BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 20 czerwca 2025, 22:49

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 128 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Policjanci skontrolują trzeźwość w korku
PostNapisane: 21 stycznia 2010, 18:57 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
no coz ,po prostu musisz sie pogodzic z faktem ze liczba wszelakich kontroli bedzie tylko sie zwiekszac a na pocieszenie moge ci napisac ze mozesz zamieszkac w bieszczadach tam paru takich niepogodzonych ze swiatem mieszka( o kurcze to juz paru ,grupa,plemie etc)
ciezko jest tlumaczyc cos komus jak on wie lepiej i juz
na kazdy temat
fajnie masz, obowiazkow ci nie przybywa ,jakosci nie tracisz

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 21 stycznia 2010, 18:59 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
becek napisał(a):
( o kurcze to juz paru ,grupa,plemie etc)

tak.
a to już bardzo blisko takich słow jak społeczeństwo, zasady, prawo, kontrola, system
:rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 21 stycznia 2010, 19:04 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
PiotrekW napisał(a):
Śledziłem wątek od początku.
Pytałaś o to ile byłbym skłonny zapłacić ,aby policja kontrolowała pijanych kierowców (według ciebie koszty kontroli są bardzo duże). Ja odpowiedziałem pytaniem ile ty byłbyś skłonny zapłacić ,aby wynagrodzić szkody ,które powodują pijani kierowcy przez to ,że nie zostali złapani. Nie udzieliłeś na nie odpowiedzi i czekam na nią.
Możliwe ,że wyraziłeś się dość nieprecyzyjnie,więc wyjaśnij o co ci chodziło.

Płci jeszcze nie zmieniłem ;)
1. Chyba nigdzie nie napisałem,że koszty kontroli są bardzo duże
2. Co to znaczy odpowiadać pytaniem? To znaczy nie odpowiadać :hyhy:
3. Odpowiadam na Twoje "odpowiadające pytanie".:
Nie jestem skłonny za to płacić. Jak ktoś wyrządza szkodę, to on powinien płacić.
Dlaczego chcesz abym ja płacił za czyny jakiegoś pijaka robiącemu komuś krzywdę autem?
Zadanie naprawienia szkody leży zasadniczo po stronie osoby ją powodującej :)

Czy teraz raczysz odpowiedzieć na moje pytanie nie pytając? ;)

becek napisał(a):
no coz ,po prostu musisz sie pogodzic z faktem ze liczba wszelakich kontroli bedzie tylko sie zwiekszac a na pocieszenie moge ci napisac ze mozesz zamieszkac w bieszczadach tam paru takich niepogodzonych ze swiatem mieszka( o kurcze to juz paru ,grupa,plemie etc)

Spoko, jakoś żyję póki co. W Bieszczadach czasem bywam :)
Ale, że od razu ze światem :niepewny:

becek napisał(a):
ciezko jest tlumaczyc cos komus jak on wie lepiej i juz
na kazdy temat
fajnie masz, obowiazkow ci nie przybywa ,jakosci nie tracisz

Trzeba twardym być ;)

PostNapisane: 21 stycznia 2010, 21:32 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Ogólnie to nie chce mi się już z Tobą dyskutować qqiz. Tak naprawdę to nie wiem, czy mi się nie chce, czy po prostu teraz już nie mam siły/czasu (mam mega kongo na uczelni akuratnie). Toteż napiszę krótko - we wszystkich krajach, w których panuje ład i porządek na drogach, zaprowadzono to za pomocą MASOWEJ kontroli i wysokich kar oraz ich nieuchronności. Dotyczy to zarówno jazdy szybkiej, jak i po pijanemu oraz innych niebezpieczeństw. Dla pocieszenia mogę dodać, że z czasem jak społeczeństwo nauczy się zachowywać na drodze to będzie można ograniczyć kontrole itp. Póki co nie przedstawiłeś żadnej lepszej metody na walkę z tymi problemami. Najwyższy czas zasięgnąć doświadczeń z innych krajów, które rozwiązały te i inne problemy. Przykro mi, propozycję zamieszkania w Bieszczadach pozostawiam Ci do przemyślenia.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 21 stycznia 2010, 21:57 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e 60
Kod silnika: 530 I
czytam i czytam i czytam i niewiele jest tu sensownych wypowiedzi na ten temat.
Jeśli ktoś jest tak mądry niech przedstawi lepszy sposób na najszybsze i bardziej bezpieczne wyłapanie nietrzeźwych kierowców jak przeprowadzenie kontroli stanu trzeźwości w korkach.....
Dla mnie rzecz jest prosta: nietrzeźwy nie podejmie próby ucieczki autem z prostej przyczyny- brak fizycznej możliwości. Będąc na drodze gdzie jest mały ruch wielu debili narazi siebie, pasażerów i innych uczestników ruchu podejmując desperacki krok czyli ucieczkę pojazdem.

Sprawa jasna : nikt nie wsiada po alkoholu za kierę i w naszym kraju będzie prawie pięknie i spokojnie na drogach. Na pewno duuużo bezpieczniej.

PostNapisane: 22 stycznia 2010, 01:40 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 328i Cabrio
Kod silnika: M52B28
KotSylwester napisał(a):
W Szewcji wszyscy jeżdżą zgodnie z przepisami. Mandaty są gigantyczne.

W szwecji byl nie tak dawno glosny przypadek o tym jak sad odebral wnuka dziadkom (jedynym prawnym opiekunom) bo stwierdzil ze sa za starzy i oddal go na wychowanie parze gejow. Uwiez mi nie chcialbys tam miec dzieci. Mamy sie wzorowac na ich prawie?

karol13171 napisał(a):
Chociaż dla jakiegoś bogacza, kupno nowego samochodu nie stanowi żadnego problemu. Lepszym sposobem wydaje mi się nakładanie mandatów za jazdę po pijaku adekwatnych do zarobków. Bo zapłacić 500 zł mandatu dla kogoś kto zarabia 1200-1300 zł a dla kogoś kto ma kilkadziesiąt tys. miesięcznie to wydaje mi się niesprawiedliwe.

Odebranie prawa jazdy i paka za recydywe jest jendnak lepszym rozwiazaniem. Bo zdecydowanie bardziej boli kazdego nie wazne czy bogatego (choc jego bardziej) czy biednego.
I pragne tu zauwazyc iz nie kary sa tu powodem dyskusji lecz sposob egzekwowania obecnych przepisow

becek napisał(a):
co do wolnosci...to co dla jednego jest "wolnoscia" dla drugiego jest ograniczeniem jego swobodnajlepszym przykladem sa tu palacze, qrw### mnie lapie jak koles przedemna pali a ja za nim wpadam w chmure dymu...ale ON MA PRAWO

Mylisz pojecia. Jest dokladnie odwrotnie niz piszesz. "moja wolność kończy się tam gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" to podstawowa zasada. Nie dziwi mnie wiec twoj opor jak nawet nie wiesz z czym "walczysz".

qqiz napisał(a):
No i do wszystkich zwolenników ograniczania wolności w imię powszechnego bezpieczeństwa, dobrobytu i dostatku. Przypomniała mi się jeszcze jedna historia, opowiedziana przez Edwarda Lucasa, korespondenta The Economist i BBC, syna Johna Lucasa – filozofa z Oksfordu.Cytuj:Obywatele nie tylko muszą się liczyć z tym, że można im postawić zarzut popełnienia przestępstwa, ale muszą także brać pod uwagę to, że mogą zostać odnotowani w jakiejś urzędowej bazie danych, czego konsekwencje są nieprzyjemne i nieznane.Doświadczyłem tego zagrożenia niedawno, gdy po przeprowadzce moi synowie (14 i 16 lat) wyszli wieczorem przez okno na płaski dach naszego nowego domu, aby się rozejrzeć. Sąsiadka wzięła ich za włamywaczy. Wybrała numer alarmowy i wkrótce w naszej zacisznej uliczce zjawiło się aż sześć wozów policyjnych.Policjanci skierowali reflektor na dach, kazali chłopakom stać bez ruchu, a później zadzwonili do naszych drzwi. Nie brałem tego zbyt poważnie. Od wynalezienia dachów dzieci zawsze na nie wchodziły. Moi chłopcy nie wyrządzili żadnej szkody, a poza tym był to w końcu mój dach. Funkcjonariusze było rozwścieczeni. Zagrozili, iż zostanie wszczęte postępowanie w sprawie marnowania czasu policji. Zwróciłem uwagę, że to nie my ich wezwaliśmy, ale to rozjuszyło ich jeszcze bardziej. Argumentowali, że jesteśmy nieodpowiedzialnymi rodzicami skoro pozwalamy, aby nasze dzieci wchodziły wieczorem na dach. Odpowiedziałem, że postępowanie moich synów jest moją sprawą. Riposta była niepokojąca :„Wie pan, że możemy pana wpisać do rejestru opieki społecznej?”To nie przelewki. Kiedy ktoś zostanie odnotowany w tym rejestrze jako zły rodzic, może się spodziewać wielu dotkliwych konsekwencji.W najgorszym wypadku pozbawi się go opieki rodzicielskiej na zawsze. Częściej delikwenta wysyła się na „szkolenia dla rodziców” i dokonuje wścibskich kontroli, aby sprawdzić, czy odpowiednio sprawuje opiekę nad pociechami. W najlepszym razie osoba odnotowana w lokalnym rejestrze opieki społecznej jako „rodzic stwarzający problemy” musi założyć, że być może nigdy nie będzie mogła wykonywać zawodu polegającego na kontakcie z dziećmi, a nawet działać jako wolontariusz – np. w klubie młodzieżowym albo w szkole własnych dzieci.

Uwazam podobnie, iz ludzie sie opamietaja dopiero gdy zacznal im dzieci odbierac w imie bezpieczenstwa...
Nie rozumiem dlaczego ludzie daja sie traktowac jak bydlo... i na dodatek nie widza w tym nic zlego i z usmiechem na ustach przyjmuja "opieke" panstwa...

PiotrekW napisał(a):
Za alimenty powinni zabierać samochód, jak dalej nie płaci to też prawo jazdy. Żeby odebrać prawo jazdy sąd nie musiałby stwierdzać niezdolności do prowadzenia pojazdów, odebranie prawa jazdy do czasu aż zacznie płacić alimenty byłoby czynnikiem motywującym. Co z tego ,że mu potrzebne do pracy? Niech znajdzie inną. Matce jego dziecka i jego dziecko są potrzebne pieniądze na życie, ale jego to nie interesuje. Jak ma prawo jazdy też nie płaci, więc jaka różnica. A jeśli nie będzie pracował i zarabiał, w końcu nie będzie miał gdzie mieszkać,co zjeść,co ubrać to się nauczy odpowiedzialności za swoje czyny.

To sie nazwya USTROJ TOTALITARNY na tej samej zasadzie mozna by zabronic nie palcacym alimetow chodzenia po chodniku robienia zakupow chodzenia na mecze pilkarskie ogladania telewizji etc . I bylo by to bardziej razsadne! Bo powtarzam co ma zrobic kierowca zawodowy placacy polowe alimetow bo na wiecej nie ma gdy mu odbiora prawo jazdy? Przeciez nie znajdzie innej pracy i nie przestanie jezdzic. I tutaj jestem ciekaw wyroku sadu. Bowiem wydanie prawa jazdy oznacza „stwierdzenie kwalifikacji do prowadzenia pojazdów mechanicznych” i jezeli zatrzymaja takiego kierowce juz po wyroku to czy sad skarze go za „sprowadzenie niebezpieczeństwa na drodze publicznej”? Na jakiej podstawie przestal umiec jezdzic?

Kyokushin napisał(a):
Jest różnica, między wolnością a anarchią.

Oczywiscie ze jest. My nie proponujemy anarchii wrecz odwrotnie my chcemy panstwa prawa!

qqiz napisał(a):
PiotrekW napisał(a):Śledziłem wątek od początku.Pytałaś o to ile byłbym skłonny zapłacić ,aby policja kontrolowała pijanych kierowców (według ciebie koszty kontroli są bardzo duże). Ja odpowiedziałem pytaniem ile ty byłbyś skłonny zapłacić ,aby wynagrodzić szkody ,które powodują pijani kierowcy przez to ,że nie zostali złapani. Nie udzieliłeś na nie odpowiedzi i czekam na nią.Możliwe ,że wyraziłeś się dość nieprecyzyjnie,więc wyjaśnij o co ci chodziło.Płci jeszcze nie zmieniłem 1. Chyba nigdzie nie napisałem,że koszty kontroli są bardzo duże2. Co to znaczy odpowiadać pytaniem? To znaczy nie odpowiadać 3. Odpowiadam na Twoje "odpowiadające pytanie".:Nie jestem skłonny za to płacić. Jak ktoś wyrządza szkodę, to on powinien płacić.Dlaczego chcesz abym ja płacił za czyny jakiegoś pijaka robiącemu komuś krzywdę autem?Zadanie naprawienia szkody leży zasadniczo po stronie osoby ją powodującej

x2 kolego dokladnie o to chodzi.

PostNapisane: 22 stycznia 2010, 07:45 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Seth8 napisał(a):
"moja wolność kończy się tam gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" to podstawowa zasada.

To prawda.
Wedle tej zasady Ci których szerokopojęta wolność a więc i prawo do bezpieczeństwa są atakowane (plaga pijanych morderców szos grasuje) stosują możliwe środki obrony, tudzież rozwiązania takie jak kontrole w korkach aby wolność, nie była anarchią.

Akcja - reakcja. Jest problem pijanych kierowców - pojawiają się rozwiązania zapobiegawcze. Nie było by pijanych - nie było by kontroli. Nie było by przekraczania prędkości - nie było by fotoradarów.

PostNapisane: 22 stycznia 2010, 08:42 
Uzależniony od forum :)

Seth8 napisał(a):
KotSylwester napisał(a):
W Szewcji wszyscy jeżdżą zgodnie z przepisami. Mandaty są gigantyczne.

W szwecji byl nie tak dawno glosny przypadek o tym jak sad odebral wnuka dziadkom (jedynym prawnym opiekunom) bo stwierdzil ze sa za starzy i oddal go na wychowanie parze gejow. Uwiez mi nie chcialbys tam miec dzieci. Mamy sie wzorowac na ich prawie?

Ja o mandatach a Ty o odbieraniu dzieci. To że wspomniałem o mandatach nie znaczy że mamy mieć wszystko jak Szwedzi. :zdziwko: Skąd Ci się to wzięło??????
Seth8 napisał(a):
becek napisał(a):
co do wolnosci...to co dla jednego jest "wolnoscia" dla drugiego jest ograniczeniem jego swobodnajlepszym przykladem sa tu palacze, qrw### mnie lapie jak koles przedemna pali a ja za nim wpadam w chmure dymu...ale ON MA PRAWO

Mylisz pojecia. Jest dokladnie odwrotnie niz piszesz. "moja wolność kończy się tam gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" to podstawowa zasada. Nie dziwi mnie wiec twoj opor jak nawet nie wiesz z czym "walczysz".

Niezła dyskusja.

Seth8, czy czujesz się ubezwłasnowolniony?

PostNapisane: 22 stycznia 2010, 10:10 
Zacna persona forum

dzieki seth a ja taki gupi bylem i zylem w nieswiadomosci tyle lat....
ale teraz juz wiem :hyhy:

PostNapisane: 22 stycznia 2010, 10:21 
Częsty bywalec

Moje BMW: BMW E38
Kod silnika: M52tuB28
Garaż: Jest:
E39 525iA
Było:
E38 lift oxfordgruen metallic
Było:
E46 sedan m52
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=155271
E46 m47n
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=141422
E36 1.8 is Coupe
Nie bede sie tutaj odnosił do konkretnych wypowiedzi... bo 80% jest bez sensu.. :mur:

Kłuciliscie sie gdzies w temacie ile płacimy za kontrole itp.
Wiec nie wiem ile i mało mnie to obchodzi, ale płacimy i chcemy by te pieniadze były dobrze wykorzystane... a nie na takie dupiate kontrole na światłach...
Przeczytajcie historie mojego kolegi która opisałem kilka stron wczesniej...
Z tego wynika ze takie łapaniki nie opłacaja sie nam ani policji...
Jestem za tym, ze jak coś robisz rob to dobrze..

PostNapisane: 22 stycznia 2010, 10:31 
Zacna persona forum

:rotfl: nie ma to jak 22 latek mowiacy z sensem (lata doswiadczeń):rotfl:
oswiec nas panie i wskaz jak wydawac pieniadze,ministrem zostan albo i prezydentem bo tylko pod twoim "ojcowskim" spoirzeniem ten kraj stanie na nogi..
a tak na powaznie
mozesz uzasadnic ze nam sie to nie oplaca?
przykad twojego kolegi akurat potwierdza slusznosc tych kontroli

PostNapisane: 22 stycznia 2010, 10:53 
Zacna persona forum

Moje BMW: F11
Nie ma to jak ignorant nie liczący się z ludzkim zdaniem, posługujący się schematami w dodatku z tego co zrozumiałem pracujący w Policji :mur:
żyjemy w demokracji, w rozmowie używamy argumentów !! czy jeżeli będą robić kontrole na polnych i leśnych drogach i znajdą jednego kierowce może w roku to też się opłaca?
kontrola trzeźwości - tak
ale nie w takich mało atrakcyjnych godzinach jak korki w samo południe bo osoby złapane to będą marginalne przypadki
nie wiem czy nikt tu nie może pojąć chociaż by spojrzeć na siebie czy był nawalony w południe? pijący ludzie w godzinach szczytu (korkach) to raczej ci co nie pracują , najczęściej margines społeczny (czerwonoskórzy), którzy raczej nie poruszają się pojazdami po ulicach bo ich nie mają!

PostNapisane: 22 stycznia 2010, 10:58 

mile_end napisał(a):
ijący ludzie w godzinach szczytu (korkach) to raczej ci co nie pracują , najczęściej margines społeczny (czerwonoskórzy), którzy raczej nie poruszają się pojazdami po ulicach bo ich nie mają!

Chyba Ci co piją w pracy, na spotkaniach biznesowych... :rotfl:

PostNapisane: 22 stycznia 2010, 11:09 
Częsty bywalec

E39 525iA
Było:
Było:
E46 sedan m52
E46 m47n
E36 1.8 is Coupe
becek napisał(a):
mozesz uzasadnic ze nam sie to nie oplaca?
przykad twojego kolegi akurat potwierdza slusznosc tych kontroli

tak na bank... po kilku godz. złapali 3 po alkoholu po to zeby 2 potem wypuscic bez zadnych konsekwencji... :mur:

Czepiasz sie wieku bo nie masz o co zahaczyć, jak bym miał 40lat to co byś wtedy wymyslił...oj kolego

EDIT:
Polska to wolny kraj i mam prawo miec takie zdanie a nie inne. Jestem kierowcą zawodowym od prawie 2 lat, i widząc nieraz poczynania naszej drogówki to płakać sie chce poprostu...

PostNapisane: 22 stycznia 2010, 11:40 

..::KoNik::.., nie chodzi o to ilu złapali. Chodzi o to że ktoś to wali rano w pracy może się przestraszy i nie nie będzie wracał z pracy drinknięty.

PostNapisane: 22 stycznia 2010, 12:00 
Częsty bywalec

E39 525iA
Było:
Było:
E46 sedan m52
E46 m47n
E36 1.8 is Coupe
KotSylwester napisał(a):
..::KoNik::.., nie chodzi o to ilu złapali. Chodzi o to że ktoś to wali rano w pracy może się przestraszy i nie nie będzie wracał z pracy drinknięty.

Zgadzam sie z toba w 100%...
Ale moim zdaniem działa to tez w druga strone...ten gośc co go złapali i wypuscili czuje sie strasznie pewnie... na zapytanie czy po tym doswiadczeniu przestał pic dzien przed praca odpowiada: po co..? teraz wiem ze tyle moge i nic mi nie bedzie... najwyzej ograniczam do jednego piwa mniej.. :mur:

Jestem zdecydowanie za wyłapywaniem nietrzeźwych kierowców... ale sposobami które dają efekt...

PostNapisane: 22 stycznia 2010, 12:13 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e 60
Kod silnika: 530 I
..::KoNik::.. napisał(a):
Jestem zdecydowanie za wyłapywaniem nietrzeźwych kierowców... ale sposobami które dają efekt...

jakiś przykład?

PostNapisane: 22 stycznia 2010, 12:38 
Częsty bywalec

E39 525iA
Było:
Było:
E46 sedan m52
E46 m47n
E36 1.8 is Coupe
Po pierwsze... osobom ktore znacznie przekroczyły norme alkoholu we krwi i tym co na badaniu maja wynik rosnący powinno sie zabierać prawojazdy dożywotnio.. :!:

Tak jak jest teraz ( czyli zabranie na okraz xx miesięcy ) dla osob które nieznacznie przekroczyły dopuszczalna norme i maja wynik malejacy...

U nas w firmie pracuje chłopak, ktory 3 lata temu z Gliwic do Krk wiózł ludzi...(wszyscy spali) 2 km przed celem zatrzymał sie w sklepie i wypił piwo... przed sama firmą wjechał w krawężnik wpadł do rowu i dachował... na całe szczeście nikomu sie nic nie stało... przyjechała policja i okazało sie ze ma ponad 2,5 promila i ze przyjechał juz do gliwic mocno nadymiony... dostał mandat + koszty zwiazane z jazda po alkoholu...
Prawojazdy stracił na 4 lata... czyli za rok znów wróci na szose, a nie widziałem go trzeżwego od kąd pracuje...(2 lata)

Moim zdaniem takim osobom nie powinno sie dawać 2-giej szansy...

PostNapisane: 22 stycznia 2010, 14:22 

na zapytanie czy po tym doswiadczeniu przestał pic dzien przed praca odpowiada: po co..? teraz wiem ze tyle moge i nic mi nie bedzie... najwyzej ograniczam do jednego piwa mniej..

1.Mówić i robić to dwie różne sprawy
2.Grupa badanych musi odpowiednią liczbę aby była miarodajna.
3.Nie chodzi o tego jednego tylko o setki tysięcy oglądających media.
:D
U nas w firmie pracuje chłopak, ktory 3 lata temu z Gliwic do Krk wiózł ludzi...(wszyscy spali) 2 km przed celem zatrzymał sie w sklepie i wypił piwo...

1.Idiota
2.Jak mojej mamie na parkingu przywalił koleś poldkiem, poszedł po pół litra i wypił. Widzieli to policjanci, którzy szli (patrol pieszy) na wezwanie. Koleś myślał że się wyłga bo widać było że pił po zaparkowaniu. Niestety zeznali parkingowi że wiało od niego jak przyszedł do budy i parkował 10 min. Potem sprawdzali że po tylu a tylu od razu tyle by nie wyszło - nie pamiętam szczegółów. Zawodowy kierowca karawanu. Prace stracił. Zanim wezwaliśmy policję chcielismy sie dogadac ale nie umiał się podpisać...

TO że ktoś pije na umór nie znaczy że jak prowadzi to nie będzie trzeżwy.

PostNapisane: 22 stycznia 2010, 15:10 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
mile_end napisał(a):
Nie ma to jak ignorant nie liczący się z ludzkim zdaniem, posługujący się schematami w dodatku z tego co zrozumiałem pracujący w Policji :mur:
żyjemy w demokracji, w rozmowie używamy argumentów !! czy jeżeli będą robić kontrole na polnych i leśnych drogach i znajdą jednego kierowce może w roku to też się opłaca?
kontrola trzeźwości - tak
ale nie w takich mało atrakcyjnych godzinach jak korki w samo południe bo osoby złapane to będą marginalne przypadki
nie wiem czy nikt tu nie może pojąć chociaż by spojrzeć na siebie czy był nawalony w południe? pijący ludzie w godzinach szczytu (korkach) to raczej ci co nie pracują , najczęściej margines społeczny (czerwonoskórzy), którzy raczej nie poruszają się pojazdami po ulicach bo ich nie mają!

A nie przyszło Ci do głowy, że wiele osób właśnie w samo południe jest wczorajsza, bądź też piją w pracy? Nie przyszło Ci do głowy, że właśnie w to samo południe jeździ najwięcej osób i można niewielkim stosunkowo kosztem przebadać bardzo wielu kierowców? Nie przyszło Ci do głowy, że nie tylko pijana młodzież, wracająca z imprez, jeździ po pijanemu i powoduje wypadki?

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 128 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1