BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player



Teraz jest 17 grudnia 2018, 07:30


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Regulamin działu


Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.



Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu


Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.



Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E90] zmiana radia z business na professional
PostNapisane: 9 sierpnia 2017, 00:19 
Offline
Uzależniony od forum :)

Wiek: 33
Posty: 4833
Lokalizacja: WPR
Moje BMW: E90 320d
Kod silnika: M47
Garaż: E90 320d: viewtopic.php?f=6&t=159224

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E39 530d Touring: viewtopic.php?f=6&t=82514
E46 318i: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=132544
Witam, czy jeśli chciałbym zmienić radio musze zrobić jakieś kodowanie? Czy jest to P&P?Aktualne business nie przyjmuje CD a czasem jednak to się przydaje, zastanawiam się czy kupić takie jak mam czy może profesional? Nie jestem maniakiem muzyki, ma tylko coś grać, nie przywiązuje większej uwagi do jakości dźwięku ;)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E90] zmiana radia z business na professional
PostNapisane: 21 sierpnia 2017, 09:55 
Offline
Specjalista

Posty: 2095
Lokalizacja: Racibórz(śląsk)
Moje BMW: Vectra B
Kod silnika: X20XEV
Samo radio włączy się, ale żeby wszystko działało poprawnie należy zmienić klucz kodowy pojazdu i następnie przekodować najważniejsze moduły współpracujące z radiem(jak np. licznik, moduł telefonu jeśli jest czy nawet PDC )

_________________
Jeśli udzielam się w temacie, to proszę nie pisać mi PW. Lepiej problem rozwiązać w danym temacie. Może przydać się jeszcze komuś innemu w przyszłości


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [E90] zmiana radia z business na professional
PostNapisane: 24 sierpnia 2017, 00:11 
Offline
Uzależniony od forum :)

Wiek: 33
Posty: 4833
Lokalizacja: WPR
Moje BMW: E90 320d
Kod silnika: M47
Garaż: E90 320d: viewtopic.php?f=6&t=159224

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E39 530d Touring: viewtopic.php?f=6&t=82514
E46 318i: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=132544
cursor, Dzięki, czyli bez kompa się nie obejdzie ;) Nie mam teraz na to czasu wiec radio chwile poczeka ;)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E90] zmiana radia z business na professional
PostNapisane: 5 października 2017, 18:02 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 1
Moje BMW: E87
Cześć,

No właśnie mam podobny problem. Po zmianie radia brak dźwięku, reszta działa. Byłem u elektronika, ale rozkłada ręce, nie ma odpowiedniego sprzętu żeby to zrobić.
Czy ktoś może mi napisać co jest potrzebne, żeby radio zaczęło działać?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E90] zmiana radia z business na professional
PostNapisane: 12 października 2017, 13:06 
Offline
Specjalista

Posty: 2095
Lokalizacja: Racibórz(śląsk)
Moje BMW: Vectra B
Kod silnika: X20XEV
Do 2007 roku kabelek K-line za kilkadziesiąt złotych. Po 2007 potrzebny jest kabel obsługujący CAN.
Do tego potrzebne są właściwe programy i wiedza


W woj. opolskim i śląskim mogę pomóc.

W innych przypadkach jeśli posiadasz wspomniany przewód to mogę pomóc zdalnie(np. poprzez teamviewer)

_________________
Jeśli udzielam się w temacie, to proszę nie pisać mi PW. Lepiej problem rozwiązać w danym temacie. Może przydać się jeszcze komuś innemu w przyszłości


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [E90] zmiana radia z business na professional
PostNapisane: 4 grudnia 2017, 09:57 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Wiek: 41
Posty: 15
Lokalizacja: Łomża
Moje BMW: E90 318i
Kod silnika: N46B20
Czyli jak chcę zmienić radio z Businuess na Professional w E90 z 2006 to trzeba specjalnie kodować ? Inpa nie wystarczy?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E90] zmiana radia z business na professional
PostNapisane: 4 grudnia 2017, 14:33 
Offline
Specjalista

Posty: 2095
Lokalizacja: Racibórz(śląsk)
Moje BMW: Vectra B
Kod silnika: X20XEV
egon81 napisał(a):
Czyli jak chcę zmienić radio z Businuess na Professional w E90 z 2006 to trzeba specjalnie kodować ? Inpa nie wystarczy?

Tak
Oba radia mają inny klucz kodowy.

Inpa nie wystarczy, należy użyć do tego NCSExpert

_________________
Jeśli udzielam się w temacie, to proszę nie pisać mi PW. Lepiej problem rozwiązać w danym temacie. Może przydać się jeszcze komuś innemu w przyszłości


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [E90] zmiana radia z business na professional
PostNapisane: 4 grudnia 2017, 18:31 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Wiek: 41
Posty: 15
Lokalizacja: Łomża
Moje BMW: E90 318i
Kod silnika: N46B20
A to lipa bo jest o wiele ładniejsze i lepsze, a jeszcze NCS nie opanowałem, a tutaj w Łomży to raczej o fachowca trudno :/


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E90] zmiana radia z business na professional
PostNapisane: 20 marca 2018, 01:07 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 6
Moje BMW: e46
Kod silnika: M47N
cursor napisał(a):
Do 2007 roku kabelek K-line za kilkadziesiąt złotych. Po 2007 potrzebny jest kabel obsługujący CAN.
Do tego potrzebne są właściwe programy i wiedza


W woj. opolskim i śląskim mogę pomóc.

W innych przypadkach jeśli posiadasz wspomniany przewód to mogę pomóc zdalnie(np. poprzez teamviewer)

Witam. Zmieniłem właśnie radio z business na professional w e90 prelci 2007, posiadam własciwy sprzęt, programy, tylko z wiedzą mały problem. Czy mógłbym liczyć na pomoc zdalną, lub informację co i gdzie dokładnie zmienić. Z góry dziękuję.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [E90] zmiana radia z business na professional
PostNapisane: 29 marca 2018, 22:03 
Offline
Poszukaj zanim zapytasz

Posty: 7
Moje BMW: E87 118d
Koledzy, poczytajcie mój problem z radiem Professional w [e87]. Udało mi się jakimś dziwnym trafem uruchomić radio bez kodowania itp. Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL