BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player



Ogłoszenia
Teraz jest 20 sierpnia 2017, 18:26


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1


Regulamin działu


Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.


Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu



Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 106 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E46] Programowanie DDE dla nowego przepływomierza
PostNapisane: 29 września 2013, 15:23 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 6
Moje BMW: e46
Kod silnika: m57
Witam, czy jest ktoś z kolegów z Krakowa by pomógł mi zaadaptować przepływke u mnie w m57? mam Inpe i kabelek.

pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Programowanie DDE dla nowego przepływomierza
PostNapisane: 21 lutego 2014, 21:44 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 2
Moje BMW: e46 320d 136km
Kod silnika: M47
Witam Dzisiaj rozpocząłem przygodę z DIS'em . przy takim poradniku wydawało się wszystko banalne i takie było do OSTATNIEGO YES
"Program pyta nas ostatecznie, czy rozpocząć programowanie. Jeśli mamy na tyle odwagi :hyhy: to klikamy "Yes" i rozpoczyna się programowanie."

Click YES i Poszłooo ! po około 10sec wyskoczył komunikat coś takiego lub bardzo podobny

FOTO >>>>>>>>>> http://zapodaj.net/8c6d702eae252.jpg.html <<<<<<<<<


po tym komunikacie nic nie dało się zrobić i wywaliło mnie do samego początku całej operacji przy tym auto już nie funkcjonowało jak należy... :( :( :( :( :(
wskaźnik od temperatury pokazuje cały czas czerwone pole 100++++ stopni C
Klimatronik i radio przestało działać
A przy próbie odpalenia auta zaczyna coś strzelać tak jakby zablokowany rozrusznik I STOP zero reakcji a światła mijania same zaczynaja się zapalać po powrocie na zapłon światła gasną i tak cały czas przy próbie odpalenia , kierunkowskazy działają ale na desce już nie widać i nie słychać tiki taka tiki taka

Pomyślałem że to wszystko jest dlatego ze nie powiodła się adaptacja i zrobiłem wszystko od początku. Za drugim razem wszystko przebiegło pomyślnie czyli tak jak niżej.
Obrazek

ale po tym wszystkim widziałem ze akumulator jest na wykończeniu i dałem sobie spokój do jutra aż sie podładuje.

Pytania: czy cała ta parodia jest spowodowana rozładowanym akumulatorem czy przez nie dokończone programowanie za pierwszym razem coś się uszkodziło z DDE
Co zrobić gdy już się okaże ze to rozkodowane DDE jak to naprawić Proszę o pomoc ponieważ nowe DDE to 5tyś zł. :przestraszony: :przestraszony:
INPE znam dłużej ale DIS'a od dzisiaj proszę o w miarę proste odpowiedzi jak to zrobić lub jak przeprogramować :/ :/


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Programowanie DDE dla nowego przepływomierza
PostNapisane: 22 lutego 2014, 10:08 
Offline
Zacna persona forum

Wiek: 31
Posty: 1003
Lokalizacja: Tychy
Moje BMW: E39 525d Touring
Kod silnika: M57D25
Z komunikatu wynika, że mogło spaść napięcie. Naładuj aku i powtórz na podłączonym prostowniku.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Programowanie DDE dla nowego przepływomierza
PostNapisane: 22 lutego 2014, 11:12 
Offline
Specjalista
Avatar użytkownika

Posty: 3177
Moje BMW: e46 330Ci turbo
Kod silnika: m54b30t
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=112765&start=80
takie rzeczy robi sie ZAWSZE ma podpietym prostowniku :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd:

_________________
e46 330Ci Turbo KLIK

Polub nas na FB BMWexpert Motorsport

Zobacz jak budujemy silniki i modyfikujemy BMW KLIK


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Programowanie DDE dla nowego przepływomierza
PostNapisane: 22 lutego 2014, 11:51 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Wiek: 32
Posty: 1778
Moje BMW: E46, E92, E38
Kod silnika: M54, N54, M62B44TU
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=104303
viewtopic.php?f=6&t=142594
LMOK napisał(a):
ale po tym wszystkim widziałem ze akumulator jest na wykończeniu i dałem sobie spokój do jutra aż sie podładuje

Naprawdę podziwiam ludzi, którzy biorą się za programowanie modułów (tym bardziej DME, DDE) bez podpiętego dobrego prostownika.
LMOK napisał(a):
Co zrobić gdy już się okaże ze to rozkodowane DDE jak to naprawić Proszę o pomoc ponieważ nowe DDE to 5tyś zł

Jak będziesz miał szczęście to dokończ synchronizacje DDE-EWS i powinno być ok. Jeśli sterownik nie będzie reagował to NFS z pakietu Inpy,
albo sterownik na stół.

_________________
Obrazek Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Programowanie DDE dla nowego przepływomierza
PostNapisane: 23 lutego 2014, 12:03 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 2
Moje BMW: e46 320d 136km
Kod silnika: M47
Witam , po naładowaniu akumulatora wszystko wróciło do normy UFFFF... teraz już wiem od was ze takie rzeczy robić tylko z podłączonym prostownikiem :D Sama adaptacja przebiegła pomyślnie i w końcu auto odżyło jedzie znacznie lepiej... nie słuchajcie głupich mechaników którzy twierdzą że po wymianie przepływomierza ze starej wersji na nowa nie trzeba adaptować tak jak każdy mówił to mnie. teraz new part number mam 77 94 711 a przy okazji wczorajszej zabawy z moją maleńka wyciągnąłem dwa elektrozawory u mnie 2x "PERBURG" wyczyściłem acetonem i filterki jak nowe do tego wszystkie przewody podciśnienia jak i przelewowe wymienione na nowe 4mm troszkę luźne ale wycieków na powrocie nie ma także spełniają swoją funkcję znakomicie ....

Dzięki za odpowiedz panowie troszkę zaoszczędziłem przy tej operacji ciekawe ile w ASO taka adaptacja ... Zdrówka i pozdrawiam :D


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Programowanie DDE dla nowego przepływomierza
PostNapisane: 23 lutego 2014, 13:36 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 2
Moje BMW: e46
Kod silnika: m47
Witam , posiadam u siebie przepływkę jeszcze orginalna ze znaczkiem BMW :) o końcówce 394 na jaką mogę zmienić bez programowania ?
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Programowanie DDE dla nowego przepływomierza
PostNapisane: 25 kwietnia 2014, 13:54 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 14
Moje BMW: e46 320d
Witam,
co zrobić jak w momencie wpisywanie przebiegu niestety ale wpisze się złe dane? Obecnie mam błąd na kompie że nie zgadza się przebieg w LSZ czyli module świateł. Od jakiego czasu sprawdzając przez inpe stoi w miejscu i nie rośnie. Na zegarach przebieg jest prawidłowy i wszystko działa normalnie. Jest jakaś opcja w DISie aby skalibrować ponownie te przebiegi??


Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Programowanie DDE dla nowego przepływomierza
PostNapisane: 27 sierpnia 2014, 22:42 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 1
Moje BMW: e46 320d
Witam, zrobilem wszystko jak w instrukcji, lecz pod koniec gdy mowi cos o wylaczeniu zaplonu na 25sec wcisnalem przypadkiem gwiazdke w prawo i odczekalem nawet z 2 min ale nic sie nie pokazalo wiec jak to ja madry sprobowalem strzalke w lewo ;]]] i wrocilo do samego poczatku :/ czyli modul EWS nie jest skonfigurowany... odlaczylem wszystko sprawdzilem wszystko dziala, po adaptacji samochod zmienil sie nie do poznania, tylko ta konfiguracja na koncu ciagle chodzi mi po glowie, jak to zrobic ?? czy trzeba wszystko leciec od nowa ??

Prosze o odpowiedz, dziekuje bardzo za pomoc ;]


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Programowanie DDE dla nowego przepływomierza
PostNapisane: 24 września 2014, 12:13 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz
Avatar użytkownika

Wiek: 38
Posty: 80
Lokalizacja: Murowana Goślina
Moje BMW: e39 530
Kod silnika: M54B30
Kolego jawor10 jeźdź spokojnie, EWS zsynchronizował się przy wyłączeniu stacyjki

_________________
Obrazek BMW E39 530i
Obrazek Renault Clio 1.2


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Programowanie DDE dla nowego przepływomierza
PostNapisane: 24 stycznia 2015, 00:46 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 32
Moje BMW: e39
Kod silnika: m54b30
witam moze .ktos podac lub wstawic tutaj tabelke do benzyny np .m54b30.

chcialem wrzucic nowy soft do dme i egs 8.60.4 .. winkfp..

ale czytalem ze jak sie cos by syplo to mozna albo NFS albo wlasnie DIS v.44 .

i tu wlasnie dis mam V,44 ale bez tis..

lub jakby ktos mial TIS (aby ta tabelka byla)

to bylbym dzwieczny ... :hurra:

pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Programowanie DDE dla nowego przepływomierza
PostNapisane: 21 marca 2015, 22:05 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 2
Moje BMW: e46 320d
Kod silnika: M47
Witam.
Jestem nowy na forum.
Czy któryś z kolegów mógłby mi z aktualizować soft od przepływki dla M47?
Miałem starego bosh'a a kupiłem wkład pierburg z końcówką ...9.
Jestem z Zawiercia.Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Programowanie DDE dla nowego przepływomierza
PostNapisane: 21 listopada 2015, 23:40 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 2
Moje BMW: e46
Kod silnika: m47
dlaczego nie ma obrazków ?? ;p chce zrobic adaptacje przepływki e46 2000 m47 miałem 468 a zmieniłem na 527 pozdro :hurra: moze ktos odrzucic tabele do e46 m47


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Programowanie DDE dla nowego przepływomierza
PostNapisane: 6 grudnia 2015, 13:44 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 2
Moje BMW: e46
Kod silnika: m47
witam zrobilem adaptacje przepływki "dis v57" na nowy nr ale niestety samochod jedzie gorzej... ;/ kultura pracy jest lepsza ale osiagi spaddly ;/ sprobuje skasowac pamiec przepływki w dis ... ma ktos jakies pomysly ? pozdro :spi:


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Programowanie DDE dla nowego przepływomierza
PostNapisane: 2 lutego 2016, 00:01 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 9
Lokalizacja: konstantynów łódzki
Moje BMW: 320d
Kod silnika: M47
witam poszukuje osoby z disem z łódzkiego do adaptacji przepływki e46 320d


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Programowanie DDE dla nowego przepływomierza
PostNapisane: 11 lutego 2016, 09:25 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 9
Lokalizacja: konstantynów łódzki
Moje BMW: 320d
Kod silnika: M47
...


Ostatnio edytowano 3 sierpnia 2017, 17:16 przez marcinzdw, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Programowanie DDE dla nowego przepływomierza
PostNapisane: 28 lutego 2016, 15:20 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 9
Lokalizacja: konstantynów łódzki
Moje BMW: 320d
Kod silnika: M47
...


Ostatnio edytowano 3 sierpnia 2017, 17:15 przez marcinzdw, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Programowanie DDE dla nowego przepływomierza
PostNapisane: 7 marca 2016, 10:49 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 1
Moje BMW: E46 320D
Kod silnika: m47
Witam,
Czy ktoś mógłby odświeżyć te screeny, bo z serwera je wywalili a bez nich ciężko cokolwiek zrobić?
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Programowanie DDE dla nowego przepływomierza
PostNapisane: 25 października 2016, 09:13 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 20
Lokalizacja: Olsztyn
Moje BMW: 318i E46
Kod silnika: N46
Witam,
mam E46 318 silnik N46 z końca 2004r i mam pytanie czy po wymianie przepływki na nową też powinienem ją adaptować czy tak jak gdzieś już tu widziałem poliftówki nie potrzebują takiego zabiegu? I czy w Warmińsko-Mazurskim jest ktoś mądry co by sie tego podjął?
pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E46] Programowanie DDE dla nowego przepływomierza
PostNapisane: 27 października 2016, 13:00 
Offline
Specjalista

Posty: 4111
Moje BMW: Lexus is 220d
maribiza napisał(a):
Witam,
mam E46 318 silnik N46 z końca 2004r i mam pytanie czy po wymianie przepływki na nową też powinienem ją adaptować czy tak jak gdzieś już tu widziałem poliftówki nie potrzebują takiego zabiegu? I czy w Warmińsko-Mazurskim jest ktoś mądry co by sie tego podjął?
pozdrawiam

To nie diesel, skasować błąd będziesz musiał. Ja mogę skasować będę na święta teraz w kętrzynie.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 106 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 18 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL