Witam,
mam kilka problemów ze swoim autem. Zakończyłem etap napraw mechaniczny (w sensie mechanik zakończył) i chcę zabrać się za nadwozie i pierdółki do zrobienia w aucie.
1. Jak zdjąć tylni zderzak? Mam na nim małe pęknięcie które chciałbym trochę "zatuszować" i ponad to chciałem wyciąć miejsce na końcówkę tłumika
(PROŚBA DO OSÓB KTÓRE TO ROBIŁY - czym najlepiej ciąć? W jakiś sposób/czy zabezpieczać później miejsce wycięcia? Ile odstępu zostawić pomiędzy końcówką tłumika a zderzakiem?)
2. Audio - radio gubi pamięć. Po każdym wyjęciu kluczyka ze stacyjki po ponownym uruchomieniu muszę ustawiać balans lewo-prawi i przód-tył (bas i treble są zapamiętywane). Radio ori, nic przy nim nie grzebałem. Jedynie nie mam zmieniarki (ktoś sobie pożyczył-btw z chęcią tanio

kupię jeżeli ktoś chce się pozbyć swojej). Ponad to czasami głośniki po lewej stronie grają ciszej - tylko przy słuchaniu z kasety podłączonej do mp3. Wina ustawień i wyżej wymienionych problemów czy jakości nagranych utworów? Warto rozbierać boczki by dostać się do głośników?
Jak dobrać się do głośników w tylnej półce?
3.Lampy - które elementy w lampach muszę sprawdzić w wypadku braku regulacji? Zwykłe lampy, ori. Chodzi o regulację znajdującą się na desce rozdzielczej.
4. Jak dostać się do przycisku otwierania klapy bagażnika? Z pilota śmiga wszystko ładnie, a gdy chcę otworzyć bagażnik "ręcznie" po wciśnięciu przycisku na klapie nic się nie dzieje. Najprawdopodobniej jest coś ułamanego, poprzedni właściciel był chyba nerwowy i miał za dużo siły. Sprawdzałem dojście poprzez zdjęcie elementów obicia po wew. stronie klapy i tamtą droga niestety dostać się nie mogę. Tak więc jaki jest na to sposób?
Jeżeli ktoś myśli, że skoro nie mam pojęcia o tych rzeczach i powinienem oddać samochód do "fachowca", pewnie ma rację:) Jednak jest to mój pierwszy samochód, wymaga trochę pracy, a zależy mi na tym, żeby doprowadzić go takiego stanu z którego byłbym zadowolony. Wady które wyżej wymieniłem to pierdoły, jednak wielką satysfakcję sprawi mi naprawienie tego własnymi rękoma z pomocą Waszych instrukcji. Liczę na wyrozumiałość

I prosiłbym, abyście ew. porady pisali w sposób "łopatologiczny" - co gdzie się znajduje, gdzie i co po kolei zdjąć i sprawdzić itd.
Admini - przepraszam, za pytania z różnych działów forum - nie chciałem nie potrzebnie zaśmiecać, a nie znalazłem nigdzie pomocy z której mógłbym skorzystać.
5!