BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 21 czerwca 2025, 23:08

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 17 października 2012, 18:08 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
I jest remis..

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 17 października 2012, 18:11 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Gumiś napisał(a):
Poruszę tu temat repry.
O ile dyzmę hejtowałem od wyboru jego na selekcjonera (albo i wcześniej, jak pojawił się jako kandydat), bo wiedziałem że żadnego meczu on nie wygra, to w przypadku Fornalika postanowiłem się wstrzymać. Nie żebym uważał że to dobry wybór, bo uważałem to za wybór fatalny, no ale jako kibic postanowiłem go nie hejtować, bo a nóż coś zaskoczy. Nadzieje prysły jak wczoraj przeczytałem z nim wywiad z poniedziałkowej wybórczej. Teraz jak zobaczyłem mecz z Estonią, tylko utwierdziło mnie to w przekonaniu że ten gość nie ma prawa być selekcjonerem. Rozumiem żeby przegrać pierwszy mecz, w sumie to nic nadzwyczajnego, zawodnicy jeszcze nie czają koncepcji trenera. Spoko. Tylko tu koncepcji nie było.

Mój post z sierpnia.

Odszczekuje.

Pierwszy raz od bardzo dawna w grze naszej kadry było widać pomysł na grę :super:
Fornalik jednak pokazał jaja wystawiając w pierwszym składzie Wszołka. No i co mi się podobało najbardziej, w przeciwieństwie do swojego szanownego, tfu.. wróć jebanego poprzednika, widzi co się dzieje na boisku :super:
Przy 1-1 widząc słabą Anglię robi zmiany ofensywne :ok:

Co do samego meczu. 2h temu 1-1 wziął bym w ciemno. Teraz jednak czuć niedosyt.
Angole chyba bardziej z tego remisu zadowoleni :/

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 17 października 2012, 18:41 
Forumowy terrorysta

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 17 października 2012, 19:08 
Forumowicz

Moje BMW: Mercedes 190E 2.0
Kod silnika: M102
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=107790
renoraines napisał(a):

rotfl: :rotfl: :rotfl:

Czepiacie się ! Przecież powiedzieli, że tak ma być ! :rotfl:

PostNapisane: 18 października 2012, 08:53 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
binta napisał(a):
Pozytywnie patrzę na czekający nas mecz z Anglią i liczę przynajmniej na remis. Takie 1:1 by mnie w pełni satysfakcjonowało :)

No i w sumie mnie satysfakcjonuje ;) Chociaż po meczu taki leciutki niedosyt pozostał bo wczoraj z tą Anglią można by było wygrać. Mimo wszystko, remis też jest dobrym wynikiem, a punkt trzeba szanować :)

swistar, "poszczekałeś" , pośmiałeś się, a nasi zremisowali po naprawdę dobrym meczu. Głupio Ci ??

Gumiś, akurat na samym końcu wszedł defensywny Borysiuk za ofensywnego Obraniaka ale mimo wszystko masz rację. Fornalik dokonywał zmian, patrząc na to co się dzieje na boisku. Tak jak napisałeś, nie bał się w pierwszym składzie wystawić Wszołka (drugi mecz w kadrze, pierwszy o punkty). Nie bał się również wprowadzić Milika. Gra była ciekawa i na pewno napawa optymizmem. Tak jak sytuacja w naszej grupie. Po 3 meczach, mamy 5 punktów i jesteśmy bez porażki. Teraz czekamy na marzec i na kolejne 2 nasze mecze. Oba u siebie. Najpierw 22-giego z Ukrainą, później 26-stego z San Marino. Trzeba w nich zdobyć 6 punktów i będzie pięknie :)

PostNapisane: 18 października 2012, 17:59 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Karawan
Garaż: Nie ma....
Gratulacje dla naszych chłopaków :) zagrali całkiem dobrze...tylko nie wiem czy zagrali tak dobrze, że Anglia nie była w stanie się rozpędzic, czy po prostu Angole są w dużym dołku...było nie było punkt jest, wstydu nie ma, jest tylko niedosyt bo mecz można było spokojnie wygrac

A kabaret z dachem lepiej przemilczec......

PostNapisane: 20 października 2012, 10:11 
Przyjaciel forum

I liga i moje skromne typy :)

13:00 Stomil Olsztyn - Miedź Legnica X2
15:00 Bogdanka Łęczna - Termalica B-B. X2
17:00 GKS Katowice - Okocimski Brzesko X2 z przewaga na X
19:45 Arka Gdynia - Olimpia Grudziądz 1X z przewagą na 1

PostNapisane: 20 października 2012, 12:06 
Forumowy terrorysta

Po zwyciestwie z Zagłebiem, Lech Poznań na 1 miejscu w tabeli :).

PostNapisane: 21 października 2012, 09:07 
Przyjaciel forum

binta napisał(a):
I liga i moje skromne typy :)

13:00 Stomil Olsztyn - Miedź Legnica X2
15:00 Bogdanka Łęczna - Termalica B-B. X2
17:00 GKS Katowice - Okocimski Brzesko X2 z przewaga na X
19:45 Arka Gdynia - Olimpia Grudziądz 1X z przewagą na 1

Wczorajsze mecze w I lidze, mało udane. Oto wyniki:

Stomil - Miedź 1:2 - weszło
Bogdanka - Termalica 1:0 - nie weszło
GKS K. - Okocimski 1:2 - weszło
Arka - Olimpia G. 0:1 - nie weszło

Dzisiaj się wstrzymam od typów z braku czasu na choćby małą analizę ale czekają nas ciekawe mecze w I lidze. Szczególnie ten w Świnoujściu, a więc tzw. "mecz na szczycie" , gdzie niepokonana od początku sezonu Flota (12 meczów bez porażki) gra u siebie z Cracovią

Jeśli chodzi o Ekstraklasę, szlagierem dzisiejszego dnia jest oczywiście mecz Polonia - Ruch. Myślę, że może wpaść w nim parę bramek :)

PostNapisane: 22 października 2012, 19:34 
Przyjaciel forum

Pogoń - LEGIA 0:3 w meczu przyjaźni

Mamy (L)idera :10:

PostNapisane: 22 października 2012, 19:37 
Forumowy terrorysta

binta, wiedziałem, ze to napiszesz :D .

PostNapisane: 22 października 2012, 19:52 
Przyjaciel forum

renoraines napisał(a):
binta, wiedziałem, ze to napiszesz :D .

No cóż :P

PostNapisane: 25 października 2012, 14:18 
Forumowy terrorysta

Cytuj:
2, 75 mln złotych premii otrzymają prezes i zastępca prezesa spółki PL 2012 za to tylko, że Euro 2012 w ogóle się odbyło - pisze "Rzeczpospolita".

Ministerstwo Sportu zapisało sumę w planach budżetowych na przyszły rok. Pieniądze trafią do prezesa spółki Marcina Herry i jego zastępcy Andrzeja Boguckiego.
Rzeczniczka resortu Katarzyna Kochaniak tłumaczy, że to "suma maksymalna, jaka wynika z zapisów kontraktów". Dodaje zarazem, że decyzja o wypłacie premii jeszcze nie zapadła. Premie zostały zagwarantowane kontraktami z 2008 roku. Podpisał je ówczesny minister sportu Mirosław Drzewiecki.
Sprawa jest o tyle bulwersująca - czytamy w "Rzeczpospolitej" - że spółka PL.2012 zajmowała się jedynie koordynacją przygotowań do turnieju. Na podstawie informacji uzyskanych z miast-gospodarzy tworzyła harmonogramy postępów prac, ale nie miała żadnego wpływu na inwestycje i w żaden sposób nie mogła zapobiec opóźnieniom w ich realizacji.

http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/ ... sie-odbylo

PostNapisane: 26 października 2012, 19:22 
Forumowy terrorysta

Cytuj:
Już w drugiej turze głosowania Zbigniew Boniek został wybrany nowym prezesem Polskiego Związku Piłki Nożnej. Były gwiazdor polskiej piłki, później także trener reprezentacji Polski, uzyskał 61 głosów, dystansując pozostałych kandydatów.Faworyt uzyskał 61 głosów, wygrywając walkę o fotel prezesa piłkarskiej centrali. To 25. szef w 93-letniej historii tej organizacji, zastąpi na stanowisku innego wybitnego polskiego piłkarza, Grzegorza Latę. 27 głosów uzyskał Edward Potok, 15 Roman Kosecki, 13 Zdzisław Kręcina.
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/re ... omosc.html

Boniek wybrany, czy bedzie lepiej zobaczymy. Boniek w przeszlosci byl tez wiceprezesem.
Oglądałem fragmentami relacje z wyborow na polsacie sport, jakbym ogladal kronike filmowa i archiwalne obrady KC PZPR :rotfl: .
Lach wali teksty, polewka z Pyzalskiej i jej meza z wyrokiem. Cieszy mnie, ze nie wygral Kosecki, bo wtedy PO polozylaby tez łape na PZPN. Kosecki dostał tylko 15 głosow, niewiele wiecej niz Zdzichu sekretarz Krecina.

PostNapisane: 27 października 2012, 08:30 
Przyjaciel forum

Ja osobiście cieszę się, że wygrał Boniek. Czy będzie lepiej ?? Zobaczymy. Nie mniej jednak, będzie nas prezentował facet dla którego pieniądze nie są rzeczą podstawową (co nie raz już pokazał) bo je ma, umie się wysłowić i przede wszystkim, ma poważanie oraz szacunek w "świecie piłki".

Wczorajsze wyniki:

Podbeskidzie - Lechia 2:3. Podobno w poniedziałek ma być "przybity" Sasal jako trener Podbeskidzia

Widzew - Wisła 1:2 - Nie pamiętam kiedy ostatnio kibicowałem Wiśle ;) Chociaż remis byłby chyba jeszcze lepszy

Moje typy na dzisiaj:

Korona - Pogoń, godzina 13:30 - 1X z przewagą na 1

"Zaledwie jedno ligowe zwycięstwo, z Podbeskidziem, to bilans Korony w tym sezonie. Pogoń spisuje się lepiej, ale ostatni mecz z Legią zdecydowanie jej nie wyszedł. W Kielcach mają problem z obsadą prawej flanki (wciąż pauzuje Golański), w Pogoni zabraknie Hernaniego, a kontuzja do końca roku wyklucza z gry Djousse. W Kielcach trzeba będzie mocno powalczyć, tymczasem kluczowi zawodnicy Pogoni - Edi, Rogalski i Dąbrowski mają na koncie po trzy żółte kartki. Zatem prawdziwy problem może być dopiero w następnej kolejce, przeciwko Śląskowi"

PGE GKS - Polonia, godzina 15:45 - X2 z przewagą na 2

"Humory dopisują w obozach obu rywali. Bełchatów wygrał ważny mecz z Podbeskidziem, Polonia pokonała Ruch. Jednak porównując możliwości zespołów, trzeba stawiać na Polonię. Gospodarze, prócz kilku kontuzjowanych od dawna graczy, stracili także Barana - swojego kluczowego pomocnika (czwarta żółta kartka). Czarne Koszule wyjdą w podobnym zestawieniu jak na Ruch i gdybyśmy mieli obstawiać, to wskazalibyśmy podobny wynik: 2:1 dla Polonii."

Lech - Jagiellonia, godzina 18:00 - 1X z przewagą na 1. Chciałbym, aby "Jaga" wywalczyła przynajmniej remis ale będzie o to bardzo ciężko

"Lech odniósł pięć zwycięstw w sezonie, Jagiellonia tylko jedno. To zestawienie mówi samo za siebie - faworytem jest Kolejorz. Goście mimo kilku znanych nazwisk wśród napastników straszą marną skutecznością. A Lech obronę ma wyjątkową solidną, nawet jeśli tym razem będzie musiał radzić sobie bez Ceesaya. Mariusz Rumak musi koniecznie znaleźć kogoś na pozycji ofensywnego pomocnika. Mając duży wybór skrzydłowych, może warto za napastnikiem ustawić Lovrencsicsa?"

Opisy za: pilkanozna.pl

I liga

14:00 Miedź Legnica - Dolcan Ząbki - 1X
14:00 Okocimski Brzesko - Stomil Olsztyn - 1X
14:00 Olimpia Grudziądz - Zawisza Bydgoszcz - X2
15:00 Flota Świnoujście - Bogdanka Łęczna - 1X z przewagą na 1
17:00 Sandecja Nowy Sącz - Warta Poznań - 1X z przewagą na X
19:45 Arka Gdynia - GKS Katowice - 1

PostNapisane: 28 października 2012, 09:53 
Przyjaciel forum

binta napisał(a):
Lech - Jagiellonia, godzina 18:00 - 1X z przewagą na 1. Chciałbym, aby "Jaga" wywalczyła przynajmniej remis ale będzie o to bardzo ciężko

Typ nie wszedł ale... bardzo się z tego cieszę :]

Pozostałe 2 mecze Ekstraklasy weszły. I liga kiepsko. Mecz Miedzi odwołany. Dalej...

Okocimski Brzesko - Stomil Olsztyn 3:3 - weszło
Olimpia Grudziądz - Zawisza Bydgoszcz 1:0 - nie weszło. Olimpia potwierdziła, że jest bardzo solidną drużyną i potrafi odebrać punkty najlepszym
Flota Świnoujście - Bogdanka Łęczna 3:1 - weszło
Sandecja Nowy Sącz - Warta Poznań 0:1 - nie weszło. Sandecja nadal w dołku. Myślałem, że dzisiaj będzie przełamanie ale stało się inaczej
Arka Gdynia - GKS Katowice 1:2. Ten wynik mnie dziwi najbardziej. Widać, że w Gdyni wzięli do siebie na poważnie założenia w których misja "Ekstraklasa" jest odpuszczana, a celem jest wprowadzenie do zespołu, jak największej liczby młodzieżowców, i zapewne późniejsze zarobienie na nich

Dzisiaj w skrócie to widzę tak (mam nadzieje, że aura nie będzie dyktowała warunków):

Śląsk - Zagłębie - 1
Legia - Piast - 1

I liga:

Tutaj wolałbym się wstrzymać od typowania (aura), ale...

Termalica - Kolejarz - 1X z przewagą na 1
GKS Tychy - ŁKS - 1X z przewagą na 1
Polonia Bytom - Cracovia - 2

PostNapisane: 29 października 2012, 10:56 
Zacna persona forum

binta napisał(a):
Dzisiaj w skrócie to widzę tak (mam nadzieje, że aura nie będzie dyktowała warunków):

Śląsk - Zagłębie - 1
Legia - Piast - 1

Pierwsze Ci nie weszło i Dziękować Panu.
A w drugim przypadku nie niezły horror zafundowała nam Legia w I połowie. Byłem już przekonany, że będziemy mieli trzecie 0:2 w tej kolejce. Dobrze, że na II połowę Urban zdecydował się na wystawienie zmodyfikowanych genetycznie, sklonowanych zawodników, bo przynajmniej było na co popatrzyć. Ale że to wygrają, nigdy bym nie obstawił.
( Gdyby tak jeszcze Radovic potrafił dokończyć te swoje akcje..... a tak ciagle mu brakuje pół metra do piłki, do bramki, albo ułamka sekundy)

PostNapisane: 29 października 2012, 11:00 
Lokalny Ekscentryk

Moje BMW: ????
Kod silnika: ????
Garaż: Brak :(
Jest:
ProCeed

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E39 530d Touring: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=82514
E46 318i: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=132544
E90 320d: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=159224
E87 120d
E60 535d
Legia spowodowała u mnie wczoraj sporą nerwówkę :kwasny: Na szczęście udało się wygrać i powiększyć punktową przewagę w tabeli :hurra:

Zaskakuje mnie także Polonia, mieli bronić się przed spadkiem a są zaraz za Legią :zdziwko:

PostNapisane: 29 października 2012, 11:26 
Zacna persona forum

Jak Wojciechowski ogląda Polonie, to musi się nieźle podkurfiać !

PostNapisane: 29 października 2012, 12:20 
Przyjaciel forum

GARCIA RAMIREZ napisał(a):
binta napisał(a):

Śląsk - Zagłębie - 1
Legia - Piast - 1

Pierwsze Ci nie weszło i Dziękować Panu.
Ale że to wygrają, nigdy bym nie obstawił.
( Gdyby tak jeszcze Radovic potrafił dokończyć te swoje akcje..... a tak ciagle mu brakuje pół metra do piłki, do bramki, albo ułamka sekundy)

Spokojnie, Radović robi swoje i wywiązuje się z tego bardzo dobrze. Fakt, brakuje mu trochę "zimnej krwi" przy sytuacjach podbramkowych ale pracuje dla zespołu bardzo mocno

Co do wyniku. Ja zawsze wierzę i wierzyłem, że będzie... 3:2. Od początku meczu, pisałem z kolega (który też jest za Legią ale on jest raczej takim "niedzielnym kibicem" jak ja to nazywam. Ja wygrywają to jest wielce za nimi, jak przegrywają to ich obraża i pisze bzdury) i przy stanie 0:2, wkurzał już mnie strasznie swoimi głupimi komentarzami. Nie pojmuję jak można być za jakimś klubem i pisać / myśleć takie rzeczy. Napisałem mu żeby mnie nie wkur... i poszedł sobie kupić "naczoski" :P , a wynik i tak będzie pozytywny, wygramy 3:2. Pod koniec meczu (jeszcze przy stanie 1:2) wylogowałem się z "fb" bo szykowałem się na piłkę. Nagle, raz, dwa i mamy 3:2. Łapę za telefon i dzwonię do niego, mówię, no i co kolego, głupio Ci teraz, a on się śmieje i nie wie co powiedzieć. Później mu jeszcze napisałem sms-a o treści "Pakuj się i jedź z nimi do Gliwic" :D

Odnośnie innych wyników, zgadza się Śląsk mi nie wszedł ale nie ma się z czego smucić, tak samo jak się nie smuciłem po porażce Lecha :)

Weszły za to wszystkie wczorajsze mecze w I lidze.

Termalica - Kolejarz 4:2 - weszło
GKS Tychy - ŁKS 3:1 - weszło
Polonia Bytom - Cracovia 1:3 - weszło

Dzisiaj na zakończenie 9 kolejki, Wielkie Derby Śląska - Górnik zagra z Ruchem. Normalnie kibicowałbym Górnikowi, ale z racji "wyglądu" tabeli, trzymam kciuki za Ruch :)

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1