BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 18 czerwca 2025, 21:21

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4513 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 226  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Europejskie Puchary - LM, LE - ciekawostki, informacje, typy
PostNapisane: 16 maja 2013, 08:15 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Zgadzam się z wami koledzy. Naprawdę ciekawy i godny uwagi mecz. Ja już się szykowałem na dogrywkę, a tu bach. Ciężkie chwile Benfiki. W sobotę w doliczonym czasie gry stracili mistrzostwo (myślę, że Porto nie da go sobie odebrać w ostatniej kolejce), a wczoraj szansę na wygranie LE.

Teraz wyczekiwanie na ten najważniejszy finał :)

Ostatnio edytowano 16 maja 2013, 08:16 przez binta, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 16 maja 2013, 08:16 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Szkoda Benfiki. Bramka prawidłowa więc tym bardziej. Chociaż w dużej mierze sami sobie winni, w samej pierwszej połowie mieli ze 4, może nie setki, ale bardzo dobre okazje marnowane przez Rodrigo i Cardozo. W drugiej też klarownych okazji mieli więcej od Chelsea.

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 17 maja 2013, 05:49 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
Real – Atletico
Dzisiaj późnym wieczorem w ramach finału Copa del Rey będziemy mogli obejrzeć kolejne w historii derby Madrytu. Oczywiście głównym priorytetem „Królewskich” w tym sezonie było wygranie Ligi Mistrzów, co się ostatecznie nie powiodło, ale „na pocieszenie” pozostał jeszcze Puchar Króla o który warto powalczyć, choćby ze względu, że zostanie on rozegrany na Santiago Bernabeu.

PostNapisane: 17 maja 2013, 08:19 
Przyjaciel forum

.Jacek. napisał(a):
Real – Atletico
Dzisiaj późnym wieczorem w ramach finału Copa del Rey będziemy mogli obejrzeć kolejne w historii derby Madrytu. Oczywiście głównym priorytetem „Królewskich” w tym sezonie było wygranie Ligi Mistrzów, co się ostatecznie nie powiodło, ale „na pocieszenie” pozostał jeszcze Puchar Króla o który warto powalczyć, choćby ze względu, że zostanie on rozegrany na Santiago Bernabeu.

Zapowiada się ciekawy wieczór. Najpierw 2 mecze z naszej Ekstraklasy, a później finał w Hiszpanii :)

Trzymam kciuki za Atletico :)

PostNapisane: 18 maja 2013, 08:15 
Przyjaciel forum

Real - Atletico 1:2 po dogrywce - Cieszę się z tego wyniku. Na pewno kilku osobom to co napiszę się nie spodoba, ale mam już dość tego "Tańca panienek z Realu". Ramos po raz kolejny się popisał. Wysoko podniesiona na nim noga oczywiście była, kartka się należała. No i tyle, bo jeśli noga była te 30 cm. od twarzy, a Ramos zanim upadł to już trzymał się za twarz, lamentował i podnieść się nie mógł, to ja dziękuję takiemu aktorowi. Pamiętam, któryś z ostatnich meczów, gdzie Ramos zwijał się przy linii końcowej z bólu, a jak pokazali zbliżenie kamery to się śmiał :zdziwko:

Druga sprawa, czy ten Ronaldo przestanie kiedyś płakać ??

Trzecia, to co zrobił Ronaldo Juanfranowi, kwalifikowało się na pokazanie czerwonej kartki (nie pisząc już o fakcie, że mógł zrobić Hiszpanowi dużą krzywdę). Faul bez piłki, od tyłu, na łydkę / achilles, i niech nikt mi nie mówi, że nie był on specjalny.

Reasumując, dobrze się stało, że wygrało Atletico. W Realu w najbliższym czasie pewnie sporo zmian, zaczynając od odejście Mourinho.

PostNapisane: 18 maja 2013, 10:18 
Zacna persona forum

Moje BMW: Najlepsze :)
Kod silnika: m54b30
A to nie David Luiz zwijał się z bólu z uśmiechem na twarzy ostatnio? Dobry mecz i wynik jak najbardziej mi odpowiada :) Oby Falcao nie odchodził do żadnego Monaco, w przyszłym roku liga mistrzów i niech tam pokaże na co go stać.

PostNapisane: 18 maja 2013, 10:34 

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Dokładnie, Luiz w meczu z United, ale nie wyklucza to tego, że Ramos też tak zrobił.
Uwielbiam Ronaldo, ale paradoksalnie cieszę się, że w Realu mu nie idzie. Uświadomi sobie wreszcie gdzie jest jego dom.

PostNapisane: 19 maja 2013, 07:58 
Przyjaciel forum

Tak koledzy. Biję się w pierś. Chodziło mi właśnie o tą sytuację. Także przepraszam wszystkich urażonych, ale to nie zmienia sytuacji, że Real i w sumie Barcelona też to jedni z największych płaczków dla mnie.

Street, co do Ronaldo. Oj bardzo bym chciał żeby wrócił do United. W Anglii może przestałby marudzić ;)

PostNapisane: 19 maja 2013, 09:02 

W Realu potrzebne będzie „wietrzenie szatni” i to od zaraz. Trzeba sprowadzić kilku nowych zawodników, ponieważ drużynie ewidentnie brakuje świeżości i polotu w grze. W niektórych meczach aż przykro patrzeć na to co się dzieje na boisku. Głównym celem transferowym zapewne będzie kupno napastnika i to takiego, który z zimną krwią będzie wykorzystywał tzw. setki. Z samym Ronaldo w ataku to daleko nie zajedziemy. Patrząc dalej przydałby się jakiś dobry zmiennik dla Alonso w środku pola, bo w tym sezonie nie prezentuje już takiej formy jak choćby przed rokiem. Ozil także obecnie jest kompletnie bez formy. Także możliwości dotyczących transferów jest dosyć sporo i trzeba będzie coś z tym zrobić.

PostNapisane: 19 maja 2013, 14:39 
Przyjaciel forum

Zdecydowanie mocne wietrzenie szatni jest niezbędne.
Na napastnika ja widzę w zasadzie tylko jedną kandydaturę - Cavani. Równie dobry jeśli nie lepszy byłby Falcao, gdyby nie to że trzeba by zabulić klauzulę + 45% podatku :/ Dlatego z przerażeniem patrzę na medialne doniesienia o potencjalnych transferach Aguero czy Rooneya. Mam nadzieję że Perez wyciągnął wnioski z czasów galacticos. Co do zmiennika Alonso to mam mieszane odczucia. Jest Modric, który jako jeden z nielicznych nie zawiódł wiosną, mogący grać na tej pozycji. Wiadomo charakterystyka całkiem inna, ale ciężko znaleźć takiego cofniętego rozgrywającego. Nie wiem, może Veratti/Prado. O tym pierwszym sporo pisze się że jeśli nowym trenerem byłby Ancelotti to będzie chciał wziąć go ze sobą. Z tym że przesunięcie Modrica oznaczało by że trzeba szukać kogoś do rywalizacji z Ozilem, bo Kake trzeba pożegnać. Niewykluczone że gdyby faktycznie przyszedł Ancelotti próbowałby odzyskać Ricardo z czasów Milanu ale wydaje mi się że to było by zbyt ryzykowne. Kolejna pozycja którą trzeba by wzmocnić to defensywny pomocnik. Gdyby Mourinho został to pewnie Real wykupiłby Essiena, jeśli nie, co jest bardziej prawdopodobne, trzeba kogoś szukać. Gdzieś czytałem o zainteresowaniu Gundoganem ale biorąc pod uwagę to że wiele pozycji wymaga wzmocnień myślę że Real nie wyda na niego dużych pieniędzy. Ja bym widział tutaj albo definitywny transfer Casemiro albo Kondogbie z Sevilli. Konkurencja niezbędna jest też dla Arbeloi ale tu wydaje się że powrót Carvajala jest przesądzony więc ok. Pozbyłbym się też jeźdźca bez głowy Di Marii i Callejona który pewnego poziomu jednak nie przeskoczy. Wtedy i na skrzydło trzeba kogoś. Marzeniem oczywiście jest Bale, i moim zdaniem to transfer jeszcze bardziej potrzebny od napastnika. Gość jest niemal lewonożnym klonem CR7 i z takimi skrzydłami była by miazga. Chociaż zdaje sobie sprawę że transfery Bale+Cavani w jedno lato to trochę takie bardziej z fify wzięte :P Chociaż w tym roku są w Realu wybory więc kto wie :hyhy:

No i chyba najważniejsze zagadnienie czyli kto będzie trenerem.
Osobiście bardzo bym chciał pozostania Mourinho, bo jeśli on nie ogarnie tego syfu wokoło klubu to nie zrobi tego chyba nikt. Bo wątpię żeby jakiś inny trener miałby tyle jaj żeby wypierdzielić z klubu Casillasa i wreszcie zaprowadzić zdrowe stosunki klub>trener>zawodnik. Niestety wydaje się to bardzo mało prawdopodobne :(
Powroty Heynckesa czy Capello to marzenia ściętej głowy. Ancelotti niby parę ładnych lat wytrzymał z "pięknym Silvio" więc może i tu da radę i to byłby (będzie?) chyba najlepszym możliwym rozwiązanie.

PostNapisane: 19 maja 2013, 17:47 

Gumiś napisał(a):
Na napastnika ja widzę w zasadzie tylko jedną kandydaturę - Cavani. Równie dobry jeśli nie lepszy byłby Falcao, gdyby nie to że trzeba by zabulić klauzulę + 45% podatku :/

Cavani – jestem jak najbardziej za :) Co prawda Falcao to również dobra opcja, ale tak jak piszesz, trzeba by wyłożyć za niego grube pieniądze.

Gumiś napisał(a):
bo Kake trzeba pożegnać.

Zdecydowanie. I tak chyba o sezon za długo „zabawił” na Bernabeu.

Gumiś napisał(a):
Kolejna pozycja którą trzeba by wzmocnić to defensywny pomocnik. Gdyby Mourinho został to pewnie Real wykupiłby Essiena, jeśli nie, co jest bardziej prawdopodobne, trzeba kogoś szukać. Gdzieś czytałem o zainteresowaniu Gundoganem ale biorąc pod uwagę to że wiele pozycji wymaga wzmocnień myślę że Real nie wyda na niego dużych pieniędzy. Ja bym widział tutaj albo definitywny transfer Casemiro albo Kondogbie z Sevilli.

A co byś powiedział o Vidalu z Juve?
Stosunkowo młody, ale zarazem ograny na europejskich boiskach. Najpierw całkiem nieźle wprowadził się do drużyny z Leverkusen, grając tam przez kilka lat, a ostatnimi czasy rozegrał we Włoszech dwa bardzo przyzwoite sezony.

Gumiś napisał(a):
Konkurencja niezbędna jest też dla Arbeloi ale tu wydaje się że powrót Carvajala jest przesądzony więc ok.

Zgadza się. Carvajal prawdopodobnie powróci do Madrytu, co jest zarazem świetną alternatywą dla Arbeloi.

Gumiś napisał(a):
Pozbyłbym się też jeźdźca bez głowy Di Marii i Callejona który pewnego poziomu jednak nie przeskoczy.

Co do Callejona to też jakoś specjalnie go nie widzę, ale ze sprzedażą di Marii bym się wstrzymał. No chyba, że rzeczywiście udałoby się ściągnąć Bale’a to wtedy mogłoby być ciasno ;)

Gumiś napisał(a):
No i chyba najważniejsze zagadnienie czyli kto będzie trenerem.
Osobiście bardzo bym chciał pozostania Mourinho, bo jeśli on nie ogarnie tego syfu wokoło klubu to nie zrobi tego chyba nikt. Bo wątpię żeby jakiś inny trener miałby tyle jaj żeby wypierdzielić z klubu Casillasa i wreszcie zaprowadzić zdrowe stosunki klub>trener>zawodnik. Niestety wydaje się to bardzo mało prawdopodobne :(
Powroty Heynckesa czy Capello to marzenia ściętej głowy.

Tutaj Perez ma ciężki orzech do zgryzienia. Z jednej strony patrząc Mourinho miał te trzy sezony na poskładanie tego no i w rezultacie jak się okazało średnio to wszystko wyszło. Może warto dać mu jeszcze szansę? Natomiast jakby sięgnąć dalej to ciężko znaleźć jakiegoś trenera...

Gumiś napisał(a):
Ancelotti niby parę ładnych lat wytrzymał z "pięknym Silvio" więc może i tu da radę i to byłby (będzie?) chyba najlepszym możliwym rozwiązanie.

Obecnie wydaje się głównym faworytem i jest duże prawdopodobieństwo, że zobaczymy go od przyszłego sezonu w Madrycie.

PostNapisane: 19 maja 2013, 18:16 
Przyjaciel forum

Vidal wg mnie byłby idealny, z tym że tak jak w przypadku Gundogana, mało by nie kosztował. A 1/4 miliarda raczej w tym roku na transfery nie będzie ;) A taki Kondogbia ma dziwnie skonstruowany kontrakt, współwłasność karty zawodniczej przez jakiś fundusz, przez co jest do wyjęcia za 8mln €. Na pewno Vidal czy Gundogan to obecnie lepsi zawodnicy ale francuz ma jeszcze spory margines rozwoju (ma 20 lat). No i ostatnio mamy szczęście do wychowanków Lens :hyhy:
W przypadku Casemiro też jakaś tam klauzula w umowie wypożyczenia jest. Bodajże 6mln € (?).
Jeszcze jest opcja z Jose Rodriguezem ale wydaje mi się że jeszcze za wcześnie dla niego by dołączać go do pierwszej ekipy.

Ja bym bardzo chętnie widział Mourinho na kolejny sezon w Realu. Ale chyba już wszystko postanowione. Ancelotti.
http://www.marca.com/2013/05/19/futbol/ ... 81205.html
Niby Leonardo mówi że mimo wszystko chcą zatrzymać Ancelottiego ale telewizja szejków podała że kontrakt rozwiązany.
http://www.beinsport.tv/news/article/1b ... elotti-out

PostNapisane: 19 maja 2013, 22:28 

Gumiś napisał(a):
Vidal wg mnie byłby idealny, z tym że tak jak w przypadku Gundogana, mało by nie kosztował. A 1/4 miliarda raczej w tym roku na transfery nie będzie ;) A taki Kondogbia ma dziwnie skonstruowany kontrakt, współwłasność karty zawodniczej przez jakiś fundusz, przez co jest do wyjęcia za 8mln €. Na pewno Vidal czy Gundogan to obecnie lepsi zawodnicy ale francuz ma jeszcze spory margines rozwoju (ma 20 lat).

No w sumie warto przyjrzeć się temu zawodnikowi. Jeśli rzeczywiście za takie pieniądze byłby do "wyjęcia" to czemu nie skorzystać ;)

Gumiś napisał(a):
No i ostatnio mamy szczęście do wychowanków Lens :hyhy:

To prawda. Varane świetnie się wkomponował w drużynę i może być pewnym punktem zespołu na lata :)

Gumiś napisał(a):
Ja bym bardzo chętnie widział Mourinho na kolejny sezon w Realu. Ale chyba już wszystko postanowione. Ancelotti.
http://www.marca.com/2013/05/19/futbol/ ... 81205.html
Niby Leonardo mówi że mimo wszystko chcą zatrzymać Ancelottiego ale telewizja szejków podała że kontrakt rozwiązany.
http://www.beinsport.tv/news/article/1b ... elotti-out

No faktycznie, wygląda na to, że Włoch jednak obejmie kadrę Realu.

PostNapisane: 20 maja 2013, 19:13 
Przyjaciel forum

No i Perez właśnie na konferencji potwierdził odejście Mourinho po sezonie :(

PostNapisane: 20 maja 2013, 19:48 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Z3
Gumiś napisał(a):

Czym się martwisz?
Mourinho sam sprawiał wrażenie jakby chciał odejść,
poza tym nie spełnił oczekiwań.

PostNapisane: 20 maja 2013, 19:49 

Gumiś napisał(a):

A jednak. Bardzo ciekawy jestem jak teraz odnajdzie się w tym wszystkim Ancelotti... bo chyba on pozostaje w tej sytuacji głównym faworytem.

PostNapisane: 22 maja 2013, 20:05 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Z3
Goetze nie zagra w finale LM.
http://pilkanozna.pl/index.php/Wydarzenia/Liga-Mistrz%C3%B3w/oficjalnie-goetze-nie-zagra-w-finale-ligi-mistrzow.html

PostNapisane: 22 maja 2013, 20:34 
Przyjaciel forum

Pawel! napisał(a):

To było wiadome odkąd podpisał kontrakt z Bayernem i wiedząc, że "Bawarczycy" zagrają w finale LM ;)

PostNapisane: 24 maja 2013, 22:56 

A tymczasem pojawiają się pierwsze (i to od razu poważne) wzmianki dotyczące transferów na przyszły sezon.

Cytuj:
AS Monaco ogłosiło w piątek, że Joao Moutinho i James Rodriguez z FC Porto zostali wykupieni przez francuski klub z zespołu mistrza Portugalii za 70 mln euro.

http://www.sport.pl/pilka/1,96012,13976 ... za_70.html

PostNapisane: 25 maja 2013, 08:36 
Przyjaciel forum

.Jacek. napisał(a):
A tymczasem pojawiają się pierwsze (i to od razu poważne) wzmianki dotyczące transferów na przyszły sezon.

Cytuj:
AS Monaco ogłosiło w piątek, że Joao Moutinho i James Rodriguez z FC Porto zostali wykupieni przez francuski klub z zespołu mistrza Portugalii za 70 mln euro.

http://www.sport.pl/pilka/1,96012,13976 ... za_70.html

W Monaco to ogólnie jest głośno, jeśli chodzi o transfery. Na bramkę wcześniej przymierzali Valdesa, a teraz Lopeza z Realu. Cały czas jest coś na rzeczy w kwestii Alvesa z Barcelony i Falcao A.M.

Ogólnie to okienko transferowe zapowiada się ciekawie. Chelsea, Napoli, Real, Bayern, Borussia, Barcelona, United. Nie tylko w tych klubach będzie się sporo działo :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4513 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 226  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1