BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 24 czerwca 2025, 00:41

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Oryginalny alarm BMW
PostNapisane: 28 maja 2009, 07:34 
Forumowicz

Moje BMW: E39, E39 TOURING
Kod silnika: M52B20, M62B44
Witam,
mam pytanie odnośnie alarmu, a mianowicie na szybach widnieją naklejki BMW ORYGINAL ALARM SYSTEM ale przy lusterku nie mam żadnej diody. Czy można jakoś sprawdzić co to za alarm. Pilot do drzwi jeżeli to istotne ma 3 przyciski: zamykanie, otwieranie i otwieranie klapy (działa też otwieranie i zamykanie szyb pilotem). Samochód to E39 520i, 1997 rok.
Pozdrawiam

viewtopic.php?p=494609#494609
Obrazek
Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2009, 08:06 
Zacna persona forum

Moje BMW: e66 750Li 2005r.
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=124085
Najlepiej zamknij auto z otwartą szybą i po przynajmniej 30sek. jak alarm (jeśli jest) uzbroi się i otwórz maskę, a zobaczysz lub usłyszysz. :)

Moje byłe e39 M5
Moje byłe e65 745i
Moje byłe e39 540i Touring
Moje byłe e36 325i Coupe

Obczaj mojego kota, nie bój się, nie gryzie:
Obrazek

V8 sound is my only drug!

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2009, 13:12 
Forumowicz

OK, a nie ma jakiegoś elementu w kabinie po którym można poznać, że jest alarm. Jakaś a'la dioda jest w klimatroniku więc może to jest połączone z alarmem. Sprawdzałem lusterko i na bank nie ma żadnej diody dlatego założyłem ten temat.

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2009, 13:28 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 320d Touring '00
a masz na srodku podsufitki takie kwadratowe pudelko z kratkami w kolorze podsufitki? jak nie ma tego (czujnik ruchu) i diody pod lusterkiem do raczej nie masz fabrycznego alarmu...

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2009, 15:18 
Forumowicz

Pamper napisał(a):
Jakaś a'la dioda jest w klimatroniku

To służy do ściemnianie wyświetlacza (zależnie od jasności w pojeździe :P ).
Zamknij beeme pilotem, otwórz kluczem i odpal, zobaczysz, co się stanie.

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2009, 16:15 
Pierwsze kroki

jeśli mam oryginalny system to zamknij pilotem a po chwili otwórz z kluczyka i powinien "wyć" po otwarciu drzwi. Tylko się nie zdziw bo u mnie to jest cichy :/ i to za bardzo :zdegustowany: no ale nie ma możliwości podgłosić.....no chyba że się mylę :niepewny:
ale u siebie nie mogę

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2009, 20:12 
Pierwsze kroki

witam tez chcialbym sprawdzic alarm w swojej. ma diode w lusterku wiec chyba jest fabryczny ale nie moge otworzyc kluczykiem bo nie moge go przekrecic. dziala tylko pilot.tak na marginesie jak mam sprawdzic czy szyby domykaja sie z pilota?? to jest moja pierwsza beemka i zbytnio sie nie znam:(

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2009, 20:16 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
cinek78 napisał(a):
wtak na marginesie jak mam sprawdzic czy szyby domykaja sie z pilota?? to jest moja pierwsza beemka i zbytnio sie nie znam:(

Przytrzymaj dłużej przycisk zamykania drzwi. Najpierw sie one zaryglują a po 2-3s powinny zacząć sie zamykać szyby

Typer EURO 2016 - I miejsce

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2009, 16:25 
Forumowicz

Sprawdziłem u siebie czy te oryginalne naklejki o alarmie faktycznie znaczą, że odezwie się jakaś syrena ;) Po zamknięciu samochodu pilotem, odczekałem kilkadziesiąt sekund i otwarłem drzwi kluczykiem po czym wsiadłem do środka a tu cisza :niepewny:
Może oznaczenie na szybach, że jest alarm to tylko info, że np jest immobilizer w kluczyku, sam nie wiem.

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2009, 17:39 
Forumowicz

Pamper, z instrukcji wynika, że w niektórych wersjach 'alarm' to mruganie kierunkowskazów, zwróciłeś na to uwagę? I spróbuj odpalić samochód, to zobaczysz, czy zapłon blokuje ;)

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2009, 18:22 
Forumowicz

Kierunki przy zamykaniu nie migają, natomiast jak wsiadłem do samochodu po otwarciu kluczykiem to zaraz spróbowałem odpalić i poszło bez problemów. Naklejki na szybach moim zdaniem nie są dla laby ;) ale o co chodzi z tym alarmem nie wiem :|

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2009, 22:06 
Forumowicz

No to wychodzi, że nie masz. Możesz dorzucić jaką bezpilotówkę, jeśli czujesz taką potrzebę ;)
Co do kierunków to mogą migać zamiast wycia syreny; przy zamykaniu/otwieraniu nie ma mrugania w fabrycznym alarmie e39.

Tytuł:
PostNapisane: 31 maja 2009, 18:31 
Pierwsze kroki

Michał_ napisał(a):
No to wychodzi, że nie masz. Możesz dorzucić jaką bezpilotówkę, jeśli czujesz taką potrzebę ;)
Co do kierunków to mogą migać zamiast wycia syreny; przy zamykaniu/otwieraniu nie ma mrugania w fabrycznym alarmie e39.

A właśnie że jest mruganie :P tz. przy zamknięciu mrugają kierunkowskazy a przy otwieraniu nie :hyhy: przynajmniej tak jest u mnie a mam fabryczny alarm :P

Tytuł:
PostNapisane: 31 maja 2009, 19:05 
Forumowicz

Znaczy się nie sprecyzowałem - przynajmniej przy centralnym, odnośnie fabrycznego alarmu nie wypowiem się :)
Choć zrobić takie coś to żaden problem, więc pewnie różne wersje są.

Tytuł:
PostNapisane: 31 maja 2009, 19:44 
Zacna persona forum

Moje BMW: R6+R4
Kod silnika: M52+M42
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=23277
rgbonus napisał(a):
Michał_ napisał(a):

A właśnie że jest mruganie :P tz. przy zamknięciu mrugają kierunkowskazy a przy otwieraniu nie :hyhy: przynajmniej tak jest u mnie a mam fabryczny alarm :P

Przy otwieraniu mruga raz przy zamykaniu dwa :P

Tytuł: E39 Alarm
PostNapisane: 31 maja 2009, 20:26 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39 523i
Kod silnika: M52B25TU
Witam może Ja sprecyzuje jak to z tym fabrycznym alarmem bo takowy posiadam w BMW 523i SE 1998.

To tak jak wcześniej ktoś poruszył temat czujek w podsufitce , czasami jest ta pokrywka w podsufitce ale nie ma kratek co znaczy że nie ma czujek ruchu JA mam kumpel nie ma tych kratek w tej pokrywce w 523i .
Przy otwieraniu z pilota , kierunki nie mrygają tylko przy zamykaniu.
Syrena , wyje tak sobie jakiś ogromny hałas to to nie jest.
Również niezbędny jest czujnik pod maską , można go bardzo szybko zlokalizować jest bliżej podszybia , sterczy sobie tak o poprostu switch taki można go nacisnąć.
Oczywiście DIODA w lusterku która po uzbrojeniu zaczyna mrygać.
Jeśli po uzbrojeniu otworzę auto kluczem to zaczyna wyć syrena , ale po włożeniu do stacyjki i przekręceniu zapołonu rozbraja się ,lub poprostu nacisnąć na kluczyku otwieranie też rozbroi.
To chyba tyle co mogę napisać z autopsji.
Myślę że pomogło.

Tytuł:
PostNapisane: 10 sierpnia 2009, 22:35 
Pierwsze kroki

Jako ze to mój pierwszy post na tym forum, witam wszystkich posiadaczy BMW :)

Teraz ja podziele sie swoim problemem

Mam e39 z 96r, Diodka pod lusterkiem jest, czujnik w podsufitce jest, bez dziurek, ale jest bo sciagałem podsufitke w akcie desperacji, czujnik pod maską jest, ale co z tego, ze jedynym działającym alarmem są migające kierunki jak otworzy sie maskę zamknieciu samochodu. Diodka pod lusterkiem nie mruga, ( nie jest przepalona! ) żadnej syreny nie słychać. Orientuje sie ktoś co tu może być nie tak? przynajmniej na tej diodzie by mi zależało. Sciągnąłem dzisiaj podsufitkę przeowdy od lusterka-diody idą po lewym przednim słupku gdzieś w deske rozdzielczą, z prawego słupka wychodzą i idą do czujnika ruchu w podsufitce, tyle wiem. Gdzie powinienem szukać za jakimś sterownikiem, stacyjką tego ustrojstwa? Prosze o pomoc

Tytuł:
PostNapisane: 27 sierpnia 2009, 12:57 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 528i M5 pakiet
jak najłatwiej sprawdziś czy ma się alarm w e39 528i z 1999r ?

Tytuł:
PostNapisane: 27 sierpnia 2009, 15:35 
Forumowicz

Moje BMW: E39 2.8i :]
Kod silnika: M52B28
Czesław napisał(a):
Jako ze to mój pierwszy post na tym forum, witam wszystkich posiadaczy BMW

Teraz ja podziele sie swoim problemem

Mam e39 z 96r, Diodka pod lusterkiem jest, czujnik w podsufitce jest, bez dziurek, ale jest bo sciagałem podsufitke w akcie desperacji, czujnik pod maską jest, ale co z tego, ze jedynym działającym alarmem są migające kierunki jak otworzy sie maskę zamknieciu samochodu. Diodka pod lusterkiem nie mruga, ( nie jest przepalona! ) żadnej syreny nie słychać. Orientuje sie ktoś co tu może być nie tak? przynajmniej na tej diodzie by mi zależało. Sciągnąłem dzisiaj podsufitkę przeowdy od lusterka-diody idą po lewym przednim słupku gdzieś w deske rozdzielczą, z prawego słupka wychodzą i idą do czujnika ruchu w podsufitce, tyle wiem. Gdzie powinienem szukać za jakimś sterownikiem, stacyjką tego ustrojstwa? Prosze o pomoc

a mrugają ci kierunki przy zamykaniu pilotem??? jeśli tak to masz spaloną syrenę od alarmu u mnie tak było, syrena znajduję się pod prawym tylnym nadkolem, wyciągasz nadkole i masz ją jak na dłoni

gutosie napisał(a):
jak najłatwiej sprawdziś czy ma się alarm w e39 528i z 1999r ?

jeśli masz diodę w lusterku wewnętrznym to masz i alarm, jeśli jej nie ma to niestety

Info na PW :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2009, 18:45 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e39 2,5 tds
Wiecie może gdzie znajduje sie oryginalna centralka alarmu, ta którą wyłącza sie kluczykiem?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1