkownika

Wiek: 36
Posty: 208
Lokalizacja: Bydgoszcz
Moje BMW: E46, Sedan
Kod silnika: M47
Wrzuć zrzuty ekranu z identyfikacji i z wprowadzania wszystkich numerów, to zobaczę czy robisz błąd.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Adaptacja przepływomierza
PostNapisane: 10 lipca 2011, 21:14 
Offline
Forumowicz
Avatar użytkownika

Wiek: 30
Posty: 407
Lokalizacja: Biała Podlaska
Moje BMW: BMW E39 530d
Kod silnika: M57D30
Garaż: BMW E39 530d
3x Audi A6 C4, Audi A6 C5, Audi S4 B5
Szersz, dobrze - zrobię tak jak mówisz.

_________________
Było BMW e39 530Da
Było BMW e39 520Dm
Było BMW e39 530Dm
Było BMW e39 530Da
Jest BMW e39 530Da


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Adaptacja przepływomierza
PostNapisane: 10 lipca 2011, 21:24 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Wiek: 35
Posty: 44
Moje BMW: E46 320 dA
Kod silnika: M47N
szunaj 71 napisał(a):
Ja w moim 320 d mam wymienioną przepływkę z boscha na pierburga,czy też muszę ją adaptować?Gdy miałem założoną przepływkę boscha(nową)auto albo zapierniczało albo stało w miejscu,natomiast na pierburgu jezdzi lepiej.Gorzej zbiera się od dołu i przy 3000 obr.ale tak ogólnie to da się jezdzić.


Trzeba by sprawdzić numer twojej przepływki i porównać do numeru jaki jest zaprogramowany. Może być tak że trzeba przeprogramować żeby nowa przepływka dobrze działała.

Choć ty masz chyba po liftową ? Więc ten temat nie powinien cię niepokoić.

_________________
Diagnostyka BMW - NAVI, INPA, DIS, SSS
Pełne sprawdzenie auta przed zakupem :-)
Obrazek
http://img137.imageshack.us/img137/1940/obc6.jpg
Zapraszam na spotkanie:
http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic. ... 4&t=159024 :-)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Adaptacja przepływomierza
PostNapisane: 13 lipca 2011, 08:23 
Offline
Forumowicz
Avatar użytkownika

Wiek: 30
Posty: 407
Lokalizacja: Biała Podlaska
Moje BMW: BMW E39 530d
Kod silnika: M57D30
Garaż: BMW E39 530d
3x Audi A6 C4, Audi A6 C5, Audi S4 B5
Szersz, Wszystko się wyjaśniło - wpisywałem zły numer.

_________________
Było BMW e39 530Da
Było BMW e39 520Dm
Było BMW e39 530Dm
Było BMW e39 530Da
Jest BMW e39 530Da


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Adaptacja przepływomierza
PostNapisane: 16 lipca 2011, 07:57 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 73
Lokalizacja: Biała Podlaska
Moje BMW: 330d e46
Kod silnika: M47 2002
Po ciezkiej batalii w Aso, bo twierdzili ze nie trzeba nic wgrywac doczekalem sie nowego softu. Trwalo to z pol h i test auta.
Wyjechalem, wrzucilem 4, i ekonomizer odrazu na 20. Jak wracalem do domu tak sie milo jechalo ze mandacik zaliczylem.
Dzieki wszystkim za drogocenne uwagi i podpowiedzi.

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Adaptacja przepływomierza
PostNapisane: 16 lipca 2011, 11:09 
Offline
Forumowicz
Avatar użytkownika

Wiek: 36
Posty: 208
Lokalizacja: Bydgoszcz
Moje BMW: E46, Sedan
Kod silnika: M47
Ile cię skasowali w ASO?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Adaptacja przepływomierza
PostNapisane: 16 lipca 2011, 11:26 
Offline
Forumowicz
Avatar użytkownika

Wiek: 30
Posty: 407
Lokalizacja: Biała Podlaska
Moje BMW: BMW E39 530d
Kod silnika: M57D30
Garaż: BMW E39 530d
3x Audi A6 C4, Audi A6 C5, Audi S4 B5
Pewnie z 500 zł

_________________
Było BMW e39 530Da
Było BMW e39 520Dm
Było BMW e39 530Dm
Było BMW e39 530Da
Jest BMW e39 530Da


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Adaptacja przepływomierza
PostNapisane: 19 lipca 2011, 08:58 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 73
Lokalizacja: Biała Podlaska
Moje BMW: 330d e46
Kod silnika: M47 2002
Ogolnie 280, ale policzyli mi 150, chyba za to ze caly czas twierdzili swoje racje, i spedzilem tam ladnych pare godzin.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Adaptacja przepływomierza
PostNapisane: 27 lipca 2011, 18:24 
Offline
Zacna persona forum
Avatar użytkownika

Wiek: 34
Posty: 1247
Lokalizacja: NE/HL
Moje BMW: e46
Niezle niezle, ja jade w Pn do BMW i niech to gowno instaluja, mimo iz twierdzili, ze nie trzeba, a mam 0 928 400 468 w 320d 99 rok!!!! (BMW Deutschland :-)

_________________
Wydajemy pieniadze, ktorych nie mamy, na tuning, ktorego nie potrzebujemy, by podobac sie ludziom, ktorych nie znamy.

moj BEAMER:
viewtopic.php?t=56107


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Adaptacja przepływomierza
PostNapisane: 28 lipca 2011, 22:54 
Offline
Częsty bywalec

Posty: 719
Lokalizacja: Łódź/Warszawa
Moje BMW: e46 330iT
Kod silnika: m54b30
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=96050
czy przy silniku m54b30 z 02roku tez nalezy zrobic adaptacje po wymianie przeplywomierza?bedzie zmieniony na taki sam numer.nie wiem jednak czy bylo wczesniej cos mieszane w ustawieniach czy nie


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Adaptacja przepływomierza
PostNapisane: 14 sierpnia 2011, 20:36 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Wiek: 35
Posty: 44
Moje BMW: E46 320 dA
Kod silnika: M47N
Można jedynie wykasować parametry poprzednie, czyli skasować pamięć, można to tez nazwać adaptacją. Programować nie trzeba.

_________________
Diagnostyka BMW - NAVI, INPA, DIS, SSS
Pełne sprawdzenie auta przed zakupem :-)
Obrazek
http://img137.imageshack.us/img137/1940/obc6.jpg
Zapraszam na spotkanie:
http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic. ... 4&t=159024 :-)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Adaptacja przepływomierza
PostNapisane: 15 sierpnia 2011, 23:51 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz
Avatar użytkownika

Posty: 39
Lokalizacja: Kraków
Moje BMW: 320D E46
Kod silnika: M47
czy jest możliwy powrót do starej wersji?
lub czy nowy soft poprawnie będzie działał ze starą przepływką?
wgrałem nowy soft bez problemu - instrukcja pierwszej maści!
próbowałem analogicznie zmienić soft na stary, wszystko idzie normalnie, pisze że zaprogramowano na końcu, ale po wszystkim jest numer nowego softu jak sprawdzam... ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Adaptacja przepływomierza
PostNapisane: 20 sierpnia 2011, 16:52 
Offline
Zacna persona forum

Wiek: 26
Posty: 2736
Lokalizacja: Oświęcim
Moje BMW: BMW E46 M3
Kod silnika: S54 B32
dzisiaj zrobiłem adaptacje bo 2 lata jeździłem bez :D (myślałem żę tak się zachowuje M47) szczerze mówiąć efekt jest piorunujący, zero turbo dziury, turbo ładnie ciśnie do końca itd. Niepotrzebnie wymieniałem przepływke, elektrozawory itd.
Jeden z Forumowiczów z Tychów zna się na rzeczy (jeszcze raz dzięki :ok: ) polecam każdemu kto ma kłopoty z moca :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Adaptacja przepływomierza
PostNapisane: 3 września 2011, 08:11 
Offline
Forumowicz

Wiek: 28
Posty: 288
Lokalizacja: Okuniew/Warszawa
Moje BMW: 335i/335d ??
A powiedzcie mi jeśli chce wgrać od nowa soft tylko że mam już ten najnowszy. Chce to zrobić w celu usunięcia chipa. Postępuje dokładnie tak samo ??


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 106 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL