BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 16 czerwca 2025, 23:47

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1349 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 68  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowy Wał
PostNapisane: 4 sierpnia 2021, 23:04 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
Kyokushin napisał(a):
no jest jak jest, lokalny folklor
po latach doszedłem do wniosku, że lepszy lokalny folklor niz zjebany zamordyzm jak np na pejsie

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 5 sierpnia 2021, 00:19 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Mały - daj spokój, zaraz reno Ci wyjaśni dlaczego dobrze, że tak się stało z tym leasingiem.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 5 sierpnia 2021, 06:20 
Specjalista ds osiągów

Moje BMW: M5
Kod silnika: S62/S63
Dlatego powinna być zasada równowagi.
Przykładowo dokładamy kierowcom, że muszą ustępować na "pasach", ok ale kosztem ograniczenia przejść dla pieszych o połowę i mamy jakąś tam równowagę a bezpieczeństwo by się zwiększyło ale nie kosztem tylko jednej grupy. Tak samo winno być w kwestiach podatkowych (wchodzi jakiś nakaz, powinno być jedno uwolnienie), paliwowych itd, a nie że ropa jest względnie tania, a w całej Europie paliwa podchodzą pod sufit... wejdzie Euro7 (spalanie nie przekracza 2,1l/100) i się okaże że kierowcy są dojeni niczym średniowieczni niewolnicy...

II wicemistrz GPP 2015 Street RWD
Wicemistrz GPP 2016 Street RWD
Mistrz Polski PZM 2024 Street RWD

PostNapisane: 5 sierpnia 2021, 06:52 
Częsty bywalec

Moje BMW: Mercedes
Kod silnika: V8
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=160023
Lincoln napisał(a):
Dlatego powinna być zasada równowagi.
Przykładowo dokładamy kierowcom, że muszą ustępować na "pasach", ok ale kosztem ograniczenia przejść dla pieszych o połowę i mamy jakąś tam równowagę a bezpieczeństwo by się zwiększyło ale nie kosztem tylko jednej grupy. Tak samo winno być w kwestiach podatkowych (wchodzi jakiś nakaz, powinno być jedno uwolnienie), paliwowych itd, a nie że ropa jest względnie tania, a w całej Europie paliwa podchodzą pod sufit... wejdzie Euro7 (spalanie nie przekracza 2,1l/100) i się okaże że kierowcy są dojeni niczym średniowieczni niewolnicy...

nawet tu mogę się prawie z Tobą zgodzić, chociaż osobiście uczę dzieci, że na ulicy pierwszeństwo zawsze ma samochód. Podjęte decyzje nie są dla bezpieczeństwa a z powodów politycznych by lud widział jak Pan się o nich troszczy. Gdyby chodziło o bezpieczeństwo to zasada byłą by jednak ulica samochód chodnik pieszy i koniec. Paliwo to cóż władza każda popiera te głupoty o niby ekologii i podwyższają non stop jakiś tam daniny i opłaty.

Lincoln napisał(a):
KKrzysztof, wiedza do weryfikacji słów polityków jest potrzebna żeby nie zrobić sobie "kuku". Chociaż taki Korwin powie Ci, że kolo masz dokręcić z momentem 20Nm i pewnie tak byś zrobił

Ja mam tak, że jak chce wiedzieć coś o kołach silnikach itp. pytam kolegów, których uważam za znawców tematu. Jeżeli chodzi więc o opony, silniki itp. z chęcią korzystam z Twojej wiedzy. Jeżeli natomiast chodziło by o prowadzenie firmy ekonomię to przeważnie zrobiłbym dokładnie odwrotnie niż uważasz :) bo po wpisach moim zdaniem masz niewielką wiedzę na ten temat.

Co do Korwina to on dał tą ustawę Lustracyjną a kto jej nie wykonał to przecież wiesz to dobrze.

Taki dwa zdania Ci napiszę bo się go czepiasz a mam wrażenie, ze nadal nie zrobaczywiałeś.

zdanie 1

Hitler nie wiedział o holokauście

zdanie 2

Nie ma dowodów, że Hitler wiedział o holokauście

widzisz różnicę ????

Frank napisał(a):
po latach doszedłem do wniosku, że lepszy lokalny folklor niz zjebany zamordyzm jak np na pejsie
dokładnie tam cenzura jest masakryczna, a co do rozmów to na tym polega demokracja dużo się gada mało robi :) więc gadamy :) przecież każdy z nas ma swoje spojrzenie na różne tematy.

Jednak są różnice w wypowiedzi:

uważam, że oni nie mają racji ponieważ ......

a

tylko kretyn, idiota foliarz tak uważa

pierwsze to chyba pasuje a drugie nie przystoi cywilizowanemu człowiekowi w dyskusji.

Prezentacja BMW E39
https://youtu.be/PJeIoCG2tgU

Nissan Murano
https://youtu.be/VLJ8SzF14AY

PostNapisane: 5 sierpnia 2021, 07:02 
Moderator

Garaż: M3 e92 G-power 580hp
W obliczu tego wszystkiego co się dzieje i zmienia chyba już powinniście dostrzec, że NWO to nie była bajkowa przepowiednia ...

A jak tok temu radziłem się zagłębić w dokument pt ,,agenda 2030'' którą to nasz rząd podpisał to się śmialiście, nikt pewnie nawet tam nie zajrzał :) a głupi Alduwiel zrobił z siebie tylko pośmiewisko...

PostNapisane: 5 sierpnia 2021, 07:47 
Uzależniony od forum :)

renoraines napisał(a):
Co do zasady, kwota wolna od podatku niska to źle, zostaje podwyższona tez źle. Emerytura z podatkiem źle, emerytura (do 2500) bez podatku tez źle. Zamrożenie plac w budżetówce za po ,urzędnicy słowem się nie zająkneli , dostali od pis podwyżkę tez źle itd

pewnie że źle, bo wszędzie tylko propagandowe hasła a w praktyce wychodzi odwrotnie :kwasny:

przez podniesienie kwoty wolnej od podatku będe miał mniej niż przy obecnej, taka to podwyżka :rotfl: bo nie mogli się oprzeć zajebac druga ręką odliczenia składki zdrowotnej

płace w budżetówce zamrożone, w małych firmach również, ale nie stoi to na przeszkodzie żeby premier wyszedł i pierdolił że ojtam ojtam inflacja jak wypłaty rosną. Jak k*rwa rosną jak większości ludzi stoją, i jeszcze porównuje z wypłatami z poprzedniego roku gdzie ludzie robili za 75% wypłaty

PostNapisane: 5 sierpnia 2021, 08:14 
Moderator

U mnie w bruku w ciągu tylko tego połrocza pensje skoczyły z 22 zl na 25zl na godzinę, czyli były az trzy podwyzki o 1zl.
Koszta ulozenia z 90zl na 100zl za m2, ale to się zawali bo rynek w końcu powie dosć i zamowienia staną. Za jakis czas stac bedzie tylko korporacje na utrzymanie pracownikow i o to chodzi w tym wszystkim.

Ostatnio edytowano 5 sierpnia 2021, 08:17 przez Alduwiel, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 5 sierpnia 2021, 08:16 

alduwiel napisał(a):
U mnie w bruku w ciągu tylko tego połrocza pensje skoczyły z 22 zl na 25zl na godzinę, czyli były az trzy podwyzki o 1zl.
Koszta ulozenia z 90zl na 100zl za m2

a koszt ułożenia kostki na podwórku dla zlecajacego, rok do roku? tak średnio za to samo podwórko, z materiałem?

PostNapisane: 5 sierpnia 2021, 08:18 
Moderator

To mowię, ze mialem cenę 90zl za zwyklą kostkę, teraz wołam 100zl ( beton, paliwo wszystko do gory , pomijajac wolanie pracownikow o podwyzkę)

PostNapisane: 5 sierpnia 2021, 08:24 
Forumowy terrorysta

jiGsaw napisał(a):
Mały - daj spokój, zaraz reno Ci wyjaśni dlaczego dobrze, że tak się stało z tym leasingiem.

Cieszy mnie wycie jigsawa spowodowane slaba psychiką, znakomicie :rotfl: , na stronie 1 masz odpowiedni rysunek.

Sylwek_ch napisał(a):
renoraines napisał(a):
Co do zasady, kwota wolna od podatku niska to źle, zostaje podwyższona tez źle. Emerytura z podatkiem źle, emerytura (do 2500) bez podatku tez źle. Zamrożenie plac w budżetówce za po ,urzędnicy słowem się nie zająkneli , dostali od pis podwyżkę tez źle itd

pewnie że źle, bo wszędzie tylko propagandowe hasła a w praktyce wychodzi odwrotnie :kwasny:

przez podniesienie kwoty wolnej od podatku będe miał mniej niż przy obecnej, taka to podwyżka :rotfl: bo nie mogli się oprzeć zajebac druga ręką odliczenia składki zdrowotnej

płace w budżetówce zamrożone, w małych firmach również, ale nie stoi to na przeszkodzie żeby premier wyszedł i pierdolił że ojtam ojtam inflacja jak wypłaty rosną. Jak k*rwa rosną jak większości ludzi stoją, i jeszcze porównuje z wypłatami z poprzedniego roku gdzie ludzie robili za 75% wypłaty

Pochwal sie ile dostales podwyżki od pisu w budzetowce od 2015r. Jestes urzednikiem powiatowego nadzoru budowlanego?

PostNapisane: 5 sierpnia 2021, 08:39 

renoraines, tak, od pisu :rotfl: to raz

a dwa, ciężko powiedzieć, bo zmieniłem stanowisko, nie da się tego porównać

pewnie chcesz żebym przyznał, że wzrosła kwota bazowa, tak wzrosła i zrobiła patologię taką że kiedyś jak była niska żeby średnią krajowa utrzymać lub w miarę dać pensję żeby pracownik nie spie*dalał po miesiącu naganiało się to mnożnikami, teraz kwota wzrosła i ci na niższych stanowiskach maja tyle co ci na wyższych, albo niewielka różnicę

generalnie podwyżki były, ale nie ma co pisowi dziękować, to ich obowiązek, bez podwyżek w urzędach wiałby tylko wiatr :rotfl: co nie znaczy że i tak nie ma dziadostwa jeśli chodzi o budżety, o wszystko pisz, proś, o nowe kompy, drukarki, ceny usług (pocztowych, prąd, ogrzewanie) poszły w górę, a budżety jednostek praktycznie stałe co roku. Podobnie mają samorządy, zwłaszcza na zadupiach, tam taki dobrobyt że po odliczeniu kosztów oświaty nie stać na żadna inwestycję, też trzeba jeździć, prosić żeby łaskawie dali parę groszy

i ja się nie dam nabrać na ten nowy ład, bo policzyłem ile będe w plecy + wiem jakie będzie miało skutki 9% sztywna składka zdrowotna. Drożej będzie wszędzie, u fryzjera, mechanika, budowlańca i nawet ci którzy dostana jakieś plusy zostawia tą różnicę w rachunkach za zakupy i usługi

PostNapisane: 5 sierpnia 2021, 08:44 
Specjalista ds osiągów

Moje BMW: M5
Kod silnika: S62/S63
KKrzysztof napisał(a):
zdanie 1

Hitler nie wiedział o holokauście

zdanie 2

Nie ma dowodów, że Hitler wiedział o holokauście
.

To dlaczego słuchasz filozofa w kwestii historii i prawa? Powtarzam kolejny raz - bezpośrednie wypowiedzi, groźby, ograniczenia praw, budowanie obozów, kary śmierci bezpośrednich podwładnych H o czym to świadczy według Ciebie? Wiedza historyczna i logika dają tylko jedna odpowiedź, sprzeczna z tezami Janusza. A co do jego działań w sejmie po 90' to może gdyby trochę miał ogłady i strategii rząd Olszewskiego by przetrwał i posprzątał, a ten się rzucił jak Reksio na szynkę...

II wicemistrz GPP 2015 Street RWD
Wicemistrz GPP 2016 Street RWD
Mistrz Polski PZM 2024 Street RWD

PostNapisane: 5 sierpnia 2021, 08:48 
Forumowy terrorysta

Sylwek ok, tak sie mowi potocznie, ale niech będzie: wzrost wynagrodzenia w budzetowce w okresie rzadow pis :rotfl:

PostNapisane: 5 sierpnia 2021, 11:08 
Zacna persona forum

alduwiel napisał(a):
To mowię, ze mialem cenę 90zl za zwyklą kostkę, teraz wołam 100zl ( beton, paliwo wszystko do gory , pomijajac wolanie pracownikow o podwyzkę)

Co to jest 10%:)
Ja robię w stali, to względem ostatniego roku, ceny niektórych gotowych wyrobów przeskoczyły już podwyżkę 100%.

PostNapisane: 5 sierpnia 2021, 11:23 
Moderator

Kod silnika: S65
Garaż: Było:
420iA+ LCI
E91 318dA+ LCI
E39 520iA LCI
Mercedes CL600 V12TT
Mercedes C 180 lift
Mercedes E 350 lift
Mini JCW
Audi A6 3.0TDI
Mercedes CLS 350
Yaris d4d
E90 335iA+
E39 530i LCI
E61 535d+
E91 325d
E46 330i
E46 330dA LCI
E46 330i LCI
E39 540iA NV
E46 330i
E34 520i
alduwiel napisał(a):
nikt pewnie nawet tam nie zajrzał

czytałem, ale chyba mają błąd bo piszą o 5P a nie 5G

;)

PostNapisane: 5 sierpnia 2021, 11:24 
Częsty bywalec

Lincoln napisał(a):
To dlaczego słuchasz filozofa w kwestii historii i prawa? Powtarzam kolejny raz - bezpośrednie wypowiedzi, groźby, ograniczenia praw, budowanie obozów, kary śmierci bezpośrednich podwładnych H o czym to świadczy według Ciebie? Wiedza historyczna i logika dają tylko jedna odpowiedź, sprzeczna z tezami Janusza.
nadal w moich oczach nie zrozumiałem zdania, skoro nie ma dowodów to nie ma i już. Ktoś z lewicy i z pisu oddał Korwina za to stwierdzenie do sądu i przegrał. Mówi jasno jeżeli posiadasz dowody to w Londynie czeka pokaźna za nie sumka.

Lincoln napisał(a):
A co do jego działań w sejmie po 90' to może gdyby trochę miał ogłady i strategii rząd Olszewskiego by przetrwał i posprzątał, a ten się rzucił jak Reksio na szynkę...
ja wiem, ze będziesz bronił miłościwie nam panujących, jednak fakty są następujące:
- ustawy nie wykonał minister spraw wewnętrznych dobrze Ci znany Antoni
- partia Korwina miała w tamtym czasie 3 lub 5 posłów nie pamiętam dokładnie
- to on był w Magdalence czy jednak ktoś z miłościwie nam panujących
- czy to on podwyższa i komplikuje system podatkowy czy może każda władza od lat 90 tych chociaż tu trzeba napisać, że rząd Leszka Milera podatki faktycznie obniżył
- czy to Korwin drwi sobie z ludzi obiecując im obniżkę podatków jednocześnie robiąc jej podwyżkę ? Tu oczywiście jak ktoś nie zna przepływów pieniężnych tego może nie pojąć.
- Korwin mi nic nie obiecywał
- po pis i lewica non stop coś podwyższają i utrudniają rozwianie się przedsiębiorcom Polskim przy jednoczesnym wspieraniu wielkich koncernów ludziom mówiąc, że jest odwrotnie.

mnie zasmuca fakt, że nadal jest ten tzw. twardy elektorat, którego nie da się przekonać mają go pis po i lewica jedni udają, że chcą skończyć z tęczową rewolucją drudzy udają, że chcą ją wpierać. Jedni udają, ze są przeciwko aborcji a drudzy udają, że są za aborcją i tego można tu pisać pełno.

Razem udają, że obniżają podatki i upraszczają biurokrację a jest odwrotnie. A twardy elektorat łyka wszystko jak wyżej przez Ciebie wymieniony Reksio szynkę.

Tak swoją drogą to wg kalkulatora przy umowie o pracę wychodzi

pensja 10 000 brutto (prawdziwy koszt pracodawcy 12 050 netto 7 140,39
po nowym wale gdzie są obniżki podatków itd. 10 000 brutto - netto 6 953,92

różnica: 186,47 * 12 = 2237,64

wyliczenia przeprowadziłem na podstawie:
https://wynagrodzenia.pl/kalkulator-wynagrodzen/wyniki
https://www.podatki.gov.pl/polski-lad/k ... olski-lad/

więc coś tu nie pasuje :)

Prezentacja BMW E39

Nissan Murano

PostNapisane: 5 sierpnia 2021, 14:48 
Moderator

Wlasnie mialem wczoraj wstawić Wam ten kalkulator :)

Ogolnie fajna jest ta nowa sprawiedliwosc. Osoby nie pracujące dostana za free praktycznie tyle samo kasy w socjalach jak osoby pracujące dostają w wyplatach :D

PostNapisane: 5 sierpnia 2021, 14:58 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
alduwiel napisał(a):
Wlasnie mialem wczoraj wstawić Wam ten kalkulator :)

Ogolnie fajna jest ta nowa sprawiedliwosc. Osoby nie pracujące dostana za free praktycznie tyle samo kasy w socjalach jak osoby pracujące dostają w wyplatach :D

No jak to w utopii, pracujesz z pasji, jak chcesz ;)

PostNapisane: 6 sierpnia 2021, 18:38 
Częsty bywalec

widziałem jak Pani Lichocka była przekonana, że oni obniżają podatki :) to jest dopiero szok uwierzyć we własną propagandę.
Ogólnie chyba nie ma ucieczki przed nowymi podwyżkami podejrzewam, że wszyscy podniosą ceny i tyle ponownie straci ten najmniej zarabiający.

Prezentacja BMW E39

Nissan Murano

PostNapisane: 8 sierpnia 2021, 13:20 
Przyjaciel forum

Kod silnika: S65B40
Coś dla naszych forumowych pisowców.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=37 ... 1148383090

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1349 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 68  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1