binta napisał(a):
Moje typy na dzisiaj: (bez większe analizy, ze względu na brak czasu

)
T-Mobile Ekstraklasa:
Podbeskidzie - Śląsk, godzina 18:00 - TYP: X2
Pogoń - Wisła, godzina 20:45 - TYP: X2 z przewagą na 2
I liga:
Warta P. - Cracovia, godzina 16:00 - TYP: X2 z przewagą na 2
GKS K. - Nieciecza, godzina 19:00 - TYP: X2 z przewagą na 2
Sporto, w Wiśle chyba źle się dzieje. Mam kolegę z Przysuchy, który kilka lat studiował i mieszkał w Krakowie. Prowadził podstronę Wisły, często był na treningach, był dość blisko drużyny, zdarzało mu się rozmawiać z piłkarzami, być na podkonferencjach klubowych, dostać jakaś koszulkę autograf itd. Wie wszystko co się dzieje w Wiśle. Ma znajomego, który zajmuje się działem sportowym w gazecie krakowskiej i często miał sporo informacji z "pierwszej ręki" szybciej niż dostały się one do prasy czy do mediów. Jest zmartwiony tym co się dzieje w Wiśle. Mi osobiście to wygląda na chęć zwolnienia przez piłkarzy, Pana Probierza. Są jakieś wstępne słuchy, że zarząd może podjąć na dniach decyzję o jego zwolnieniu. W kręgu następców, wymieniane jest nazwisko Pana Smudy. Ciekawe...
Okay, czas przejść do wczorajszych meczów i wyników:
T-Mobile Ekstraklasa:
Podbeskidzie - Śląsk - TYP: X2 - WYNIK: 1:1 - weszło
Pogoń - Wisła - TYP: X2 z przewagą na 2 - WYNIK 2:0 - nie weszło, ale szczerze powiedziawszy nie martwię się tym. Wiadomo, że ze względu na to, iż jestem kibicem LEGII, w pełni popieram także Pogoń, a tym bardziej odebranie przez nią punktów Wiśle

I liga:
Warta P. - Cracovia - TYP: X2 z przewagą na 2 - WYNIK: 2:2 - weszło. Szczerze, myślałem, że będzie czysta dwójka
GKS K. - Nieciecza - TYP: X2 z przewagą na 2[/quote] - WYNIK: 1:2 - weszło
Reasumując, weszły 3 na 4 mecze

Moje typy na dzisiaj i trochę głębsza analiza...
T-Mobile Ekstraklasa:
Polonia - Jagiellonia, godzina 13:30 - TYP: 1X z przewagą na 1
Zapowiada się bardzo ciekawy mecz, który na pewno obejrzę. Sprawami podstawowymi jest powrót na Konwiktorską Smolarka, ale w barwach "Jagi" oraz powrót do składu po pauzie za niewłaściwe zachowanie - Frankowskiego. Ten pierwszy raczej nie zagra dzisiaj w pierwszym składzie, ma jeszcze zaległości treningowe, ale jestem pewien, że w zależności od tego jaki będzie wynik, zagra 25-45 minut. Frankowski pewnie wyjdzie w pierwszym składzie
NIE ZAGRAJĄPolonia: Przybecki, Hołota, Kiełb, Todorovski
Jagiellonia: Gusić, Bandrowski, Zahorski, Porębski, Ukah
Jak widać, teoretycznie większe osłabienia w "Jadze". Mnie osobiście ciekawić będzie, kolejny występ Skowrona pomiędzy słubkami Białostoczan oraz Tarnowskiego, jeśli wejdzie z ławki. Obaj przed sezonem przyszli z Radomiaka, a więc z klubu, który rządzi w moim rejonie. Kibicuję w tym meczu Jagiellonii
Lechia - Piast, godzina 15:45 - TYP: 1X z przewagą na 1
W Lechii, w ostatnim czasie sporo poważnych kontuzji. Piłkarze pomału wracają do treningów i meczów ale przerwa w grze może zrobić jednak swoje. Do składu powinien wrócić Andreu i Brożek. Z ciekawostek, w kadrze Lechii jest 17-sto letni Łazaj (mistrz Polski juniorów młodszych). Zawodnik ten w jednym meczu juniorskim zdobył... 11 bramek. Wiemy jednak, że piłki juniorskiej nie możemy porównywać z seniorską. Nie mniej jednak, chciałbym zobaczyć go na boisku w drugiej połowie. Jeszcze więcej problemów z zestawieniem składu będzie miał Pan Brosz, opiekun Gliwiczan
NIE ZAGRAJĄ:Lechia: Hajrapetjan, Bajić, Małkowski, Pietrowski
Piast: A. Jurado, Lisowski, Świerczok, Szumski, Urban, Cuerda
Ruch - Korona, godzina 18:00 - TYP: 1X
Bardzo ciężki mecz do wytypowania. Obie drużyny bardzo dobrze spisywały się w poprzednim sezonie. W obecnych jednak grają dużo poniżej oczekiwań. Zarówno jedna jak i druga ekipa, nie zdobyła jeszcze punktu, ba... nawet bramki. U "Niebieskich" nastąpiła zmiana szkoleniowca, Pana Fornalika zastąpił Pan Zieliński. Myślę, że to może wpłynąć pozytywnie dzisiaj na ich postawę. Problemy zdrowotne miał Zieńczuk i Lewczuk ale prawdopodobnie obaj dzisiaj zagrają. Do kadry Korony wraca zaś dwójka bardzo ważnych i walecznych zawodników. Korzyma powinniśmy zobaczyć w pierwszym składzie, a Kuzerę w meczowej 18-stce. Poza nimi, do składu wraca Lisowski i Małowski. Zabraknie zaś Vukovicia
NIE ZAGRAJĄ:Ruch: Djokić, Sadlok, Panka
Korona: Szekely, Vuković
I Liga:Dolcan - Kolejarz, godzina 16:00 - TYP: 1X
GKS Tychy - Olimpia Grudziądz, godzina 16:00 - TYP: 1X
ŁKS - Bogdanka, godzina 16:00 - TYP: X
Okocimski Brzesko - Polonia Bytom, godzina 16:00 - TYP: 1X z przewagą na 1
Arka - Flota, godzina 19:45 - TYP: X2 z przewagą na X
Z ciekawostek:
Dzisiaj... na ringu MMA debiut zaliczy były zawodnik, m.in. Górnika Zabrze, Jacek Wiśniewski
Przy okazji, polecam artykuł z tym związany z dzisiejszego "Przeglądu Sportowego" , z którego oczywiście mam większość powyższych informacji 
Tym czasem, jem obiad i lęcę do bukmachera coś "skreślić" za 2zł.