BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 18 czerwca 2025, 23:17

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2020 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 101  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Jaki telefon kupic?
PostNapisane: 20 kwietnia 2015, 21:12 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46
rorafalki napisał(a):
green_P napisał(a):
APPLE (jabłka)

chyba ogryzki ;)

jak napisałeś - jakość jest naprawdę na fajnym poziomie, ale nie rozumiem jak można się zachwycać tymi telefonami AŻ tak, jak to robią niektórzy. Wg mnie to raczej moda na ten gadżet niż faktycznie jego "wspaniałe" cechy

dokładnie ... "kupa" kasy za najnowsze modele a parametry wcale nie zachwycaja...tez miałem iphone i juz nigdy nie kupie tego...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 20 kwietnia 2015, 21:21 
Forumowicz

Moje BMW: BMW 330d
Kod silnika: m57
NIe wiem czym tu się podniecać. Jeden woli córkę drugi teściową.

Ja mam iP6 i uważam go za rewelację. Teraz zbieram się na Galaxy S6 edge. Zobaczymy, porównamy :)

PostNapisane: 20 kwietnia 2015, 21:29 
Pierwsze kroki

fileo napisał(a):
NIe wiem czym tu się podniecać. Jeden woli córkę drugi teściową.

Ja mam iP6 i uważam go za rewelację. Teraz zbieram się na Galaxy S6 edge. Zobaczymy, porównamy :)

nikt sie nie podnieca .. tylko wyraza swoja opinie .. od tego jest ten temat... :cwaniak:

PostNapisane: 21 kwietnia 2015, 23:12 
Fan F1

Moje BMW: E36 Compact
Kod silnika: M43TUB19
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157698
carlgreen91 napisał(a):
rorafalki napisał(a):
green_P napisał(a):
APPLE (jabłka)

chyba ogryzki ;)

jak napisałeś - jakość jest naprawdę na fajnym poziomie, ale nie rozumiem jak można się zachwycać tymi telefonami AŻ tak, jak to robią niektórzy. Wg mnie to raczej moda na ten gadżet niż faktycznie jego "wspaniałe" cechy

dokładnie ... "kupa" kasy za najnowsze modele a parametry wcale nie zachwycaja...tez miałem iphone i juz nigdy nie kupie tego...

Wypowiedź w stylu typowego fana Androida - "parametry wcale nie zachwycają"

I właśnie o to w tym wszystkim chodzi, produkty Apple zawsze sprzętowo na papierze wyglądają słabiej, ale gdy postawimy konkurencyjne urządzenie obok i bezpośrednio porównamy to okazuje się że w niczym nie odbiegają. Ich sprzęt wcale nie musi kipić mocą i ilością rdzeni/RAM aby był szybki i niezawdony

Najlepszy przykład - mój poprzedni iPhone 5 po dwóch latach nadal śmigał jakbym go dopiero wyjął z pudełka pomimo tego, że pamięć miałem praktycznie wypełnioną do pełna i ani razu go nie resetowałem. Na Androidzie jest to praktycznie niemożliwe, być może ostatnio się coś zmieniło ale do tej pory na przykładzie moich znajomych z topowymi telefonami na Androidzie widziałem że po okresie mniej więcej kilku miesięcy trzeba było resetować cały system bo nawet głupia książka telefoniczna ładowała się z lekkim opóźnieniem ;)

Być może rzeczywiście popularność iPhona jest spowodowana modą, moda ta utrzymuję się od dobrych kilku lat. Ja osobiście się tym nie kierowałem, wybrałem produkt Apple ponieważ przez większość czasu urządzeniem z którego korzystam najwięcej jest telefon, więc stawiałem na to aby był jak najlepszy. Nie żałuję wyboru bo rzeczywiście nie mam zastrzeżeń co do szybkości działania, płynności i jakości wykonania. Niestety muszę stwierdzić, że softwarowo obecny iOS troszkę odbiega stabilnością od poprzednich wersji systemu(głównie mam na myśli iOS 6 który był dla mnie ideałem), ale i tak nie ma lipy :ok:

PostNapisane: 21 kwietnia 2015, 23:14 
Zacna persona forum

Moje BMW: Najlepsze :)
Kod silnika: m54b30
Nic na androidzie nie trzeba resetować ;)

Szybka sprawa, zachlałem ostatnio, telefon wcięło. Potrzebuję na szybkości coś do 400zł, najlepiej około 4.5 cala. Może być używane. Android windows bez różnicy.

PostNapisane: 21 kwietnia 2015, 23:22 
Fan F1

Moje BMW: E36 Compact
Kod silnika: M43TUB19
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157698
Berbel007 napisał(a):

No ja lepszych rozwiązań w takiej sytuacji nie widzę, gdy z czasem system dostaje takiego muła że hej. Dopiero po przywróceniu ustawień fabrycznych wszystko wracało do normy.
Podobnie jak z Windowsem, z czasem czuć spadek szybkości i dopiero formatowanie przynosi skuteczny efekt :)

Jeżeli chodzi o polecane telefony to z nowych mogę wymienić Motorolę Moto E, Nexusa 4 lub Lumię 535(dość spory ekran - 5'). Z używanych może...Motorola Moto G, więcej nie jestem w stanie podać, bo nie orientuję się bardzo dokładnie w używanych smartfonach z tej półki cenowej :P

PostNapisane: 24 kwietnia 2015, 15:25 
Specjalista

Moje BMW: E60
Kod silnika: M54b25
Garaż: www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=137687 Днепр
https://www.google.com/maps/place/33%C2 ... :0x0?hl=en

E38 740i (I 2011 - XII2017)

PostNapisane: 24 kwietnia 2015, 15:46 
Zacna persona forum

Moje BMW: Najlepsze :)
Kod silnika: m54b30
Zakupiłem LG F60. 4 rdzenie, 4.5 cala, LTE i android 5.0. 360zł za miesięczny egzemplarz :ok:

PostNapisane: 4 maja 2015, 11:32 
Pierwsze kroki

Kod silnika: 320d 150KM
a ja czekam na wrzesień na iPhone 6S :)

PostNapisane: 4 maja 2015, 14:16 
Zacna persona forum

Moje BMW: F11
Berbel007 napisał(a):

mam galaxy note 4 od 3 dni. Juz pierwszego dnia mi sie zwiesil ;)
pozatym ze wkurza mnie brak gestow i te przyciski na dole (wstecz i ustawienia) to telefon calkiem calkiem choc bateria znika jak szalona

robie sobie okres probny ale jak narazie dalej twierdze ze chyba jednak wroce do iphone

PostNapisane: 2 września 2015, 16:51 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 330ci
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=99809
Witam,chce kupić z3 compact i znalazłem na stronie www.elektromic.pl za 1090zl
W marketach ok 1700zl ale brak opinii z tego sklepu i ogólnie. Może ktoś coś zakupił w tym sklepie ? Czy to jakaś lipa jest.

PostNapisane: 7 września 2015, 12:30 
Poszukaj zanim zapytasz

Jak dla mnie Nokia Lumia jest idealna, polecam każdy model :)

PostNapisane: 7 września 2015, 12:58 
Forumowicz

Moje BMW: E46 330d
Kod silnika: M57B30
1090 za Z3 Compact to rewelacyjna cena, lecz musisz poczytać opinie o sklepie żeby nie stracić kasy...

PostNapisane: 7 września 2015, 20:09 
Przyjaciel forum

Z tym sklepem to jakiś wałek raczej jest.
Bo telefony by juz dawno poszły,opini o sklepie brak.

PostNapisane: 8 września 2015, 18:31 
Zacna persona forum

Moje BMW: E-36/E-46
Kod silnika: M50B20 S2/M54B30
Garaż: Blaszany
Kupiłem ost. z3 compact nie z tego sklepu, lecz innego i wytrzymał całe 3 dni. Oczywiście nówka "nieśmigana". Tylny panel samoistnie pękł. Poczytałem trochę i jest to dość popularna wada. Oczywiście 3 tygodnie w serwisie, ale naprawili. Więc zastanów się czy chcesz "zaryzykować".

PostNapisane: 9 września 2015, 10:59 
Nightfox, poniewaz tutaj troche chetnie widze ziko bys zaoszczedzil, stajac przed identycznym dylematem jak ja 2 tygodnie temu :D zastanow sie, czy na pewno chcesz Taki Telefon, a wlasciwie, czy Taki potrzebujesz- wg mnie Z3 Compact nie jest warty swojej ceny, jesli nie bedzie sie naprawde korzystalo z tych calych 2.5ghz... Rozwazalem temat i prawie go kupilem, ale sie okazuje, ze za cene o ktorej piszesz, czyli okolo patyka mozna spokojnie kupic fajna zabawke, ktora w normalnym uzywaniu na codzien, nie bedzie sie zauwazalnie roznila- poza wygladem.

PostNapisane: 9 września 2015, 11:37 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E34
Kod silnika: LS3
Ja od siebie polecam Nexusa 5. Za miesiąc stuknie 2 lata jak mam ten model, na chwilę obecną można kupić nówkę za ok. 1k za 32GB, "szestnastkę" jeszcze taniej. Procek nadal nie odstaje od nowszych modeli konkurencji, 4x2,3GHz, do tego 2GB RAM. Nie gram na telefonie więc na pewno nie wykorzystuję 100% jego możliwości, ale multimedia, dokumentu biurowe, Internety itd śmigają przepięknie.
Co do kłótni o konieczność resetowania Androida - tu bywa różnie. Android sam w sobie jest już stabilnym systemem i nie wymaga żadnego resetowania ani innego rzeźbienia. To, co powoduje resety, zamulenia i zwiechy to dodatki od danego producenta (króluje tu Samsung w kwestii śmiecenia w systemie). Nexus ma gołego Androida prosto od Google. I wierzcie mi, że przez te niecałe 2 lata nie miałem żadnych problemów z systemem. Od wersji 4.4, z którą telefon do mnie przyjechał do obecnej 5.1.1 było tylko coraz lepiej.

Ale żeby nie było za różowo - aparat dość średni, głośnik zewnętrzny słaby, bateria przy normalnym użytkowaniu to max 2 dni.

PostNapisane: 9 września 2015, 12:38 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46 xDA
Kod silnika: M57N
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=150371
Blackberry Z30 lub wyzsza pólka Passport

viewtopic.php?f=6&t=150371

PostNapisane: 10 września 2015, 20:39 
Przyjaciel forum

Kris86 napisał(a):
Kupiłem ost. z3 compact nie z tego sklepu, lecz innego i wytrzymał całe 3 dni. Oczywiście nówka "nieśmigana". Tylny panel samoistnie pękł. Poczytałem trochę i jest to dość popularna wada. Oczywiście 3 tygodnie w serwisie, ale naprawili. Więc zastanów się czy chcesz "zaryzykować".

Też o tym czytałem,ale tak sam pękł? Nigdzie nie poleciał? Ja te opinie zawsze bralem z przymrużeniem oka.
Czarny napisał(a):
Nightfox, poniewaz tutaj troche chetnie widze ziko bys zaoszczedzil, stajac przed identycznym dylematem jak ja 2 tygodnie temu :D zastanow sie, czy na pewno chcesz Taki Telefon, a wlasciwie, czy Taki potrzebujesz- wg mnie Z3 Compact nie jest warty swojej ceny, jesli nie bedzie sie naprawde korzystalo z tych calych 2.5ghz... Rozwazalem temat i prawie go kupilem, ale sie okazuje, ze za cene o ktorej piszesz, czyli okolo patyka mozna spokojnie kupic fajna zabawke, ktora w normalnym uzywaniu na codzien, nie bedzie sie zauwazalnie roznila- poza wygladem.

Raczej wykorzystam,używam w pracy map lokus,(tylko na android)geodezja wgrywa mi punkty i fajnie to śmiga,(obecnie xperia T i ja muli. ..)aparat ma dobry,i jest nie wielki,bateria dobra.nie widze nic lepszego.
Ty co kupiłeś?

PostNapisane: 11 września 2015, 14:06 
Częsty bywalec

Ja ostatnio kupiłem zwykła Z3 i sprawuje się rewelacyjnie. Polecam

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2020 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 101  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1