Witam forumowicze,
Zwracam sie z ogromna prosba o pomoc w ustaleniu przyczyn dziwnego skrzpienia/trzeszczenia z tylu pojazdu (e46 2003r 2.0 diesel manual). Przeszukalem cale forum i nic nie odpowiada temu co u mnie wystepuje. Bylem u 3 mechanikow i zaden mi nie potrafil pomoc. Ogolnie to sam naprawiam sobie auta ale to juz mnie doprowadzilo do szalu. Mianowicie: podczas jazdy na luzie (oczywiscie dla potrzeb testu musialem to zrobic) oraz podczas jazdy z wcisnietym sprzeglem z tylu auta wydobywa sie dziwny dzwiek. opisalbym go jako podobny do tego kiedy dokrecamy z cala sila sruby od kol i az trzeszcza przy samym koncu (slychac na filmiku) jest to dzwiek przeskakujacy jakby cos blokowalo kolo przed swobodnym okrecaniem sie. wystepuje to tez czasem podczas cofania. Nie wystepuje natomiast podczas jazdy na biegu, lub nawet uzywania hamulca podczas jazdy na biegu. tylko i wylacznie podczas jalowej jazdy. sprawdzalem juz reczny. czy moze byc to dyfer? a moze jedna z połosi? dodam ze jest lekki wyciek z dyfra w miejscu gdzie laczy sie z lewa połosia. moze za malo oleju w dyfrze? mam wrazenie ze ten dzwiek jest wlasnie troche bardziej slyszalny z lewej strony. prosze o pomoc bo nie wiem co robic a nie chce wymiac dyfra i polosi na marne. na filmiku na poczatku dzwiek slyszalny ze srodka potem z zewnatrz auta. najlepiej slychac na samym koncu jak podjezdzam pod dom. glosno i wyraznie. prosze o pomoc koledzy, oto filmik :
https://youtu.be/Sx_OImpnoNQPozdrawiam,
Michal