BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 20 czerwca 2025, 13:53

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 10 sierpnia 2013, 11:26 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Liczę na zwycięstwo Górnika, zwycięstwo Cracovii lub ew. remis. Legia myślę, że bez niespodzianek ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 10 sierpnia 2013, 11:35 
Forumowicz

Moje BMW: e46 328ci
Kod silnika: M52B28
Daniel_85 napisał(a):
renoraines napisał(a):
Chudy_BS napisał(a):
Lech na razie słabo... 3 pkt w 3 meczach z raczej przeciętnymi drużynami...

.Jacek. napisał(a):
Natomiast dzisiaj po raz kolejny słabo wypadł Lech, który tylko bezbramkowo zremisował z Zagłębiem. Zdecydowanie trzeba coś zmienić i wziąć się w garść dopóki jeszcze nie jest za późno. Najwyższy czas na przełamanie i gonienie czołówki.

Daniel_85 napisał(a):
Po Lechu spodziewałem się lepszego początku rundy.. Muszą coś zmienić bo w taki sposób zamiast walczyć o mistrzostwo, znajdą się w grupie spadkowej.. O LE już nawet nie wspominając..

Pojawiają sie informacje w mediach, że z uwagi na wyniki Lecha poniżej oczekiwań, planowana jest zmiana trenera, Rumaka ma zastapić Skorża. Sądze, że jeśli to nastapi to w przyszłym tygodniu, decydujące znaczenie będzie miał pucharowy rewanz i najblizsza ligowa kolejka.

To bardzo możliwe, że wszystko będzie wiadomo w weekend. Nawet jeśli dojdzie do zmiany trenera to na Skorżę bym nie stawiał, bo według mnie raczej nie pomoże drużynie..

Zmiana trenera pomoze jak umarlemu kadzidlo

PostNapisane: 10 sierpnia 2013, 14:31 
Forumowy terrorysta

Wspominałem w innym temacie, msci sie polityka transferowa Lecha, wpływy za Toneva ok. 3,2 mln € euro, wydatki na nowych zawodnikow ok. 100 tys €, a umiejętności, ''bramkostrzelnosc'' zawodników przekłada sie na ich wartość.

Skoro mowa o kasie ...
Cytuj:
Ten mecz - a właściwie jego odwołanie - będzie się śnić Joannie Musze chyba do końca życia. Najpierw ministra sportu skompromitowała się, pytając, kto wybrał drużyny, które mają zagrać w finale Superpucharu 2011. A teraz okazuje się, że musi zapłacić 1,5 mln zł kary za to, że w końcu do meczu między Legią Warszawa a Wisłą Kraków nie doszło. O odszkodowanie wystąpiła bowiem Ekstraklasa S.A.
Sąd nie miał wątpliwości. Narodowe Centrum Sportu ma wypłacić Ekstraklasie S.A, czyli organizatorowi meczów piłkarskich w Polsce, odszkodowanie w wysokości półtora miliona złotych.
Chodzi o feralny finał Superpucharu 2011. Mecz między Legią Warszawa i Wisłą Kraków miał się odbyć na Stadionie Narodowym. Ale mecz odwołano po żenującej przepychance między urzędnikami, policją a działaczami sportowymi. Nie było tajemnicą, że po prostu bano się rozruchów na nowym obiekcie, bo kibice Legii i Wisły, delikatnie mówiąc, nie przepadają za sobą. Nie chciano tuż przed turniejem Euro kłopotów...
Po tym wszystkim Ekstraklasa powołując się na umowę z NCS wystąpiła o odszkodowanie za poniesione koszty i wygrała. Teraz najprawdopodobniej to ministerstwo sportu, któremu podlega NCS, będzie musiało wypłacić gigantyczne odszkodowanie. Pieniądze oczywiście pójdą z naszych podatków.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,titl ... &_ticrsn=3

PostNapisane: 10 sierpnia 2013, 14:44 

Kocioł w Poznaniu zamknięty na mecz z Koroną. Myślę, że na tym się nie skończy i dojdą spore kary finansowe. Kibice Lecha delikatnie mówiąc się nie popisali.

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,titl ... &_ticrsn=3

PostNapisane: 10 sierpnia 2013, 15:33 
Forumowicz

Moje BMW: e46 325i
Kod silnika: m54
StreetFire7 napisał(a):
Kibice Lecha delikatnie mówiąc się nie popisali.

Delikatnie mówiąc rząd Polski się nie popisał. Żeby tak zdecydowanie działał w sprawach łamania praw Polaków na Litwie, niszczenia Polskich nagrobków itd. Tylko przepraszać umieją wszystkich za wszystko...

PostNapisane: 10 sierpnia 2013, 17:28 

Chudy_BS napisał(a):
StreetFire7 napisał(a):

Delikatnie mówiąc rząd Polski się nie popisał. Żeby tak zdecydowanie działał w sprawach łamania praw Polaków na Litwie, niszczenia Polskich nagrobków itd. Tylko przepraszać umieją wszystkich za wszystko...

To inna sprawa. Można było ułożyć mniej obraźliwe, a bardziej refleksyjne hasło. Przecież z góry było wiadomo, że po takiej akcji oberwie się budżetowi klubowemu i samym kibicom.

PostNapisane: 10 sierpnia 2013, 22:55 

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
Wyniki dzisiejszych meczów:

Widzew – Górnik 0:3
Lechia – Cracovia 3:1
Ruch – Legia 2:1

Ciekawe rozstrzygnięcia dzisiaj mięliśmy. Patrząc po kolei, trzeba przyznać, że świetnie tę rundę rozpoczął Górnik, który jak dotąd nie przegrał jeszcze żadnego meczu, a po tej kolejce objął także „fotel lidera”. Z dobrej strony pokazała się również Lechia, pokonując dosyć łatwo beniaminka z Krakowa. No i na koniec dnia pierwsza i nieco zaskakująca porażka Legii.

PostNapisane: 11 sierpnia 2013, 11:52 
Forumowy terrorysta

Chudy_BS napisał(a):
StreetFire7 napisał(a):

Zgadza sie. Żaden z naszych polityków nie podniósł głosu, gdy tydzień temu na meczu w Wilnie miejscowi kibice skandowali "Polska k.rwa", gdy zniszczono auta na polskich tablicach.
Podobnie w lutym podczas rozgrywek Fed Cup w Izraelu w deblu, gdzie grały siostry Radwańskie, izraelscy kibice krzyczeli ''katolickie k.rwy''.
Czy też będąc w USA na spotkaniu z Obamą, nie zareagował przedstawiciel MSZ, gdy Obama w jego obecnosci mówiac o obozach koncentracyjnych użył sformułowania ''polskie obozy śmierci''. Przykłady można mnożyć.
Można równiez sobie wyobrazić jak plułby jadem na Polaków maturzysta ( nie ukończył studiów, nie jest mgr, dr, wiec tym bardziej nie jest prof. m.in. http://www.wprost.pl/ar/135079/Usuneli- ... zewskiego/ ) Bartoszewski czy złościłby się minister Radek (robiacy porute uzywajac zdrobnien, prywatnie ok, ale nie jako konstytucyjny minister) Sikorski gdyby na turnieju tenisowym w Polsce na izraelskie zawodniczki wołano by ''zydowskie k.rwy''.
Gdy obrażają Polskę nasi przedstawiciele siedzą cicho pod miotłą jakby nic się nie stało. A jak my kogoś obrazimy to kajają się i liżą d.e komu się tylko da. Aktualnie w Polsce takie wartości jak patriotyzm i obrona ojczyzny nie są mile widziane.

Dziś Lech-Korona, jest o co walczyć, 3pkt są cenne.

EDIT
Lech-Korona 2:0 :ok: . Było kilka niedociągnieć, niewykorzystanych sytuacji, ale wazne, ze Kolejorz sie przelamał.

PostNapisane: 11 sierpnia 2013, 20:00 

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
renoraines napisał(a):
Lech-Korona 2:0 :ok: . Było kilka niedociągnieć, niewykorzystanych sytuacji, ale wazne, ze Kolejorz sie przelamał.

To prawda. Po kilku remisowych kolejkach, w końcu doczekaliśmy się pierwszego zwycięstwa ze strony Lecha. Fajnie, że wygrana nastąpiła właśnie przy Bułgarskiej. Oby tak dalej :)

PostNapisane: 11 sierpnia 2013, 22:26 

Lech powrócił na zwycięskie tory. Jednak do optymalnej formy jeszcze daleko. Z czasem powinni złapać swój rytm.
O Koronie mimo wszystko nie mogę powiedzieć dużo złego. Grali, starali się, chcieli. Było kilka składnych akcji. Myślę, że dobry trener będzie w stanie poukładać ten zespół.

PostNapisane: 12 sierpnia 2013, 10:46 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
renoraines napisał(a):
Chudy_BS napisał(a):
StreetFire7 napisał(a):

Zgadza sie. Żaden z naszych polityków nie podniósł głosu, gdy tydzień temu na meczu w Wilnie miejscowi kibice skandowali "Polska k.rwa", gdy zniszczono auta na polskich tablicach.
Podobnie w lutym podczas rozgrywek Fed Cup w Izraelu w deblu, gdzie grały siostry Radwańskie, izraelscy kibice krzyczeli ''katolickie k.rwy''.
Czy też będąc w USA na spotkaniu z Obamą, nie zareagował przedstawiciel MSZ, gdy Obama w jego obecnosci mówiac o obozach koncentracyjnych użył sformułowania ''polskie obozy śmierci''. Przykłady można mnożyć.
Można równiez sobie wyobrazić jak plułby jadem na Polaków maturzysta ( nie ukończył studiów, nie jest mgr, dr, wiec tym bardziej nie jest prof. m.in. http://www.wprost.pl/ar/135079/Usuneli- ... zewskiego/ ) Bartoszewski czy złościłby się minister Radek (robiacy porute uzywajac zdrobnien, prywatnie ok, ale nie jako konstytucyjny minister) Sikorski gdyby na turnieju tenisowym w Polsce na izraelskie zawodniczki wołano by ''zydowskie k.rwy''.
Gdy obrażają Polskę nasi przedstawiciele siedzą cicho pod miotłą jakby nic się nie stało. A jak my kogoś obrazimy to kajają się i liżą d.e komu się tylko da. Aktualnie w Polsce takie wartości jak patriotyzm i obrona ojczyzny nie są mile widziane.

Dziś Lech-Korona, jest o co walczyć, 3pkt są cenne.

EDIT

Cieszy zwycięstwo Lecha :) Oby już tak zostało do końca sezonu :)

Dziś niestety wszyscy, którzy kiedyś z dumą mogli mówić o sobie patrioci, są wyszydzani i opluwani, nazywa się ich rasistami i nacjonalistami..

PostNapisane: 13 sierpnia 2013, 14:23 

W Kielcach nowym trenerem będzie prawdopodobnie Hiszpan Pacheta. A oto jak prezes chojnowski i dyrektor sportowy andrzej kobylański powitali go w CK:

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... Cs0PWQheaI

PostNapisane: 13 sierpnia 2013, 18:22 
Forumowy terrorysta

Jutro mecz Polska-Dania, wiemy jaki jest poziom reprezentacji wiec zacytuje Daniela :ok:

Daniel_85 napisał(a):
Mąż z żoną w kuchni. Za ścianą słychać krzyk sąsiada:- Ku*wa ja pie*dolę, co za je*ane pe*ały!Mąż raptem doznaje olśnienia:- Rany boskie! Mecz! Reprezentacja dziś gra! Zapomniałem!!!

:rotfl:

PostNapisane: 13 sierpnia 2013, 18:25 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
StreetFire7 napisał(a):
W Kielcach nowym trenerem będzie prawdopodobnie Hiszpan Pacheta. A oto jak prezes chojnowski i dyrektor sportowy andrzej kobylański powitali go w CK:

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... Cs0PWQheaI

Nie jestem zwolennikiem zmiany trenera w trakcie sezonu (oczywiście są takie przypadki, że warto i trzeba), ale jestem też ciekawy jak Korona, czyli zespół kojarzący się z walką na pograniczu faulu, a nie finezją, będzie grał pod wodzą Hiszpana, który pewnie będzie chciał wnieść do drużyny więcej techniki, gry kombinacyjnej itp.

Z tego co wyczytałem w internecie, Pacheta ostatnio trenował dwa kluby w III lidze hiszpańskiej. Real Oviedo i Kartagenę. Wypada teraz dać facetowi trochę czasu i ocenić go po całej rundzie. Życzę powodzenia :)

PostNapisane: 14 sierpnia 2013, 01:09 

binta, materiał do pracy ma bardzo dobry bo zaangażowania piłkarzom nie braknie, ambicji także. Jeśli tylko będzie umiał poukładać chaos w zespole, to zapowiada się fajnie. Myślę, że jeśli nowy trener zechce wprowadzić trochę techniki, to może na tym skorzystać Michał Janota, Kiełb, Sierpina. Zobaczymy, fajnie, że wreszcie jest trener.

PostNapisane: 14 sierpnia 2013, 08:56 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
StreetFire7 napisał(a):
binta, materiał do pracy ma bardzo dobry bo zaangażowania piłkarzom nie braknie, ambicji także. Jeśli tylko będzie umiał poukładać chaos w zespole, to zapowiada się fajnie. Myślę, że jeśli nowy trener zechce wprowadzić trochę techniki, to może na tym skorzystać Michał Janota, Kiełb, Sierpina. Zobaczymy, fajnie, że wreszcie jest trener.

Tak, masz całkowitą rację, i ja się z Tobą zgadzam :) Kwestia tylko jest taka, czy Hiszpan (więc człowiek kojarzący się z piłką techniczną, kombinacyjną itd.) poradzi sobie w siłowo i atletycznie grającej Koronie. Najważniejsza sprawa to znalezienie wspólnego języka trenera z drużyną. Jeśli tak się stanie, powinno być dobrze :)

PostNapisane: 14 sierpnia 2013, 15:54 

co jest panowie jak widzię w TVP na sławnej telegazecie .....najpierw sektor Lecha ZAMYKAMY...teraz LEGI ŻYLETĘ......co już się porobiło ponoć ten sektor ma być zamknięty za UEFA....jakieś race coś wtym rodzaju ale słona kasa też leci 45.tyś euro :przestraszony: :przestraszony: ......co będzie w kolejnych meczach który sektor będzie zamknięty

powodzonka

Typer 01/2013-II miejsce...Typer 02/2013-III miejsce...Typer 03/2013-III miejsce...Typer 04/2013-I miejsce..Typer 09/2013-II Miejsce...Typer 12/2013-II miejsce...Typer 03/2014-III miejsce...Typer 05/2014-III Miejsce...Typer 10/2014-II miejsce...Typer 11/2014-II...Typer 12/2014-I..Typer 11 / 2015 - II...Typer 04/2016-III...Typer 08/2016-II..Typer 09/2016-III..Typer 10/2016-III..Typer 05/2017=II...

PostNapisane: 14 sierpnia 2013, 16:19 

Czytałem gdzieś, że poszło o rasizm i doszło 30 tys. euro kary. Niefajnie, mam nadzieję, że żyleta szybko się zorganizuje i przeniesie na drugą stronę stadionu, a Legia awansuje do fazy grupowej i odbije sobie karę z nawiązką ;)

PostNapisane: 14 sierpnia 2013, 19:24 
Forumowy terrorysta

Cytuj:
UEFA postanowiła zamknąć północną trybunę stadionu Legii Warszawa podczas meczu IV rundy eliminacji Ligi Mistrzów ze Steauą Bukareszt. Decyzja Europejskiej Unii Piłkarskiej została spowodowana rasistowskim zachowaniem kibiców podczas dwumeczu z The New Saints. Z tak surową karą nie może pogodzić się prezes klubu Bogusław Leśnodorski. - Jesteśmy bardzo oburzeni i fundamentalnie protestujemy. Próba zaszufladkowania tego klubu i kibiców w ramach rasistowsko-nazistowskich jest dla mnie nieporozumieniem. Musimy wykonać karę nałożoną przez UEFA. Będziemy się jednak odwoływać - zapowiedział szef mistrzów Polski podczas specjalnie zwołanej konferencji prasowej.
Uzasadnienie UEFA jest dość długie. Przepis, na który oni się powołują, mówi o postawach rasistowskich i nazistowskich. Jestem o tyle zdziwiony, że nie spotkałem się nawet z pojedynczymi przypadkami tego typu zachowań. Wprost przeciwnie. Konkretnie są wymienione symbole na niektórych z wywieszonych flag. Jest to dla nas niezrozumiałe. Flagi, które wisiały na meczu z TNS-em, były pokazane delegatowi UEFA przed spotkaniem i on powiedział, że są ok. Po drugie, one wiszą na Legii kilkanaście lat. Nie pojawiło się nic, co nie miałoby miejsca w niedalekiej przeszłości. To budzi nasze tym większe zdziwienie. Wszystkie flagi, o których się tam mówi, były wywieszane w zeszłym roku i nigdy nie były tematem kontrowersji. One wisiały również teraz, na meczu z Molde i delegat UEFA ocenił je oraz to, co działo się na stadionie, najwyżej jak to jest możliwe. Teraz wiemy, że to był po prostu inny delegat. To wymaga głębszej analizy. Mamy nadzieję, że to jest nieporozumienie i kontynuacja linii UEFA, która ma na celu twardą postawę i walkę z rasizmem. Wydaje mi się, że może pomylili kluby albo adresata - stwierdził Leśnodorski.

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/li ... osob/d8mgd

To jedno. Natomiast drugie, przy zamknietej trybunie przeniosą się na inną, podobnie było w Lechu, krzywdy kibicom nie zrobili. Ale owszem, kara finansowa czy tez zamkniecie trybyn/mniej wpływow z biletów bije klub po kieszeni.

PostNapisane: 14 sierpnia 2013, 19:41 

ale i tak nikt kibiców ........łks łódż.......... nie pobije kolejny mecz walkower bo ponoć chłopaki chcieli jechać na wyjazd a tu dupa mała wioska się miastowych boi....a oni tylko na doping dla swojej drużyny by podjechali ile to problemu 4 godziny..wioska była by wesoła a pózniej znowu do roboty i nuda piwko ławka i tyle frajdy....sam prezes klubu z centrum Polski mówi że my gramy dla kibiców a że mamy ich trochę,bo oni lubią piłkę oglądać.....

Pamiętam swego czasu jak mój kochany klub ......ELANA.....TORUŃ.....jechaliśmy z chłopaki na mecz do jakieś wioski to policja w ostatniej chwili nas też nie chciała wpuścić do swojego królestwa żeby dopigować naszych grajków,było nas tylko 300 chłopa. :zawstydzony: :zawstydzony: smutno nam było ale ludzie się boją poza granicami miast jak jest mecz,i jak ma być około 300 chłopa u nich na podwórku..ale jak jest wesele to nawet może być 500 i zadyma jest fajna..muzyka gra...i atrakcje nie zapomniane jak wójek wyrywa sztachety w białym garniturze...

gdzie schodzi nasza kochana piłka :zdziwko: :zdziwko: no gdzie

Typer 01/2013-II miejsce...Typer 02/2013-III miejsce...Typer 03/2013-III miejsce...Typer 04/2013-I miejsce..Typer 09/2013-II Miejsce...Typer 12/2013-II miejsce...Typer 03/2014-III miejsce...Typer 05/2014-III Miejsce...Typer 10/2014-II miejsce...Typer 11/2014-II...Typer 12/2014-I..Typer 11 / 2015 - II...Typer 04/2016-III...Typer 08/2016-II..Typer 09/2016-III..Typer 10/2016-III..Typer 05/2017=II...

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1