BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 lipca 2025, 03:18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Zbiornik paliwa
PostNapisane: 30 stycznia 2009, 13:49 
Forumowicz

Czesc!Mechanik wyjmowal mi zbiornik paliwa, pozniej gdy odebralem auto cos zle zrobil bo wskazowka od paliwa nie wskazuje ile go jest i swieci sie kontrolak od rezerwy, na koputerze tez nie pokazuje jaki jest zasieg na paliwe w km dodam ze wlalem 20 litrow.Co mogl on tam zepsuc i jak to naprawic?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 30 stycznia 2009, 14:40 
Forumowicz

Moje BMW: X5 E70 LCI
Po prostu nie podłączył tej czujki od mierzenia poziomu paliwa.. Chyba że wyjął i ją sprzedał :)

Tytuł:
PostNapisane: 30 stycznia 2009, 19:15 
Forumowicz

A jakas inna sugestia? Co moglo sie tam zepsuc?

Tytuł:
PostNapisane: 30 stycznia 2009, 19:52 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e 60
Kod silnika: 530 I
Musisz zdemontować tylną kanapę, pod którą znajduje się dekiel do zbiornika paliwa. Zdemontuj ten dekiel i sprawdź czy jest podłączona kostka do czujnika od zbiornika. Prawdopodobnie mechanik jej nie wpiął i to jest powodem takiego stanu rzeczy jaki obecnie masz. Podpięcie tej kostki załatwi sprawę. Jeśli nie to prawdopodobnie jest gdzieś przecięty lub urwany przewód elektryczny idący do zbiornika a konkretnie do wskazania poziomu paliwa.

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 30 stycznia 2009, 20:12 
Forumowicz

ok dzieki jzutro sprawdze

Tytuł:
PostNapisane: 31 stycznia 2009, 14:21 
Forumowicz

sprawdxalem i wtyczka jest dobrze podpieta. dodam jeszcze,ze gdy odebralem auto od mechanika wskazowka cos pokazywala i zasiek w km na komputerze pokladowym tez byl, ale to byly bledne wskazania w strosunku do ilosci paliwa w zbiorniku. teraz wskazowka jest opadnieta i zasieg na komputerze pokladowym to same kreski.No i co to mogo sie zepsuc. a od tego czujnika jest moze jakis bezpiecznik?

Tytuł:
PostNapisane: 31 stycznia 2009, 14:22 
Forumowicz

sprawdxalem i wtyczka jest dobrze podpieta. dodam jeszcze,ze gdy odebralem auto od mechanika wskazowka cos pokazywala i zasiek w km na komputerze pokladowym tez byl, ale to byly bledne wskazania w strosunku do ilosci paliwa w zbiorniku. teraz wskazowka jest opadnieta i zasieg na komputerze pokladowym to same kreski.No i co to mogo sie zepsuc. a od tego czujnika jest moze jakis bezpiecznik?

Tytuł:
PostNapisane: 31 stycznia 2009, 21:43 
Forumowicz

Nikt nic nie doradzi?Kurde bo to bardzo wazne, co to by byglo byc.A mozliwe,ze sie plywak zawiesil?

Tytuł:
PostNapisane: 1 lutego 2009, 12:02 
Forumowicz

Jedź kolego do tego mechanika i niech poprawia co spaprał. Ja bym tak zrobił.

Tytuł:
PostNapisane: 9 lutego 2009, 00:40 
Forumowicz

Problem rozwiazany:) bo sprawdzalem caly czas tylko jedna wtyczke, a w baku sa dwa plywaki i ten drugi co jest razme z pampa byl nie podpiety prawidlowo.

Tytuł: Re: [E46] Zbiornik paliwa
PostNapisane: 25 czerwca 2011, 14:18 
Forumowicz

Moje BMW: E46 323i
Kod silnika: M52TUB25
Witam . Przylacze sie do tematu bo mam podobny problem lub mialem bo narazie po ostatnim sprawdzaniu rezystancji i przeczyszczeniu stykow nie zagladalem tam ale wydaje mi sie , ze bez zmian, wskazanik stanu zbiornika zle pokazuje. A wiec po prawej stronie od strony pasazera rezystancja przy odrobine powyzej pol zbiornika paliwa pokazuje na omomierzu .215 ohm na skali 2K natomiast na plywaku od strony kierowcy rezystancja wynosi niecale 150 ohm . Sprawa wyglada tak , ze do polowy zbiornika wszystko ok a powyzej przeklamuje i ciezko ocenic ile jest faktycznie paliwa w zbiorniku , sprawa niby blacha ale dla mnie dosyc istotna . Prosilbym o jakies porady co z tym fantem zrobic .

Pozdro

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1