BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 20 lipca 2025, 05:58

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E38] M62 gasnie przy hamowaniu.
PostNapisane: 21 października 2009, 22:40 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e65 & e36
Kod silnika: N62b44 & M52b20
Panowie od pewnego czasu mam problem z moim autem. Od pewnego czasu auto podczas hamowania na rozgrzanym silniku ( np przy dojezdzaniu do swiatel czy podczas jazdy w korku ) gaslo. Po tym jak zgaslo dalo sie go odpalic i bez problemu jechac dalej, na kompie okazalo sie ze jest blad czujnika walka rozrzadu oraz blad czujnika walu oba zostaly wymienione i bledow w kompie juz nie wywala. Jednak problem nadal sie pojawia. Najgorsze jest to ze trudno znalezc jakas regule np podczas trasy 400 km auto zgaslo raz 500 metrow przed domem a dzis zrobilem 30km i zdarzylo sie to 2 razy. Slyszalem juz 2 opinie uzytkownikow M62 ze takie rzeczy sie zdarzaja ale niewiem co jeszcze moze byc przyczyna. Licze na Wasza pomoc :D

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 22 października 2009, 14:22 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 550i
Kod silnika: M70B54
Musisz Krzychu bardziej poobserwowac sam moment gasniecia samochodu. Czy jest to typowo przy wcisnietym hamulcu czy takze przy ruszaniu. Tak samo jak gasnie silnik, czy tak jak wylaczasz zaplon czy np tak jakby brakowalo mu paliwa.
Sprawdzilbym najpierw caly dolot, wlacznie z przeplywka oraz krokowcem (chyba ze jest elektroniczna przepustnica). Nastepnie listwa wtryskowa (jest polaczona wezem podcisnieniowym z kolektorem) - tez moze miec wplyw. Z bardziej abstrakcyjnych mozliwosci to bledy skrzyni biegow. Czy sprawdzales je?

Tytuł:
PostNapisane: 22 października 2009, 15:08 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e65 & e36
Kod silnika: N62b44 & M52b20
Samochod nigdy nie zgasl podczas ruszania zawsze w czasie gdy zwalniam i jest to praktycznie przy zerowej predkosci, wczoraj np chcialem sie zatrzymac przed dosc sporym progiem zwalniajacym i zgaslo. Auto gasnie praktycznie niezauwazalnie, nie towarzysza temu jakies szarpania itp. Dodam ze przeplywomierz jest nowy a na kompie zero bledow.

Tytuł:
PostNapisane: 23 października 2009, 11:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 550i
Kod silnika: M70B54
a czym sprawdzales bledy? jaki program?
Nie chce zle wrozyc ale ja bym celowal w sterowanie skrzynia automatyczna, moze zle wysprzegla lub za pozno i silnik gasnie.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1