BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 18 czerwca 2025, 23:08

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 26 maja 2014, 18:28 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e30
Kod silnika: m10B18
Garaż: e30 316 '87
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168435
renoraines napisał(a):
miszcz postawił kropkę nad i, nie pomógł sedzia i polegli. :rotfl:

Z miszczostwem ległej jest tak jak z pfu kobiecoscia posłanki Anny G. z ruchu p., w papierach jest, ale gdyby nie sędziowie/gdyby nie lekarze, to by tego nie było.

Możesz sobie gadać co chcesz ale akurat Legia ma największe szanse uniknąć kompromitacji w LM. Mówi to były kibic polskiego futbolu.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 26 maja 2014, 19:26 
Częsty bywalec

Moje BMW: BMW E38
Kod silnika: M52tuB28
Garaż: Jest:
E39 525iA
Było:
E38 lift oxfordgruen metallic
Było:
E46 sedan m52
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=155271
E46 m47n
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=141422
E36 1.8 is Coupe
No niestety polskie kluby maja syndrom antygry w LM :kwasny:

PostNapisane: 27 maja 2014, 08:04 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Jak kluby dalej będą robić wyprzedaże po sezonie to ani w LM ani w żadnych pucharach daleko nie zajdą..

PostNapisane: 27 maja 2014, 17:20 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Street, jakie odczucia po meczu ?? 3:0, 4:1 i... 4:4 ;)

Ostatnio edytowano 28 maja 2014, 10:46 przez binta, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 27 maja 2014, 21:00 
Zacna persona forum

Moje BMW: Najlepsze :)
Kod silnika: m54b30
Jutro Lech zagra z Ruchem. Mecz o wicemistrzostwo prawdopodobnie. Liczę na Ruch, mają wielką szansę, bo Lech w ostatniej kolejce gra w Warszawie

PostNapisane: 28 maja 2014, 10:46 
Przyjaciel forum

We wczorajszych meczach Śląsk wygrywa 1:0 z Cracovią i umacnia się na 1 miejscu w grupie spadkowej. Ponadto Podbeskidzie pokonuje 2:0 Zagłębie, a Korona po niesamowitej "pogoni" remisuje 4:4 i wywozi 1 punkt z Białegostoku.

Dzisiaj tak jak pisze Berbel, najciekawiej powinno być w Poznaniu. Poza tym Legia gra w Szczecinie, Lechia w meczu przyjaźni z Wisłą, a Zawisza z Górnikiem. Na dzisiejszy dzień przełożony też został jeden ze wczorajszych meczów, Widzew - Piast.

Ponoć Wisła bardzo osłabiona... Czyżby pewna "jedynka" ?? :)

Garguła najprawdopodobniej wyjdzie w ataku. Na skrzydle chłopak z III ligi. W kadrze 18-sto latek, który rozegrał w tym sezonie... 2 mecze w rezerwach. Praktycznie na pewno nie zagrają Paweł i Piotrek Brożek, Guerrier, Głowacki, Bunoza, Jovanovic, Chrapek, Boguski i Klaric. Do tego dochodzi zgoda pomiędzy oboma klubami, fakt, że Lechia walczy o start w pucharach, a także to, iż w Gdańsku są pieniądze i warunki do tego, by o tych pucharach po prostu myśleć. Jeśli Wisła, to tylko na ambicji. Jeśli rozum, to Lechia. Jak będzie ?? Pokaże boisko :)

PostNapisane: 28 maja 2014, 12:23 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
binta napisał(a):
Street, jakie odczucia po meczu ?? 3:0, 4:1 i... 4:4

Powiem Ci, że postanowiłem olać mecz i poszedłem na basen. W którymś momencie sprawdziłem na telefonie wynik i było 3:0, załamałem się, później spojrzałem i 3:1, myślę sobie gonią, trzeba iść oglądać. Zawinąłem się z basenu, zszedłem do piwnicy pod basenem do knajpy i jak schodziłem, to właśnie Jaga strzelała na 4:1. Ogólnie byłem już niesamowicie zły, ale jak Trytko strzelił na 4:2, a obrońca Jagi dostał czerwo, to byłem spokojny, że dogonią. Miałem nadzieję na 5:4 i całkowite ośmieszenie się Jagi, ale chłopaki i tak pokazali determinację :) Katastrofą był wczoraj Petrov i Szlakotin, mam nadzieję, że po sezonie już się nie pojawią w barwach Korony. Na plus i to wielki powrót Kuzery, dobra postawa po raz kolejny Janoty i Korzyma, któremu chwilę przed strzeleniem gola miejscowi kibice śpiewali "Korzym, **uj Ci na imię", cudowna riposta :)
Mam nadzieję, że na mecz ze Śląskiem wróci już Golański.

PostNapisane: 28 maja 2014, 13:49 
Zacna persona forum

Moje BMW: X1
Kod silnika: N47D20C
StreetFire7 napisał(a):
a obrońca Jagi dostał czerwo

nie obrońca tylko napastnik
StreetFire7 napisał(a):
Korzyma, któremu chwilę przed strzeleniem gola miejscowi kibice śpiewali "Korzym, **uj Ci na imię", cudowna riposta :)

sprowokował kibiców swoją "cieszynką" po strzeleniu gola.

Poza tym i tak dobrze, że był remis jak Jagiellonia zagrała z 16 latkiem na bramce i później weszło znowu dwóch młodych zawodników.

Typer 1 / 2014 - I miejsce, Typer 4 / 2014 - III miejsce, Typer 5 / 2014 - II miejsce, Typer 7 / 2014 - I miejsce, Typer 8 / 2014 - III miejsce, Typer 09 / 2014 - I miejsce, Typer 11 / 2014 - 3 miejsce, Typer 12 / 2014 - III miejsce
Typer 01/2015 - III miejsce, Typer 2/2015 - III miejsce, Typer 05 / 2015 - II miejsce, Typer 8 / 2016 - III miejsce, Typer 10 / 2015 - III miejsce, Typer 02 / 2016 - II miejsce

PostNapisane: 28 maja 2014, 14:50 

Achel napisał(a):
nie obrońca tylko napastnik

Możliwe, mój błąd.

Achel napisał(a):
sprowokował kibiców swoją "cieszynką" po strzeleniu gola.

Kibice obrażali go już przed strzeleniem gola. Rozmawiałem z dziennikarzem, który był na miejscu. Cała sytuacja zaczęła się w Kielcach gdy kibice Jagi śpiewali "wstawaj *****, nie udawaj" po tym jak Słowik złamał mu nogę, a potem gdy Korzym w gipsie wrócił na stadion, to śpiewali "wstałeś *****, udawałeś". Maciek zapytany przez dziennikarzy NC+ co myśli o zachowaniu kibiców gości stwierdził: "cóż... mogę tylko zapytać gdzie mają swoje flagi" :rotfl:

PostNapisane: 28 maja 2014, 15:00 
Zacna persona forum

Moje BMW: X1
Kod silnika: N47D20C
StreetFire7 napisał(a):
Kibice obrażali go już przed strzeleniem gola. Rozmawiałem z dziennikarzem, który był na miejscu. Cała sytuacja zaczęła się w Kielcach gdy kibice Jagi śpiewali "wstawaj *****, nie udawaj" po tym jak Słowik złamał mu nogę, a potem gdy Korzym w gipsie wrócił na stadion, to śpiewali "wstałeś *****, udawałeś".

tego to nie słyszałem.

StreetFire7 napisał(a):
Maciek zapytany przez dziennikarzy NC+ co myśli o zachowaniu kibiców gości stwierdził: "cóż... mogę tylko zapytać gdzie mają swoje flagi" :rotfl:

Trochę wstyd się przyznać, że jest się z Białegostoku i jak ta banda kretynów mogła dać sobie ukraść flagi. :wstyd:

Typer 1 / 2014 - I miejsce, Typer 4 / 2014 - III miejsce, Typer 5 / 2014 - II miejsce, Typer 7 / 2014 - I miejsce, Typer 8 / 2014 - III miejsce, Typer 09 / 2014 - I miejsce, Typer 11 / 2014 - 3 miejsce, Typer 12 / 2014 - III miejsce
Typer 01/2015 - III miejsce, Typer 2/2015 - III miejsce, Typer 05 / 2015 - II miejsce, Typer 8 / 2016 - III miejsce, Typer 10 / 2015 - III miejsce, Typer 02 / 2016 - II miejsce

PostNapisane: 28 maja 2014, 18:57 

Achel napisał(a):
Trochę wstyd się przyznać, że jest się z Białegostoku i jak ta banda kretynów mogła dać sobie ukraść flagi. :wstyd:

Życie. Nas kiedyś Legia też skroiła, ale nie na taką skalę jak Jagiellonię i w trochę innych okolicznościach.

PostNapisane: 29 maja 2014, 08:46 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
binta napisał(a):
Street, jakie odczucia po meczu ?? 3:0, 4:1 i... 4:4
Katastrofą był wczoraj Petrov i Szlakotin, mam nadzieję, że po sezonie już się nie pojawią w barwach Korony. Na plus i to wielki powrót Kuzery, dobra postawa po raz kolejny Janoty i Korzyma, któremu chwilę przed strzeleniem gola miejscowi kibice śpiewali "Korzym, **uj Ci na imię", cudowna riposta :)
Mam nadzieję, że na mecz ze Śląskiem wróci już Golański.

Właśnie widziałem, że Szlakotin się nie popisał. Chyba nie pierwszy raz już. Korzym - wiadomo, klasa sama w sobie, o czym piszę już nie pierwszy raz :) Powrót Kuzery jak najbardziej na plus.

Co do wczorajszych meczów, pomyliłem się w kwestii meczu Lechia - Wisła, który skończył się wynikiem 2:2. Poza tym, Górnik wygrał 0:1 w Bydgoszczy, a Widzew pozytywnie pożegnał się z kibicami w tym sezonie, wygrywają z Piastem 2:1.

Jeśli chodzi o mecz Pogoń - Legia, dużo zmian w składzie (L). Pozytywny debiut w bramce Konrada Jałochy. Na plus również Bereszyński (zagrał na lewej obronie), Kosecki i Broź. Po raz kolejny nie przekonał mnie do siebie Augusto (zapewne odejdzie po sezonie), Orlando Sa i Łukasik (chłopak bardzo, ale to bardzo obniżył swoje loty). Dobrą zmianę dał Kucharczyk, który po raz kolejny w tej rundzie pokazał, że zależy mu na grze w Legii, chciał zostać i powalczyć o skład... co mu się najnormalniej w świecie udaje.

Reasumując, zwycięstwo jak najbardziej cieszy. Teraz czas na prestiżowy mecz z Lechem i poniedziałkową Galę :)

PostNapisane: 29 maja 2014, 11:37 

Orlando Sa w Legii, to ta sama bajka co Chiżniczenko w Koronie. Klasowy gracz, miało być mega wzmocnienie, a chłopaki zwyczajnie nie odpalili. Mimo wszystko mam nadzieję, że zarówno jeden jak i drugi dostaną szansę pozostania na przyszły sezon i wreszcie pokażą klasę.
W Koronie za to zaskoczeniem jest Trytko. Na początku kibice chcieli go zlinczować za ciężkie początki i niewykorzystaną setkę w debiucie z Wisłą, a później chłopak podbił serca niemal wszystkich kibiców w Kielcach.

PostNapisane: 29 maja 2014, 15:12 

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
Lech - Ruch 4:0

Cieszy wysokie zwycięstwo "Kolejorza", przypieczętowujące tym samym wicemistrzostwo. Był to zarazem ostatni mecz przy Bułgarskiej w tym sezonie. Teraz jeszcze wyjazd do Warszawy, a następnie rzecz jasna walka o LE :)

PostNapisane: 30 maja 2014, 08:10 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
Orlando Sa w Legii, to ta sama bajka co Chiżniczenko w Koronie. Klasowy gracz, miało być mega wzmocnienie, a chłopaki zwyczajnie nie odpalili. Mimo wszystko mam nadzieję, że zarówno jeden jak i drugi dostaną szansę pozostania na przyszły sezon i wreszcie pokażą klasę.

Powiem Ci, że po tych kilku meczach w jego wykonaniu, które widziałem, z przykrością stwierdzam, że w Legii już chyba nie odpali. Widać po nim, że jest dobrym i kumatym zawodnikiem, ale do tego klubu po prostu nie pasuje. Nie jest typem walczaka. Pozytywem może być dla niego jeszcze przepracowany pełny okres przygotowawczy. Jeśli wtedy "nie ruszy" , pewnie zostanie odstawiony na boczny tor. Tym bardziej, że Berg od początku nie był zwolennikiem jego sprowadzenia.

Jest coś na rzeczy w kwestii ściągnięcia Piecha, który ma wpisaną klauzulę 250 tyś. Euro.

Ps. Czytałem, że Korona nie przedłuży umowy z dwoma bodajże mniej znaczącymi zawodnika. Jak się nie mylę to Lenartowski i jeszcze jakiś chłopak 20, czy 22 lata. Wiadomo coś więcej nt. ruchów kadrowych w Kielcach ?? Czy jeszcze za wcześnie na spekulacje ?? :)

PostNapisane: 30 maja 2014, 09:18 

binta napisał(a):
Widać po nim, że jest dobrym i kumatym zawodnikiem, ale do tego klubu po prostu nie pasuje.

Słyszałem, że gość traktuje/traktował grę w ekstraklasie jako przebieżkę. Wydawało mu się, że to piłkarskie zaplecze i od razu będzie tu gościem. W Koronie na początku taką postawę prezentował Janota. Myślał, że przyjdzie z Holandii od razu do pierwszego składu, ale Ojrzyński szybko mu zafundował lodowaty prysznic i na dobre mu to wyszło.

binta napisał(a):
Jak się nie mylę to Lenartowski i jeszcze jakiś chłopak 20, czy 22 lata.

Tak, Lenartowski i Ałdaś. Mi osobiście szkoda obu. Lenartowski jako defensywny pomocnik nie popełnił w całej karierze w Koronie tyle błędów co Petrov w ostatnim meczu, ale nie ma chemii między nim, a trenerem.
Ałdasia sprowadzili w przerwie zimowej i nie dostał nawet szansy gry, nie wiem dlaczego, wydawało by się, że chłopak ma wielki potencjał.
Póki co nie wiadomo nic. Umowy kończą się Małkowskiemu, Lisowskiemu, Sobolewskiemu i Stano. Wydaje mi się, że wszyscy dostaną nowe, ale to wyłącznie moje przemyślenia.

PostNapisane: 30 maja 2014, 09:30 
Przyjaciel forum

Jeśli chodzi o Orlando Sa, to powiem Ci, że chyba masz rację. Pamiętam jak przychodził (nagłośnienie / wywiady / zwiedzanie W-wy uwiecznione zdjęciami i filmikiem na stronie Legii / wizyty w programach). A wszystko to zanim rozegrał jakikolwiek mecz. Ba, praktycznie bez oficjalnego treningu. Reasumując, przychodził jako gwiazda. Na razie mu do niej bardzo daleko. Jak się weźmie za treningi i grę, a pobyt w Polsce zacznie traktować poważnie, może być z niego pożytek. W przeciwnym razie, szybko odejdzie z W-wy.

Ja osobiście chętnie zobaczyłby w ataku M. Paixao :)

Co do Korony. Ałdasia nie kojarzę, ale pewnie z tego powodu co piszesz. Po prostu nie dostał szansy i nie grał. Lenartowskiego już tak. Chociaż nie mam o nim jakiegoś wyrobionego zdania. Ci, którym się kończą kontrakty, również uważam, że powinni dostać propozycję nowych umów.

Dzisiaj też czytałem, że umowę ze Śląskiem podpisał Angielski.

Z ciekawostek:

1. Mecz LEGII z Lechem poprowadzi Japończyk:

http://legia.com/news,41751-japonczyk_s ... echem.html

2. Zgodnie z tym co pisałem ostatnio. Jankowski przeszedł testy w Wiśle, i lada moment powinien podpisać z nią kontrakt.

3. Niezła czystka w Jagiellonii.

http://www.90minut.pl/news/233/news2337 ... lonii.html

Ostatnio edytowano 30 maja 2014, 09:36 przez binta, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 30 maja 2014, 09:36 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
.Jacek. napisał(a):
Lech - Ruch 4:0

Cieszy wysokie zwycięstwo "Kolejorza", przypieczętowujące tym samym wicemistrzostwo. Był to zarazem ostatni mecz przy Bułgarskiej w tym sezonie. Teraz jeszcze wyjazd do Warszawy, a następnie rzecz jasna walka o LE :)

Miejmy nadzieję, że Lech podtrzyma dobrą passę i z Warszawy też zabierze 3 punkty :)

PostNapisane: 31 maja 2014, 12:30 
Przyjaciel forum

Czas na ostatnią kolejkę. Dziś gra "grupa spadkowa".

Korona - Śląsk - X
Cracovia - Jagiellonia - X. Ewentualnie 1
Piast - Podbeskidzie - X. Ewentualnie 1
Zagłębie - Widzew - 1. Ewentualnie X

Moim zdaniem wytypowanie dzisiejszych wyników to czysta loteria. Na pewno sporo zmian w składach itp. Mimo wszystko, pokuszę się :)

PostNapisane: 31 maja 2014, 17:05 
Forumowicz

Moje BMW: E36 320i
Kod silnika: M52B20
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t ... 2#p1596372
Ja to widzę tak :)

Korona - Śląsk - 2
Cracovia - Jagiellonia - 2
Piast - Podbeskidzie - 1
Zagłębie - Widzew - 1

remisów nie będzie :]

Obrazek

Całe życie Piast Gliwice !!!
Pozdrawiam - Marcin

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1