BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 20 czerwca 2025, 22:49

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21 września 2009, 22:44 
W zasadzie stwierdziłem, że... można się było tego spodziewać, co ten mądry pan zwany prezydentem z dożynkami i dniem na żałobę wymyślił to nie komentuje...

...ale okropnie chciałem obejrzeć dziś Szymona :wsciekly: :wsciekly: :wsciekly: :cenzura:

grr mam nadzieję, że Edward Ącki przyjrzy się temu :zdegustowany:

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 00:35 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Gtv
szczęście to tylko rok jeszcze :znudzony:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 06:15 
Uzależniony od forum :)

Patrząc obiektywnie:

-Decyzja o żałobie raczej słuszna nie jest tu się zgadzam, ale :
-Ogłosił ją od PONIEDZIAŁKU - aby z powodu żałoby nie przerywać lub odwoływać imprez weekendowych, to chyba dobrze?
-Skoro w niedziele - NIE MA ŻAŁOBY- to z jakiego powodu nie tańczyć? Czy to że od piątku jest post oznacza że nie jemy w czwartek? :niepewny:

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 06:52 

KotSylwester napisał(a):
Patrząc obiektywnie:

-Decyzja o żałobie raczej słuszna nie jest tu się zgadzam, ale :
-Ogłosił ją od PONIEDZIAŁKU - aby z powodu żałoby nie przerywać lub odwoływać imprez weekendowych, to chyba dobrze?
-Skoro w niedziele - NIE MA ŻAŁOBY- to z jakiego powodu nie tańczyć? Czy to że od piątku jest post oznacza że nie jemy w czwartek? :niepewny:

tak, ale z drugiej strony co to za tragedia, która może poczekać :niepewny: To tak jakby była ona mniejsza niż inne po których żałoba była ogłaszana szybciej...

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 07:58 

Tragedii było kilka, dni żałoby też. Myślę że jak już miał ogłaszać to chyba dobrze że od poniedziałku? Czy jakoś odczuwacie że jest żałoba? Nie sądzę. Czy odczulibyście ją w weekend mając bilety na koncert lub do klubu? Raczej tak..

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 08:17 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
Zgadzam się z Darcynem, że górnicy (a na marginesie także nauczyciele) to dwie najbardziej faworyzowane (bez powodu moim zdaniem) grupy zawodowe w kraju od lat.

A co do tego patałacha w pałacu prezydenckim, cóż, moja opinia o nim wciąż jest taka sama, gorsza już po prostu być nie może

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 08:35 

Kucharz, ale opinia o człowieku nie powinna wpływać na opinie o jego działaniach. Ja nie jestem jego zwolennikiem, od jakiegoś czasu brzydzę się i pisem i po, po prostu staram się z dystansem ocenić poszczególne decyzje. A czym się oni kierują? Oni (politycy) kierują się tym czym wszyscy w handlu - własnym zyskiem. Politycy nas okłamuję i branża handlowa nas okłamuje....

Chyba że myślicie że proszek do prania produkowany 3 lata temu jest fatalny w porównaniu z nowym? A przecież co pare miesięcy jest "nowa" super formuła... Przykład przyziemny a raczej banalny dltego go przytoczyłem.. bo "oni" mówią to co ich "klienci" chcą usłyszeć...

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 08:42 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
KotSylwester napisał(a):
Tragedii było kilka, dni żałoby też. Myślę że jak już miał ogłaszać to chyba dobrze że od poniedziałku? Czy jakoś odczuwacie że jest żałoba? Nie sądzę. Czy odczulibyście ją w weekend mając bilety na koncert lub do klubu? Raczej tak..

KotSylwester napisał(a):
Kucharz, ale opinia o człowieku nie powinna wpływać na opinie o jego działaniach. Ja nie jestem jego zwolennikiem, od jakiegoś czasu brzydzę się i pisem i po, po prostu staram się z dystansem ocenić poszczególne decyzje. A czym się oni kierują? Oni (politycy) kierują się tym czym wszyscy w handlu - własnym zyskiem. Politycy nas okłamuję i branża handlowa nas okłamuje....

Chyba że myślicie że proszek do prania produkowany 3 lata temu jest fatalny w porównaniu z nowym? A przecież co pare miesięcy jest "nowa" super formuła... Przykład przyziemny a raczej banalny dltego go przytoczyłem.. bo "oni" mówią to co ich "klienci" chcą usłyszeć...

x2

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 09:33 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e 60
Kod silnika: 530 I
prezydent nie tańczył na dożynkach, on pląsał z żoną :rotfl: :rotfl: :rotfl:

A tak serio to oczywiście współczuję rodzinom górników i mam szacunek do tego co robili i w jak trudnych warunkach. Każdy z nas ma świadomość tragedii jaka się stała ale ogłoszenie żałoby narodowej od poniedziałku???????????????????????????? Jakaś paranoja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jasne dożynki ważniejsze :wstyd: :wstyd: :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 09:35 

hubi e46coupe, jakie dożynki? Przeczytaj mój post, wkleję go ponownie:

Cytuj:

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 09:51 
Częsty bywalec

Kucharz napisał(a):
Zgadzam się z Darcynem, że górnicy (a na marginesie także nauczyciele) to dwie najbardziej faworyzowane (bez powodu moim zdaniem) grupy zawodowe w kraju od lat.

A co do tego patałacha w pałacu prezydenckim, cóż, moja opinia o nim wciąż jest taka sama, gorsza już po prostu być nie może

Gdyby nie nauczyciele to gó** byście wiedzieli, większość by nie umiała czytać pewnie, połowa kraju kopała by rowy szpadlami za granicą a druga połowa zajmowałaby się rolnictwem. Każde dziecko ma styczność z nauczycielem, z murarzem nie, ogrodnikiem też nie, to nauczyciele uczą dzieci/młodzież itd. na nich spoczywa ten przykry obowiązek nauczania, oni są odpowiedzialni za wyniki w nauce uczniów, dla których w większości szkoła to największe zło. TAK bronię nauczycieli, bo może nie wszyscy ale większość nie ma zielonego pojęcia o tym zawodzie.

Co do tematu, gdyby nie to forum nawet bym nie wiedział że jest kolejna żałoba. Współczuję rodzinom, znajomym tych górników, ale nic na to nie poradzę, na pewno liczyli się z tym że nie jest to bezpieczna praca.

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 10:26 
Przyjaciel forum

Kocie chodziło mi o cytat kolegi GP-T1000 :ale bez przesady żeby ogłaszać żałobę i jeszcze sobie odczekać wygodnie 2 dni bo jest piknik r.maRYJA i dożynki...

Nie odnosiłem się do Twojej wypowiedzi. :/

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 10:53 

hubi e46coupe, jasne lepiej ją zrobić w weekend, odwołać imprezy, namieszać ludziom w planach. Żałoba jest, czcimy pamięć zmarłych, pamiętająć o żywych.

Pamiętajmy że zmarłym nic życia nie wróci. Stypa i pogrzeby też są po kilku dniach. Żałoba po bliskiej osobie to nie żałoba po tragedii górników.

A jeżeli w sobotę byłby koncert madonny? Ludzie wydali po 400-1200zł na bilet a tu jeb taki ch... :wstyd: Wtedy byłaby nienawiść, agresja, atak a tak ? Jaki jest powód niezadowolenia z żałoby od poniedziałku? No jest jedna: niechęć do tego co ją ustanowił... innej nie ma... każda inna jest na siłe... Jakby TUSK ją ogłosił... to inna część forum by była zła... tak to jest 99.99% ludzi jest ZA kimś i przyznaje jemu rację cokolwiek powie :)

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 10:58 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
AdRian52 napisał(a):
Gdyby nie nauczyciele to gó** byście wiedzieli

Gdyby nie murarze niemiałbyś gdzie mieszkać.
Gdyby nie górnicy miałbyś zimno w domu i niemiałbyś prądu.
Gdyby nie kierowcy niemiałbyś rano mleka w sklepie.
Gdyby nie rolnicy niemiałbyś chleba.
Gdyby nie lekarze padłbyś na grypę po pierwszej zimie.
Gdyby nie ...

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 11:01 

Gdynie nie forum to bym teraz pracował... :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 11:02 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: m57
AdRian52 napisał(a):
Gdyby nie nauczyciele to gó** byście wiedzieli, większość by nie umiała czytać pewnie, połowa kraju kopała by rowy szpadlami za granicą a druga połowa zajmowałaby się rolnictwem. Każde dziecko ma styczność z nauczycielem, z murarzem nie, ogrodnikiem też nie, to nauczyciele uczą dzieci/młodzież itd. na nich spoczywa ten przykry obowiązek nauczania, oni są odpowiedzialni za wyniki w nauce uczniów, dla których w większości szkoła to największe zło. TAK bronię nauczycieli, bo może nie wszyscy ale większość nie ma zielonego pojęcia o tym zawodzie

....ehhhhh :spi:
a zresztą lepiej nie, bo w końcu to nie ten temat :|

KotSylwester napisał(a):

nie tylko Ty... :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 11:04 
Przyjaciel forum

TomekB napisał(a):
Gdyby nie ...

dokładnie :ok:
KotSylwester napisał(a):
hubi e46coupe, jasne lepiej ją zrobić w weekend, odwołać imprezy, namieszać ludziom w planach. Żałoba jest, czcimy pamięć zmarłych, pamiętająć o żywych.

Pamiętajmy że zmarłym nic życia nie wróci. Stypa i pogrzeby też są po kilku dniach. Żałoba po bliskiej osobie to nie żałoba po tragedii górników.

A jeżeli w sobotę byłby koncert madonny? Ludzie wydali po 400-1200zł na bilet a tu jeb taki ch... :wstyd: Wtedy byłaby nienawiść, agresja, atak a tak ? Jaki jest powód niezadowolenia z żałoby od poniedziałku? No jest jedna: niechęć do tego co ją ustanowił... innej nie ma... każda inna jest na siłe... Jakby TUSK ją ogłosił... to inna część forum by była zła... tak to jest 99.99% ludzi jest ZA kimś i przyznaje jemu rację cokolwiek powie :)

zgadzam się z Tobą w 100%
Drażni mnie sam fakt ogłoszenia żałoby a nie to "KTO" ją ogłosił.
Pamięć i współczucie jak najbardziej jest na miejscu. [*]

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 11:07 
Częsty bywalec

TomekB napisał(a):
AdRian52 napisał(a):
Gdyby nie nauczyciele to gó** byście wiedzieli

Gdyby nie ...

Dom w którym mieszkam postawił własnoręcznie (z jakąś pomocą napewno) mój świętej pamięci dziadek który nie był murarzem
Z górnikami sie zgadzam
Nie kupuję mleka w sklepie, mieszkam na wsi :P
Moja babcia czasem piecze sama chleb a nie jest piekarzem.
Nie chodzę do lekarzy, leczę się naturą :P

Ale masz rację, każdy zawód jest ważny, ale gdyby nie nauczyciele to murarze nie umieli by liczyć, domy byłby krzywe itd, lekarze nazywali by sie szamanami jeszcze, itd itp :P Chodzi mi tylko o to że to nauczyciele uczą podstaw każdego zawodu, i są naprawdę ważni.

KotSylwester napisał(a):

x2 :P

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 12:17 
Przyjaciel forum

AdRian52 napisał(a):

Ciekaw jestem co zrobisz jak pójdziesz do pracy zawodowo skoro do lekarzy nie chodzisz.:hyhy:

Jest medycyna pracy i bez zaświadczenia nikt do pracy (raczej) Cię nie przyjmie no chyba, że na "czarno". :/

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2009, 12:27 
Częsty bywalec

hubi e46coupe napisał(a):
AdRian52 napisał(a):

Ciekaw jestem co zrobisz jak pójdziesz do pracy zawodowo skoro do lekarzy nie chodzisz.:hyhy:

Jest medycyna pracy i bez zaświadczenia nikt do pracy (raczej) Cię nie przyjmie no chyba, że na "czarno". :/

Nie chodzę do lekarzy gdy jestem chory, mam swoje sposoby na przeziębienia i inne badziewia, co innego jak jest potrzebne zaświadczenie jakieś, inaczej się nie załatwi jak się nie pójdzie, masz rację z tym.
Już od jakiegoś czasu pracuję, nie na "czarno" jeśli o to chodzi....

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1