BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW


Teraz jest 18 kwietnia 2019, 22:48


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Dziwna sprawa z routerem
PostNapisane: 4 września 2015, 23:20 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 44
Witam serdecznie

Zauważyłem dziwną rzecz z moim routerem. Otóż router ma 4 porty LAN i 1 port WAN. Zauważyłem, że gdy podłączę komputer kablem sieciowym do portu 1 to oprócz kontrolki sygnalizującej połączenie na porcie pierwszym miga też kontrolka na porcie drugim tak jakby do portu 2 również było podłączone urządzenie lecz tak naprawdę wpięte jest tylko jedno urządzenie do portu 1. Tak samo się dzieje kiedy podłączę coś tylko do portu 2 to również oprócz samej kontrolki drugiego portu miga również kontrolka portu 1. Inaczej zachowują się porty 3 i 4 - tam po podłączeniu urządzenia świeci się tylko jedna kontrolka danego portu do którego urządzenie zostało podłączone. Dlaczego z portami 1 i 2 tak dziwnie się dzieje ?

Dodam, że gdy mam podłączony komputer na porcie pierwszym ikonka w prawym dolnym rogu ekranu pokazuje, że jest dostep do internetu a w rzeczywistości strony się nie wczytują. Na drugim porcie jest brak połączenia z internetem - symbol tego monitora z prawego dolnego roku ekranu jest przekreślony x-em.

Dodam także, że była ostatnio u nas burza i w rezultacie spaliło mi kartę sieciową w jednym z dwóch komputerów, które były podłączone do tego routera w czasie burzy ale po zamontowaniu drugiej karty komputer działa prawidłowo - co się mogło stać z tym routerem ? Podejrzewam, że jakieś przepięcie uszkodziło ten router ale dlaczego gdy podłączam jedno urządzenie to świecą się dwie diody ? Dodam, że przed burzą nie było tego problemu. Czy mieliście podobny przypadek ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Dziwna sprawa z routerem
PostNapisane: 8 września 2015, 14:09 
Offline
Częsty bywalec
Avatar użytkownika

Wiek: 35
Posty: 878
Lokalizacja: Tczew
-Pawel735- napisał(a):
Podejrzewam, że jakieś przepięcie uszkodziło ten router ale dlaczego gdy podłączam jedno urządzenie to świecą się dwie diody ? Dodam, że przed burzą nie było tego problemu.


Przecież sam sobie odpowiedziałeś na pytanie.

_________________
320d Touring - 227 KM i 545 Nm


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Dziwna sprawa z routerem
PostNapisane: 8 września 2015, 15:36 
Offline
Zacna persona forum

Posty: 2166
Moje BMW: e60 e92
Kod silnika: m54b30
Spięcie na płytce 2 portów.
Możesz z ciekawości wejść w ustawienia routera i zobaczyć czy widzi połączone oba porty


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Dziwna sprawa z routerem
PostNapisane: 23 września 2015, 13:21 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 26
Moje BMW: E91
Szkoda, że nie podałeś co to za router, bo niektóre firmy mająsporo takich wadliwych egzemplarzy, które pod wpływem niewielkiego przepięcia fiksują.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Dziwna sprawa z routerem
PostNapisane: 25 listopada 2015, 13:54 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 1
Nie ma to jak zdiagnozować problem i samemu go rozwiązać w temacie z prośbą o pomoc ;)

_________________
Sprawdź Strony internetowe i sklepy internetowe


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL