BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 20 czerwca 2025, 22:40

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 28 maja 2013, 09:24 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
W ostatnim meczu 28 kolejki, Zagłębie zremisowało u siebie z Polonią 0:0. Nie spodziewałem się tego, że nie wpadnie żadna bramka. Jak widać nasza liga cały czas nas zaskakuje ;)

Ostatnie 2 kolejki zapowiadają się ciekawie. Multiliga w czwartek oraz niedzielę :)

Edit

Tymczasem, zaczyna się...

http://legia.com/news,35988-jedrzejczyk ... nodar.html
http://transfery.info/57850,oficjalnie- ... -krasnodar

No i jak tu myśleć realnie o Lidze Mistrzów ?? Jeszcze jakby był to jakiś konkretny klub, a nie 10 "siła" ligi rosyjskiej.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 28 maja 2013, 18:15 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
Transferowa "karuzela" powoli się rozkręca. Z dnia na dzień coraz częściej będziemy słyszeli o różnych doniesieniach i spekulacjach. A tymczasem Lech pozyskał dzisiaj pierwszego nowego zawodnika.

Cytuj:
Lech Poznań dokonał pierwszego letniego wzmocnienia. Nowym nabytkiem Kolejorza został Barry Douglas. 23-letni Szkot przychodzi na zasadzie wolnego transferu z Dundee United. Z Kolejorzem związał się dwuletnim kontraktem z opcją przedłużenia o rok.

http://www.lechpoznan.pl/news/douglas,zawodnikiem,lecha

PostNapisane: 28 maja 2013, 18:41 
Forumowy terrorysta

Owszem, rozkręca sie, także w drugą strone. Tonew jest bliski odejscia z Lecha, a Pareiko pożegnał sie z Wisłą.

Polonia nie zagra w nowym sezonie w piłkarskiej ekstraklasie, komisja odwoławcza PZPN podtrzymała decyzję o nieprzyznaniu licencji Polonii.

PostNapisane: 29 maja 2013, 11:28 
Przyjaciel forum

renoraines napisał(a):
Owszem, rozkręca sie, także w drugą strone. Tonew jest bliski odejscia z Lecha, a Pareiko pożegnał sie z Wisłą.

Z Wisłą pożegna się jeszcze kilku zawodników, m. in. Sikorski, Iliev, Jaliens. Kwestia transferu Tonewa wygląda dość ciekawie. Interesuje się nim kilka cenionych klubów. Malaga, Elche, Werder, Genoa, Roma, Celtic. Podobno na tą chwilę najbliżej mu to tego ostatniego. Blisko Lecha jest Pawłowski, a więc działacze "Kolejorza" chyba już pogodzili się z odejściem Tonewa.

Z Górnika do Zagłębia przenosi się Kwiek. Nakoulmę ponownie do siebie chce ściągnąć Kubań Krasnodar. Skorupskim interesuje się Fiorentina, a Olkowskim Augsburg. Działacze z Zabrza potrzebują ok. 2 mln. Euro, aby wyrównać wszystkie zaległości, więc jeśli pojawi się konkretna oferta za któregoś z wyżej wymienionych, na pewno będzie ona pozytywnie rozpatrzona. Nie od dziś wiadomo, że klauzula za Nakoulmę to 1,25 mln. Euro, za Olkowskiego 800 tyś. Euro, a za Skorupskiego w Zabrzu oczekują kwoty rzędu miliona Euro.

W rozsypkę idzie Polonia. Większość jej zawodników nie powinna mieć problemów ze znalezieniem nowego pracodawcy. Piątka chce Wisła, Pazio Górnik w którym miałby zastąpić Szeweluchina łączonego z beniaminkiem ukraińskiej ekstraklasy - Sevastopolem. Któryś z dwójki bramkarzy (Pawełek, Przyrowski) może zająć miejsce Pareiki.

Wisła podobno rozmawia z Sebkiem Milą i na dniach może ogłosić bardzo ciekawy transfer lewego obrońcy - nazwisko trzymane w tajemnicy (pisał mi o tym mój kolega, który kibicuje Wiśle, kiedyś prowadził jedną z ich stron, bywał na treningach / konferencjach itp. , a informację tą otrzymał od jednego z redaktorów "Przeglądu Sportowego"). Na dniach trenerem Wisły może zostać Smuda. Przeciwko niemu są jednak kibice, a więc wszystko zależy od Cupiała. Zatrudni swojego pupila, czy będzie liczył się ze zdaniem kibiców. Kwestia Nawałki schodzi na dalszy plan. Najpoważniejszym kandydatem Smudy w tym momencie jest Czech Rada, były trener m.in. Slavii Praga i reprezentacji Czech. Na Reymonta może wrócić również... Paweł Brożek, nie wiadomo czy uda się namówić do przedłużenia umowy Sobolewskiego, a odejść może Kosowski.

Z Legii odejdzie Ljuboja, Choto (być może zakończenie kariery, chociaż osobiście nie bardzo w to wierzę), Żewłakow (koniec kariery, dyrektor sportowy), Jędrzejczyk (testy w FK Krasnodar). Prowadzone będą rozmowy odnośnie przedłużenia kontraktów z Astizem oraz "Saganem". Ponadto, Legia interesuje się m. in. Pawłowskim z Widzewa, Michalskim oraz Zubasem z Bełchatowa i Demjanem z Podbeskidzia.

Z Widzewa będzie chciał odejść Broź. Kontrakt z Nurnbergą podpisze Stępiński.

Na tą chwilę to chyba wszystko :)

PostNapisane: 29 maja 2013, 13:10 

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Cytuj:
Choć nie zakończył się jeszcze obecny sezon, to Korona Kielce już myśli o rozgrywkach, które rozpoczną się pod koniec lipca tego roku. Na poniedziałkowym treningu naszego zespołu pojawili się Słoweniec Dejan Zigon i Bośniak Emir Hodzurda, którzy w tym tygodniu będą przebywać na testach w naszym klubie.

Szczególnie dobrymi statystykami może pochwalić się 24-letni Zigon, który jest nominalnym napastnikiem. Słoweniec z 15 golami w barwach ND Gorica znajduje się na trzecim miejscu w klasyfikacji strzelców w swojej rodzimej ekstraklasie. Snajper przez niemal całą karierę związany jest z klubem z Goricy. Jedynie w sezonie 2010/2011 był na pół roku wypożyczony do NK Bela Krajina.

Drugi z testowanych natomiast też grał w słoweńskiej najwyższej lidze. Hodzurda ma 22 lata i jest środkowym obrońcą, który mierzy 193 centymetry wzrostu. W rundzie wiosennej Bośniak grał w drużynie NK Aluminij Kidricevo, w którym zaliczył 9 ligowych występów. Wcześniej defensor był zawodnikiem NK Bosna Visoko, w którym bośniackiej ekstraklasie rozegrał 11 spotkań, strzelając jedną bramkę.

Doszły mnie też słuchy jakoby Korona miała interesować się Demjanem, ale nic więcej w tej kwestii nie wiem. Osobiście najbardziej zależało by mi w tej chwili na ściągnięciu do Kielc Jacka Kiełbia i przedłużenie umowy z Michałem Janotą.

PostNapisane: 30 maja 2013, 17:23 
Przyjaciel forum

Trwa deszczowa 29 kolejka... :)

Jak na razie Podbeskidzie prowadzi z Pogonią 2:0, Zagłębie przegrywa z Lechią 0:2, a Wisła prowadzi 0:1 z Górnikiem.

Minus taki, że ulewa przeszkadza mi w obejrzeniu "Multiligi". Nie ma sygnału na Canalu :(

Street, :)

http://www.pilkanozna.pl/index.php/Wyda ... ielce.html

PostNapisane: 30 maja 2013, 21:05 

binta, tego się spodziewałem biorąc pod uwagę finanse klubu. Wg mnie powinni skupić się na ściągnięciu Kiełbia do Kielc i trzymaniu ważnych zawodników, którym kończą się umowy.

Korona Kielce 0 - 0 Widzew Łódź

Korona była stanowczo lepszym zespołem i stworzyła sobie dużo więcej sytuacji, ale zabrakło szczęścia. Widzew miał też Fibela i powinni go nosić na rękach bo tylko Lisowski mógł sobie z nim dać dzisiaj radę.

Z ciekawostek: Korona nie przegrała w tym roku żadnego meczu na swoim boisku. Oraz Korona jest jedynym zespołem, który w tym roku pokonał Legię Warszawa i jest to komplement zarówno dla jednej jak i drugiej drużyny ;)

PostNapisane: 31 maja 2013, 08:20 
Przyjaciel forum

Po wczorajszej kolejce, prawo gry w LE zapewnił sobie Piast Gliwice, a utrzymanie Widzew. Wstępna radość zagościła do Bielska, a smutek po straconej bramce w doliczonym czasie gry pojawił się w Bełchatowie.

Już wiemy, że z powodu braku licencji dla Polonii, z Ekstraklasy spadnie tylko jeden zespół. Ostatnia kolejka zapowiada się więc emocjonująco.

PostNapisane: 31 maja 2013, 09:54 
Forumowicz

Moje BMW: e46 325i
Kod silnika: m54
Podbeskidzie gra na wyjeździe z bezpiecznym już Widzewem, natomiast GKS Bełchatów jedzie do Gliwic. Teoretycznie wszystko wskazuje że z Ekstraklasą pożegna się GKS...

PostNapisane: 31 maja 2013, 09:58 
Przyjaciel forum

Chudy_BS napisał(a):
Podbeskidzie gra na wyjeździe z bezpiecznym już Widzewem, natomiast GKS Bełchatów jedzie do Gliwic. Teoretycznie wszystko wskazuje że z Ekstraklasą pożegna się GKS...

Tyle tylko, że Piast też już ma zapewnioną grę w pucharach :) Mimo wszystko, również jestem takiego zdania, że szybciej Podbeskidzie uzyska korzystny wynik w Łodzi, niż Bełchatów w Gliwicach.

Ciekawe kto z trójki Celeban, Kamiński, Wasilewski przyjdzie do Legii ;)

PostNapisane: 31 maja 2013, 12:26 
Forumowy terrorysta

Pożegnanie Króla: Królu złoty, gdzie są banknoty http://www.polskieradio.pl/43/265/Artyk ... zy-Polonii
Obrazek

PostNapisane: 31 maja 2013, 12:51 
Przyjaciel forum

renoraines napisał(a):
Pożegnanie Króla: Królu złoty, gdzie są banknoty http://www.polskieradio.pl/43/265/Artyk ... zy-Polonii
Obrazek

W takim razie taki gratis od kibiców Polonii... ;)

"Przebrzydła szumowino, pachołku moskiewski,
Ty farbowana świnio, "prezesie" kurewski,
Chamie zbuntowany, zatęchła sklerozo,
Gnoju zasmarkany, ty zdrajco ZOMOZO.

Gnido zarzygana, jadowita mendo,
Ty kukło gówniana, kacapski przybłędo.
Tchórzu zafajdany, ropiejący strupie,
Padalcu rozdeptany, ty wrzodzie na dupie.

Ty diabelskie łajno, ty głupi żołdaku,
Ty kurwo sprzedajna, ty rusku zupaku,
Wypierdku Józefa, ty ślepy pedale,
Kurduplu tępogłowy, ty głupi bęcwale

Ty skunksie śmierdzący, pluskwo zasuszona,
Wrzodzie ropiejący, ty małpo zielona,
Ty strachu na wróble, zboczony sadysto,
Judaszu za ruble, tępawy marksisto.

Ty pało gumowa, wredny okupancie,
Zakało narodowa, złamany palancie,
Cuchnący śmierdzielu, pełzająca glisto,
Ponury skurwielu, czerwony faszysto.

Ty sługo kremlowy, lokaju sowiecki,
Ty zbóju parszywy, pomiocie radziecki,
Ty mówco obłąkany, nadęty bufonie,
Za klub rozsprzedany piekło cię pochłonie"

PostNapisane: 31 maja 2013, 19:07 
Przyjaciel forum

binta napisał(a):
Wisła na dniach może ogłosić bardzo ciekawy transfer lewego obrońcy - nazwisko trzymane w tajemnicy

Czyżby to było to ?? :) Chociaż dla mnie nie byłby to jakiś wielce ciekawy transfer. Poza tym, tak jak pisałem, Wisła nie przedłuży umowy z Kosowskim, a najprawdopodobniej w poniedziałek, Smuda zostanie przedstawiony jako "nowy-stary" trener.

http://www.transfery.info/57954,oficjal ... zem-lechii

Ponadto, Mila przedłużył umowę ze Śląskiem.

http://www.transfery.info/57949,oficjal ... e-w-slasku

Do walki o Tonewa włączyła się Aston Villa, która podobno jest skłonna zapłacić nawet 3,5 mln. funtów !!!

Street :)

http://www.90minut.pl/news/212/news2128 ... orona.html

PostNapisane: 1 czerwca 2013, 13:21 

Oficjalnie: Swój kontrakt z Koroną Kielce o dwa lata przedłużył Michał Janota :) Wprowadziło mnie to w świetny humor :)

Z klubem pożegna się Tadas Kijanskas.

PostNapisane: 1 czerwca 2013, 15:05 

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
Łódzki Widzew Ole oleole :D

PostNapisane: 2 czerwca 2013, 08:07 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
Oficjalnie: Swój kontrakt z Koroną Kielce o dwa lata przedłużył Michał Janota :) Wprowadziło mnie to w świetny humor :)

Z klubem pożegna się Tadas Kijanskas.

Street, czyli tak jak w wyżej wklejonym przeze mnie linku ;)

Trochę nie na temat, ale muszę się pochwalić. Wczoraj graliśmy mecz na szczycie w naszej lidze. Wygrana (jesteśmy blisko awansu), wieczorem Dni Przysuchy. Pozwoliłem sobie na małe co nie co. Działo się ;)

http://www.90minut.pl/liga/0/liga6286.html

PostNapisane: 2 czerwca 2013, 17:31 

Ostatnia kolejka ekstraklasy za nami.

Lech Poznań 2:0 Korona Kielce

Korona nadal bez zwycięstwa na wyjeździe. Miło, że bramkę strzelił Djurdjevic, bardzo ładne pożegnanie strzelca bramki i Piotra Reisa.

W grze Korony podobała mi się gra Stano i Malarczyka, który wyrasta na na prawdę klasowego obrońcę. Podobał mi się również strzał Golańskiego dzięki któremu Kotorowski do wręczenia medali musiał pewnie zmienić majtki :D
Nie podobał mi się brak walki. Korona chyba pogodziła się z przeciętnym sezonem. Mam wrażenie, że dało by się z Poznania wywieźć remis jeśli nie wygraną.

Ogólnie bardzo dziwny sezon w Kielcach. Korona dawała pokaz fajnej piłki u siebie, na wyjazdach grali piach. Jednak nie mogę narzekać. Piłkarze dostarczyli nam pięknych chwil w meczach z Legią, Wisłą, Jagiellonią, Piastem. Nigdy w życiu nie zdołam wyrazić swojej wdzięczności za to, że po meczu z Jagą przybiegli na młyn, żeby bronić nas przed milicją. Mam nadzieję, że w Kielcach znajdzie się sponsor, Korzym "szybko" się wyliże i w przyszłym sezonie poprawi się to jak by nie patrzeć kiepskie 11" miejsce.

"Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy."

Auuuuuu!!!! ;)

Propsy dla Legii za wynik ze Śląskiem ;) I oczywiście dla podbeskidzia za utrzymanie. No i dla Bełchatowa za walkę ;)

P.S. - Dzięki wszystkim czynnie uczestniczącym w tym temacie. Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie również powymieniamy swoje uwagi ;)

PostNapisane: 2 czerwca 2013, 18:31 

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
StreetFire7 napisał(a):
Korona nadal bez zwycięstwa na wyjeździe. Miło, że bramkę strzelił Djurdjevic, bardzo ładne pożegnanie strzelca bramki i Piotra Reisa.

Zgadza się. Ostatni mecz Lecha w Ekstraklasie i ostatnie, końcowe zwycięstwo. Tak jak wspomniałeś, z drużyną żegnają się Djurdjevic i Piotrek Reiss, czyli dwaj Poznańscy weterani :) Podsumowując, myślę jednak, że pomimo tego, iż nie udało się wywalczyć "mistrza" to z przebiegu całego sezonu jestem ogólnie zadowolony, choć lekki niedosyt pozostał ;) Mam nadzieję, że za rok będzie jeszcze lepiej :) Podziękowania oczywiście dla całego zespołu i dla wspaniałej publiczności :ok:

StreetFire7 napisał(a):
Propsy dla Legii za wynik ze Śląskiem ;) I oczywiście dla podbeskidzia za utrzymanie. No i dla Bełchatowa za walkę ;)

Oj tak ;) Legia jak na zwycięzcę przystało, kończy sezon wysoką wygraną.
Wracając jeszcze do pozostałych drużyn to słowa uznania dla Podbeskidzia i GKS-u, który po szalonej końcówce, pozostawił po sobie dobre wrażenie. Brawa także dla Piasta, który w debiutanckim sezonie był bez wątpienia jedną z rewelacji i ponadto zdołał wywalczyć sobie prawo startu w LE.

StreetFire7 napisał(a):
P.S. - Dzięki wszystkim czynnie uczestniczącym w tym temacie. Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie również powymieniamy swoje uwagi ;)

Również bardzo dziękuję :piwo:
Teraz pozostaje nam trzymać kciuki, aby nasze zespoły zdołały awansować do europejskich pucharów :)

PostNapisane: 2 czerwca 2013, 19:01 
Forumowy terrorysta

StreetFire7 napisał(a):
Lech Poznań 2:0 Korona Kielce

:super:

.Jacek. napisał(a):
StreetFire7 napisał(a):
P.S. - Dzięki wszystkim czynnie uczestniczącym w tym temacie. Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie również powymieniamy swoje uwagi

Również bardzo dziękuję

Podziękowanie za wspólne kibicowanie :39: .

W przyszłym sezonie oby jak najcześciej :hurra:

PostNapisane: 3 czerwca 2013, 08:19 
Przyjaciel forum

Dzięki również dla wszystkich :07:

Sezon zakończony bardzo pozytywnie. "Sagan" w ostatniej kolejce "przybił" sobie podpisanie nowego kontraktu ;) Gratulacje za utrzymanie dla Podbeskidzia. Fajnie, że w pucharach zagrają 4 nasze drużyny. Oby wszystkie zaszły jak najdalej, a moim marzeniem jest faza grupowa Ligi Mistrzów :)

Zastanawia mnie tylko słaba postawa strzelców. Królem został Demjan z 14 bramkami. To mało, nawet bardzo. Swoją drogą, ciekawe czy i gdzie ew. odejdzie. Niedługo się zaczną roszady w poszczególnych klubach i przygotowania do nowego sezonu :)

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1