BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player



Ogłoszenia
Teraz jest 28 kwietnia 2017, 14:59


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1




Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2008, 14:32 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Wiek: 32
Posty: 12722
Lokalizacja: WWY
Moje BMW: E38
Kod silnika: M57
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=156108&start=0
chełas napisał(a):
Robik a nie przeszkadza to w zaciąganiem ręcznego?


ja próbowalem tak umocować radio, i było by OK, ale faktycznie przeszkadza przy ręcznym..dlatego umocowałem tak jak pisał wachu

[/b]

_________________
Obrazek


"Ja to chętnie napiłbym się kawy, ale wszyscy myślą, że ja tylko tą wódę, no i stawiają, a ja nie mam śmiałości, żeby im odmówić"
-Jan Himilsbach


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2008, 15:56 
Offline
Częsty bywalec
Avatar użytkownika

Posty: 663
Lokalizacja: [ LB ***** ]
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=79102
chełas napisał(a):
Robik a nie przeszkadza to w zaciąganiem ręcznego?....pewnie musisz podnosić podłokietnik...


jak często zaciągacie ręczny :?:

ja używam bardzo rzadko, wiec aż tak to mi nie przeszkadza ;)

_________________
E46 330Ci CABRIO

Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2008, 19:32 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 16
Lokalizacja: polska
Ja mam zamontowane po łokietnikiem. Wywaliłęm pojemnik na kasety i tam go przykleiłem na rzepie dwustronnej. Do ręcznego nic nie przeszkadza. Jak porobie fotki to wrzuce na forum.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2009, 19:36 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz
Avatar użytkownika

Posty: 75
Lokalizacja: Częstochowa \ Borowe
Moje BMW: E46 328CI
Kod silnika: M52B28TU
Może komuś się przyda, ja zamontowałem w tym miejscu radyjko :D jak dla mnie same + pod ręką i estetycznie


Obrazek


Warunek radyjko nie większe niż 15 cm (16 -16,5 z wtykiem max) + półka do pocięcia (swoja ori polecam zostawić) ;)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: cb
PostNapisane: 11 czerwca 2009, 22:46 
Offline
Forumowicz

Posty: 353
Lokalizacja: Konin
borewik napisał(a):
montowanie CB tak jak na zdjęciach wyżej niszczy deske



sylvester je zamontował w taki sposób do truchła z 94 roku. Żadna strata ;)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 sierpnia 2009, 05:57 
Offline
Uzależniony od forum :)
Avatar użytkownika

Wiek: 30
Posty: 5658
Lokalizacja: Ciechanów
Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: viewtopic.php?p=2043810#p2043810
Ja poczatkowo chcialem miec tak jak MaDRideR ale nie chcialem ciac i dalem pod podlokietnik. Mam alana 109 wiec male gabaryty pozwolily mi zamontowac radyjko tak ze w zaciaganiu recznego absolutnie nie przeszkadza. Minus tylko taki ze jak w czasie jazdy chce cos przestroic i musze spojrzec to by nalezalo sie zatrzymac bo troche niebezpiecznie. Za to radyjko dyskretnie zamontowane, doberze slychac (glosnik pod radiem) no i nie zostana paskudne dziury po demontazu.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2009, 19:41 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz
Avatar użytkownika

Posty: 75
Lokalizacja: Częstochowa \ Borowe
Moje BMW: E46 328CI
Kod silnika: M52B28TU
Ja kupiłem półke za 15 złociszy a swoja ori zostawiłem wiec zawsze mozna wrócić do wyjściowego wygladu :D


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 października 2009, 14:32 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz
Avatar użytkownika

Wiek: 27
Posty: 44
Lokalizacja: Poznań/Łódź
Moje BMW: E38 '95
Kod silnika: M60B40 +LPG
Chyba nie muszę mówić, że stawiam funkcjonalność ponad wygląd?

Obrazek

Obrazek

Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 października 2009, 16:00 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Wiek: 31
Posty: 5997
Lokalizacja: Otwock
Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=49287
DCool napisał(a):
Chyba nie muszę mówić, że stawiam funkcjonalność ponad wygląd?


Nie musisz.

_________________

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2009, 12:51 
Offline
Forumowicz
Avatar użytkownika

Wiek: 28
Posty: 197
Lokalizacja: Garwolin
Moje BMW: e36
Kod silnika: M40B18
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=56249&start=0
O Boze. :wstyd: Ale nie mozna bylo isc na kompromis funkcjonalnosci z estetyka? :dobani:

_________________
Obrazek
Zobacz i ocen mojego sedana ====> http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=56249&start=20


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 28 października 2009, 22:23 
Offline
Forumowicz

Wiek: 28
Posty: 111
Lokalizacja: Gizycko, Gdynia
Moje BMW: 320 e36
Kod silnika: M50
Garaż: U kumpla....
Ja tam zamontowałem a dokładnie włozyłem radyjko pomiedzy fotel pasazera a tunel i narazie jest gitara... ale trzeba sie zdecydowac gdzie tak na stale je ulokowac... tylko nie chcę niszczyc swojej perelki...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E36]gzie je zamontowac
PostNapisane: 19 stycznia 2010, 10:54 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Wiek: 32
Posty: 12722
Lokalizacja: WWY
Moje BMW: E38
Kod silnika: M57
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=156108&start=0
Mefiu napisał(a):
Ale nie mozna bylo isc na kompromis funkcjonalnosci z estetyka? :dobani:
dokładnie.. masakra jakaś :wstyd:

_________________
Obrazek


"Ja to chętnie napiłbym się kawy, ale wszyscy myślą, że ja tylko tą wódę, no i stawiają, a ja nie mam śmiałości, żeby im odmówić"
-Jan Himilsbach


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E36]gzie je zamontowac
PostNapisane: 5 lutego 2010, 21:12 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 11
Lokalizacja: bliżej nie określona
Moje BMW: to stary parch
Kod silnika: M40B18
ja swoje radyjko przykręciłem do tunelu po stronie pasażera przed fotelem. bardzo wygodne i poręczne miejsce i co ważne, nie przeszkadza przy przesuwaniu fotela i mobilności nóg :P


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E36]gzie je zamontowac
PostNapisane: 1 sierpnia 2010, 13:17 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Wiek: 30
Posty: 63
Lokalizacja: Opoczno
Moje BMW: E 36 sedan
U siebie zamontowałem podobnie jak madrider. Posiadam dwie półki totez ori nie było mi szkoda. A radyjko zamontowałem Lafayette Zeus gabarytami pasuje tam idealnie i odsłuch jest ok. Montaż oczywiście starałem się w miare profesjonalnie bo umieściłem radyjko w ramce dedykowanej do tego radia i pod kątem. Będe miał chwile to wrzucę zdjęcie jak to wygląda.

_________________
oceń moje bmw e36
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=81646


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E36]gzie je zamontowac
PostNapisane: 1 sierpnia 2010, 19:32 
Offline
Compact z wyboru
Avatar użytkownika

Wiek: 26
Posty: 3721
Lokalizacja: Rzeszów
Moje BMW: e36 316i
Kod silnika: M43B16
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t ... lit=malina
jak można tak niszczyć wnętrze :wstyd:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E36]gzie je zamontowac
PostNapisane: 2 sierpnia 2010, 08:36 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Posty: 15532
Moje BMW: jest
DCool napisał(a):
Chyba nie muszę mówić, że stawiam funkcjonalność ponad wygląd?


Nie, co ty.

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E36]gzie je zamontowac
PostNapisane: 4 grudnia 2010, 20:33 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 7
Moje BMW: e36 316i compakt
Kod silnika: M43B16
Cytuj:
Chyba nie muszę mówić, że stawiam funkcjonalność ponad wygląd?



Sorki kolego ale nawet w traktorze widziałem lepiej zamontowane


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E36]gzie je zamontowac
PostNapisane: 5 grudnia 2010, 23:38 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz
Avatar użytkownika

Wiek: 33
Posty: 34
Lokalizacja: Toruń
Ja u siebie mam cb zawsze włożone między fotel pasażera a tunel środkowy,łatwa obsługa i dobrze słychać.Często parkuję auto w różnych miejscach więc chowam je pod fotel albo do bagażnika razem z anteną jak wysiadam na dłużej, więc nie chciałem go nigdzie mocować na stałe. Zestawik to Johnny II i antenka Missouri, od 2 lat sprawuje się bardzo dobrze.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E36]gzie je zamontowac
PostNapisane: 8 kwietnia 2012, 15:11 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz
Avatar użytkownika

Posty: 3
Moje BMW: E39 530d Touring
Kod silnika: M57D30
Cześć,
przepraszam za odgrzewanie dwuletniego kotleta, ale niedawno nabyłem BMW E36 Touring i też kombinowałem z montażem radia.
Początkowo miałem instalować je po lewej stronie tuż nad lewym kolanem kierowcy. Jest tam taki kształtownik z wystającymi śrubami do przykręcania masy, po prawej stronie biegnie rura mocująca kolumnę kierownicy. Da się tam upchać nawet sporej wielkości radio, ale jakoś nie chciałem zmagać się z dyndającym kablem od gruchy przy wsiadaniu. Tymczasowo postanowiłem zainstalować radio pod siedzeniem kierowcy (zdjęcia dołączę na tygodniu). Wtyk kątowy do gruchy załatwił sprawę pałętającego się pod nogami kabla, zasilanie pusciłem do kostki radia, aktywuje się po przekręceniu kluczyka w stacyjce. Co do anteny, zdecydowałem się na magnetyczną, nie chciałem dziurawić zdrowej blachy. Jedynym problemem przy montazu była długość kabla. Prowadząc go w ciekawy sposób (fotki - na tygodniu) zabrakło mi ok. 1m. Zamówiłem już dłuższy i czekam na pakę.
Odbiegając od wszystkich prostych metod opisanych wcześniej, najlepszym, najbardziej estetycznym i zdecydowanie najbardziej praktycznym, ale niestety jednocześnie naj naj najbardziej pracochłonnym sposobem, z jakim się spotkałem jest ten, opisany na forum VW Passat: http://forum.vw-passat.pl/threads/27183-Montaz-Uniden-520XL-w-B5-przeniesienie-panela-w-inne-miejsce. Zachęcam do lektury. Za swoje radio zabiorę się w podobny sposób, ale dopiero po okresie gwarancji. Sporo go jeszcze zostało, ale jak tylko zdecyduję się na przeróbkę w podobnym stylu, na pewno zamieszczę tutorial na tym forum.

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E36]gzie je zamontowac
PostNapisane: 13 kwietnia 2012, 09:43 
Offline
Zacna persona forum
Avatar użytkownika

Wiek: 32
Posty: 1401
Lokalizacja: Nowy Sącz
Moje BMW: E46 Karawan
Garaż: Nie ma....
kw.logo napisał(a):
Odbiegając od wszystkich prostych metod opisanych wcześniej, najlepszym, najbardziej estetycznym i zdecydowanie najbardziej praktycznym, ale niestety jednocześnie naj naj najbardziej pracochłonnym sposobem, z jakim się spotkałem jest ten, opisany na forum VW Passat




Tutaj na forum w dziale Zrób to sam też jest gdzieś dokładny opis jednego z userów, razem ze zdjęciami, który podpinał w ten sposób radio - nie trzeba było szukać na forum vw :hyhy:


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL