marcin1341 napisał(a):
elektrozaworów niepotrzeba czyścic bo egr i turbo działa prawidłowo a soft tzreba przeprogramowac jeżeli sie posiada najstarsza przepływke w końcówka 314 i wymienia sie ja na 468, 527
Dobrze mówisz.
Ale z tym, że po odłączeniu wtyczki od przepływomierza samochód nie jedzie - mylisz się.
Po podmianie przepływomierza nawet na nówkę o tych samych numerach co poprzednia, ale bez skasowania adaptacji DISem nie poczujesz od razu różnicy. Komp musi się wyuczyć nowych parametrów, może to potrwać 2-3dni.
Jaki masz teraz nr przepływomierza?
Apropo elektrozaworów i ich czyszczenia - pomaga, ale uwierzcie, tylko trochę.
Ostatnio wymieniłem na nówkę elektrozawór sterujący turbiną - i nie ten samochód normalnie! Przed nim wymieniłem na nówkę przepływkę + oczywiście kasowanie adaptacji DISem i nie było takiej różnicy w jeździe, jak po wymianie w/w elektrozaworu. Może dlatego, że poprzednia przepływka pokazywała na INPIe dobre parametry...
P.S. Mam numer do kolegi z Bemowa, jeździ teraz na mojej poprzedniej przepływce ...468, chcesz mogę Ci przesłać jego numer, ale najpierw Go zapytam. Musisz mieć torxa 5cio kątnego z otwotem, aby odkręcić wkład przepływki, bez konieczności ściągania całej obudowy...