BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 21 sierpnia 2025, 20:43

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [Exx] Key memory
PostNapisane: 19 października 2009, 17:49 
Pierwsze kroki

Witam, wiecie może jak zmienic ustawienia kluczyka np. żeby domykały się szyby albo zmienic dźwięk zamknięcia auta? i czy jest ktoś na forum kto potrafi to zrobic trochę taniej niż w ASO sobie liczą?

Ostatnio edytowano 19 października 2009, 17:53 przez Pruslee, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2009, 18:16 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39 540iA
Kod silnika: M62TUB44
Pruslee napisał(a):
żeby domykały się szyby

Obrazek

Obrazek

Obrazek

domykanie szyb nie działa? próbowałeś przytrzymać dłużej ponad 2s przycisk 2?

E34 Obrazek

E53 Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2009, 21:34 
Pierwsze kroki

Ja mam troche inny kluczyk. http://a.swistak.pl/001/388/1388090_1024.jpg

próbowałem na różne sposoby ale nie idzie. w instrukcji mam napisane że w ASO można zmieniac jego "pamięc". w sumie to chce włączyc to domykanie i żeby coś pomrugało jak go zamykam bo często się wracam sprawdzic czy się zamkną. a jeżeli to jest tylko kwestia podłączenia do kompa 5min. to wole komuś z forum dac 0,7 kto mi to ogarnie niż tam płacic 100

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2009, 21:58 
Forumowicz

Moje BMW: 318d
Kod silnika: m47
dluzsze przytrzymanie otwierania powoduje otwieranie sie szyb
dluzsze przytrzymanie zamykania podowuje zamykanie.
Z tego co ja sie dowiedzialem, lacznie w serwisie w Lodzi nie ma mozliwosci zaprogramowania kluczyka tak by automatycznie zamykal szyby po jednokrotnym wcisnieciu przycisku..
Jedynie przy pomocy modulow z allegro

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2009, 00:12 
Forumowicz

Moje BMW: E36 323i Turing
Kod silnika: M52B23
Jeśli masz w aucie aktywny moduł ZKE to mogę spróbować coś poradzić przy pomocy mojego sprzętu. Co prawda w E36 jeszcze ZKE nie zmieniałem, ale w E38 możliwości były spore.

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2009, 18:32 
Częsty bywalec

tutaj rada którą dostałem na bmwecu.org forum http://ecubb.bmwecu.org/board/viewtopic ... highlight=

For the e34 and e32 there IS an option in DIS to disable the initalization lock for the new style IR key as pictured. From the top of my head go to e34 diagnosis, then to "Radio/IR". Then I think it's under "special functions" or something like that.

After disabling the lock you should be able to get the car to recognize it using the procedure in the manual.

E34 Obrazek

E53 Obrazek

Ostatnio edytowano 20 października 2009, 18:47 przez krilan, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2009, 18:32 
Częsty bywalec

Pruslee napisał(a):
Ja mam troche inny kluczyk. http://a.swistak.pl/001/388/1388090_1024.jpg

próbowałem na różne sposoby ale nie idzie. w instrukcji mam napisane że w ASO można zmieniac jego "pamięc". w sumie to chce włączyc to domykanie i żeby coś pomrugało jak go zamykam bo często się wracam sprawdzic czy się zamkną. a jeżeli to jest tylko kwestia podłączenia do kompa 5min. to wole komuś z forum dac 0,7 kto mi to ogarnie niż tam płacic 100

jeden z moich postów, czy punkt 0 spełniony?

ja też troszkę walczyłem z przypisaniem kluczyka po wymianie baterii, problem był w tym że w manualu był babol

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=42466

0. Drzwi otwarte z kluczka, pozostawiane na 15 min przed inicjalizacją bo w tym czasie nie można jej przeprowadzić
1. Wsiadamy do auta, zamykamy wszystkie drzwi, lecz nie "na zamek" a tylko by byly zamkniete Wink .
2.Wkladamy kluczyk do stacyjki.
3. Przekrecamy kluczyk na pierwsza pozycje, tak by swiecila sie tylko kontrolka airbagu (+ ew. wyswietlacz na predkosciomierzu) - na 3 sekundy .
4. Wyjmujemy kluczyk ze stacyjki.
5. Naciskamy przycisk 1 na kluczyku i trzymajac go ciagle wcisnietego naciskamy krotko 3-krotnie przycisk 2, czyli odwrotnie niż w manualu . Gdy operacja przebiegla pomyslnie przy trzecim wcisnieciu strzalki centralny zamknie sie i otworzy na chwileczkę . Jesli nie dziala - probujemy cala operacje powtorzyc od poczatku, tyle ze trzymajac strzalke, 3 x naciskamy logo BMW (nie ma reguly ktora metoda zadziala) .

no i pilocik po regeneracji pracuje jak nowy

E34 Obrazek

E53 Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2009, 18:39 
Specjalista

Moje BMW: E60
Kod silnika: M54b25
Garaż: www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=137687 Днепр
Ja mam troszkę inny problem, ale do tematu pasuje. Elektryk chyba mi coś zresetował, bo po otwarciu kluczykiem siedzenia mi jadą na pierwszą zaprogramowaną pamięć. Wcześniej tego nie miałem. Jest to dość uciążliwe, gdyż mamy tylko 1 kluczyk, a żona ma pamięć foteli na "2".

E38 740i (I 2011 - XII2017)

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2009, 21:45 
Pierwsze kroki

krilan po 3 nieudanym razie (za 3 nacisnałem najpierw znaczek BMW a później strzałekę) nie chciało mi się czekac wiec nacisnąłem strzałkę a późzniej 3 razy BMW pilot przestał działac dało się tylko z kluczyka otwierac zamykac. za 4 razem najpierw strzałka później BMW no i zamknął się na chwile otworzył jak napisałeś i pilot z powrotem zaczął działac ale szyby się nie domykają nadal :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1