BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player



Teraz jest 22 lipca 2018, 12:45


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Regulamin działu


Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.



Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu


Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.



Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 marca 2009, 17:17 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 3
Lokalizacja: BiaÂłystok
Witam. Też mam problem z bletoothem w moim aucie. Chciałbym się dowiedzieć czy go wogole mam :) Z tego co piszę "Blazer" powinienem bo mam zakładke bluetooth, ale gdy wchodzę w nią mam coś takiego
Obrazek
nie mogę aktywować systemu, nie da się wcisnąc guzika. Gdy wchodzę odrazu z menu głównego w Comunication, mam taki obrazek
Obrazek
, jeszcze w menu bluetootha mam takie menu "info"
Obrazek
Nie zakładałem nowego tematu, myślę że w dobrym napisałem. Proszę znawców o odp.

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 24 marca 2009, 02:24 
Offline
Forumowicz
Avatar użytkownika

Posty: 171
Lokalizacja: W-wa
Więc tak bluetootha najprawdopodobniej masz, świadczyć o tym może ten obrazek:
Obrazek
Można to przetłumaczyć mniej więcej tak:
" Bluetooth jest wyłączony. Prosimy włączyć bluetooth aby sparować nowy telefon lub podłączyć telefon uprzednio sparowany z pojazdem".
Trzeba go aktywować-wciskając iDrive, aż się pojawi ptaszek :rotfl: , a następnie postępuj tak jak napisałem. Jeżeli nie mógłbyś wcisnąć enter to tylko w wypadku gdy masz podświetlenie na szaro-np. RunFlaty w czasie jazdy-a ja widzę że system bluetooth po prostu jest nieaktywny i trzeba go włączyć (pokombinuj). Na bank masz bluetootha.
Pozostałe informacje to:
2- brak zainstalowanego telefonu (bo bluetooth nie jest włączony-więc niby jak ma być zainstalowany).
3-Help to help rózne rzeczy tam piszą :D


Ostatnio edytowano 24 marca 2009, 02:34 przez Blazer, łącznie edytowano 2 razy

Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 24 marca 2009, 02:27 
Offline
Forumowicz
Avatar użytkownika

Posty: 171
Lokalizacja: W-wa
Marcino napisał(a):
nie mogę aktywować systemu, nie da się wcisnąc guzika
pokrętło iDrive zawsze można wcisnąć (przynajmniej u mnie)-tylko do niczego to nie prowadzi. Właśnie jaki guzik wciskałeś :szok: . Przyciska się pokrętło od iDrive, a nie jakiś tam guzik.
Sorry, że takie coś piszę, ale powyżej wyraźnie wskazujesz że nie możesz wcisnąć jakiegoś guzika.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 24 marca 2009, 07:21 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 3
Lokalizacja: BiaÂłystok
Chodzi mi o to, że jak klikam pokrętło nie zaznacza mi "ptaszka" w tym kwadraciku... Może jakiś błąd?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2009, 00:12 
Offline
Forumowicz
Avatar użytkownika

Posty: 171
Lokalizacja: W-wa
No więc kolejność jest następująca:
Zaczynamy od tego obrazka:
Choć różni się on trochę od twojego początkiem (u mnie jest on, a u ciebie off)

Obrazek

Później klikamy enter na tym kwadraciku i powinno pojawić się coś takiego:

Obrazek

Na koniec po powrocie do głównego menu bluetooth powinniśmy zobaczyć coś takiego:

Obrazek

Choć szczerze powiem, że zastanawia mnie dlaczego masz napisane "bluetooth is off"
może jakoś ręcznie trzeba włączyć bluetootha. Może to świadczyć o wyłączonym bluetoothie jako takim, natomiast opisane przezemnie kroki włączają nie bluetootha, a samą komunikację. Poszukam jeszcze w internecie czegoś na ten temat. Tymczasem spróbuj kroków które przedstawiłem.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 29 kwietnia 2009, 12:39 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 3
Lokalizacja: BiaÂłystok
Witam. Dalej nie udało mi się uruchomić systemu.Mam taki moduł w bagażniku. Czy to do telefonu? Wnioskując z napisu Continental to raczej coś z oponami? :), ale że jest ikonka bluetooth'a zapytam się czy to nie od telefonu...
Obrazek , podobno w wersji eu jest on inny, o taki..
Obrazek
//źródło zdjęć http://www.e90post.com/


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E60] telefon
PostNapisane: 24 stycznia 2010, 19:53 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 5
Moje BMW: 525 E61
Witam

Posiadam Radio Professional oraz Omnie. Udalo mi sie sparowac oba urzadzenia, ale na tym sie skonczylo. W menu komunikacja mam aby wlozyc karte Sim. Probujac dzwonic nie laczy sie z BMW. Dodam, ze w podlokietniku posiadam oryginalny tel BMW. Moze to wina tel. W telefonie wykrywa BMW, ale nie moge go ustawic jako np zestaw bezprzewodowy. Prosze o pomoc.
Pzdr


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E60] telefon
PostNapisane: 28 grudnia 2010, 13:25 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Wiek: 36
Posty: 55
Lokalizacja: Krasnystaw
Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
witam,
czy mógłby mi kolega pomóc przy parowaniu tel. w e60?przeglądałem na forum jak tłumaczył Kolega to ale wg. zdjęć mam chyba inny soft, starszy i nie mogę sparować tel.nie mam opcji:Pair new telephone albo Start pairing.Łącze sie jednak z tel. niby bo wpisuje pin w tel. i w aucie ale nic to nie daje,wyszuka tel. i tyle. Komputer nie pokazuje żadnego błędu z bluetooth.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E60] telefon
PostNapisane: 28 grudnia 2010, 15:18 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 55
może wystarczy z aktualizować oprogramowanie w telefonie.




______________
spotify free


Ostatnio edytowano 7 maja 2011, 10:11 przez dzikiwiesiek, łącznie edytowano 2 razy

Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E60] telefon
PostNapisane: 28 grudnia 2010, 20:52 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Wiek: 36
Posty: 55
Lokalizacja: Krasnystaw
Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
podłączałem już różne tel. i nic to nie dało. Jestem w wawie do końca tygodnia jakby mógł mi ktoś pomóc byłbym wdzięczny.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E60] telefon
PostNapisane: 17 stycznia 2012, 10:23 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 1
Moje BMW: X5 E70
Jak masz aktywny blutek to nie dawaj w aucie nowego sparowania tylko w telefonie daj wyszukaj nowe urządzenie zapyta o kod podaj jakieś 4 cyfry np 0000 i później potwierdź w aucie i podaj te cyfry w tym przypadku 0000. Telefon zapyta o automatyczne łączenie itd daj ok. U mnie to zadziałało


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E60] telefon
PostNapisane: 8 września 2012, 15:37 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 6
Moje BMW: 330d
Kod silnika: M57TU
odswieze troszke temat, mam podobny problem jak koledzy, wciskajac enter w menu na "bluetooth communication active" nic sie nie dzieje, kwadriacik pozostaje pusty, wie ktos moze jak rozwiazac ten problem?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E60] telefon
PostNapisane: 28 września 2012, 23:31 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz
Avatar użytkownika

Posty: 7
Lokalizacja: Warszawa / Wien
Moje BMW: F11 520D
Masz fizycznie zainstalowany moduł BT ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E60] telefon
PostNapisane: 5 maja 2013, 09:57 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 1
Moje BMW: e90
witam,mam auto bmw e90 2009 r bez nawigacji,jak sprawdzic czy posiadam bluetooth?????pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E60] telefon
PostNapisane: 16 stycznia 2014, 02:18 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 4
Moje BMW: e38
witam koledzy
a ja mam problem taki że przypisałem telefon komórkowy nokia do auta wszystko się zgrało prawidłowo ale na dole na wyświetlaczu wciąż wyświetlony jest sos w miejscu gdzie powinna być antenka z zasięgiem i nie mogę dojść co zrobić żeby to znikło i telefon żeby zestaw głośno mówiący żeby działał tak jak powinien.pomoże ktoś??


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E60] telefon
PostNapisane: 1 czerwca 2015, 18:51 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Wiek: 30
Posty: 1
Lokalizacja: Łódź
Moje BMW: E60
Kod silnika: M54B25
odświeżę trochę temat i zapytam co może być nie tak? telefon łączy mi się z radiem ale rozmów nie mogę wykonywać- co jest nie tak?

http://www.__prosze_uzyc_innego_hostingu_do_zdjec_/pokaz_obrazek/270 ... 1e0ae.html


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E60] telefon
PostNapisane: 21 marca 2018, 23:23 
Offline
Forumowicz

Wiek: 28
Posty: 129
Lokalizacja: Gorzów Wlkp. / lubuskie
Moje BMW: E39, E60
Kod silnika: M52 M54
Odświeżę temat. Świeżo co naprawiłem moduł bluetooth, wysłałem do gościa do Bolesławca odesłał i sumie jest tak sobie. Moduł bluetooth działa tylko za pierwszym razem jak się podłączę, później jak wysiądę z auta i wsiąde to niby się łączy, ale jak chce zadzwonić albo odebrać telefon to bluetooth się rozłącza i i pisze szuka parowania z telefonem. Do tego nie czyta mi wgl kontaktów z telefonu. Mam telefon LG Q6.

_________________
popek;-)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E60] telefon
PostNapisane: 21 marca 2018, 23:23 
Offline
Forumowicz

Wiek: 28
Posty: 129
Lokalizacja: Gorzów Wlkp. / lubuskie
Moje BMW: E39, E60
Kod silnika: M52 M54
Dodam, że auto to E60 z 2004r.

_________________
popek;-)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: kkkkamil26 i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL