BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Ogłoszenia
Teraz jest 6 lutego 2026, 00:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Lambda 0.2V m44
PostNapisane: 5 lutego 2026, 21:45 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: E36
Kod silnika: M44
Czesc, mam problem z moim szrotem. Wymienialem rozrusznik i po 3 tygodniowej walce sa problemy z mieszanka. Zdjety byl caly dolot. Po odpaleniu, gdy silnik wchodzi w closed loopa po okolo 15 sekundach lambda zaczyna powoli spadac z pierwotnego 0.45 do 0.2 i silnik zaczyna chodzic zauwazalnie zle i czuc to tez po spalinach. Wszystkie uszczelki dolotu kupilem nowe, erlinga, dokrecane byly odpowiednim momentem i kolejnoscia. Byl tez problem z brakiem gumki na wejsciu w listwe paliwowa. Problem tez juz zazegnany. Przy okazji wymienilem przewody paliwowe, weze i filtr paliwa, bo stare popekaly. Weze podcisnien typu serwo, odma, regulator cisnienia paliwa rowniez sa nowe. Nie ma nieszczelnosci w kolektorze, cisnienia paliwa nie moge sprawdzic przez zaworek schradera do ktorego nie mam adaptera (jezeli macie jakies zestawy ktorymi da sie to zrobic bardzo prosze o polecajke). Czujnik wody, wałka, wału, nie wysypuje zadnego bledu, wszsytko jest w porzadku. Po wypieciu sondy lambda jest to samo, chwile chodzi po czym powoli jest coraz gorzej. Po odpieciu przeplywki auto na chwile odzywa, ale pozniej jest to samo. Swiece rowniez sa nowe, irydowe ngk. Mam konwersje na cewki na ktorej auto przed naprawa jezdzilo bezawaryjnie. Jezeli to wazne mam tez lpg stag 4. Gdzie szukac problemu? Czy to juz pora na egzorcyste? :zalamany:

BMW e36 318TI M44b19

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1