BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 21 czerwca 2025, 23:08

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 29 października 2012, 12:25 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Korona powalczyła i wywalczyła ;) Teraz trudny wyjazd na Polonię, a później mecz na który czekałem cały rok czyli Wisła w Kielcach :hurra:
Legii nie oglądałem bo leciały derby Europy czyli Chelsea z MUFC :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 29 października 2012, 13:05 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
StreetFire7 napisał(a):
Korona powalczyła i wywalczyła ;) Teraz trudny wyjazd na Polonię, a później mecz na który czekałem cały rok czyli Wisła w Kielcach :hurra:
Legii nie oglądałem bo leciały derby Europy czyli Chelsea z MUFC :)

A ja wybrałem mecz Legii :P

Co do Korony, brawo. Tym bardziej, że stawiałem na nich ;) W W-warszawie będzie ciężko, ale... niech odbiorą Polonii jakieś punkty :)

PostNapisane: 29 października 2012, 19:47 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e91
Kod silnika: 163ps
to co legia grała w pierwszej połowie to porażka... ale to co śląsk zagrał w całym meczu to po prostu dramat... ale cóż tak to jest jak trzeba było oddać punkty za pomoc w zeszłym sezonie...
chociaż dupy nie daliśmy na oprawie ;) chyba najlepsza jak dotychczas w tym sezonie ekstraklasy
http://www.youtube.com/watch?v=eL1e6wghoIM

PostNapisane: 3 listopada 2012, 11:35 
Przyjaciel forum

Moje skromne typy na dzisiaj (praktycznie bez analizy, bo nie mam do tego dzisiaj głowy).

Ekstraklasa

13:30 Piast Gliwice - Ruch Chorzów X2 z przewagą na X
15:45 Zagłębie Lubin - Podbeskidzie B-B 1X z przewagą na 1
18:00 Jagiellonia Białystok - Widzew Łódź 1X z przewagą na X

I liga

13:00 Bogdanka Łęczna - Polonia Bytom 1
13:00 Dolcan Ząbki - Okocimski Brzesko 1X z przewagą na X
17:00 GKS Katowice - Olimpia Grudziądz X
18:00 Cracovia Kraków - Sandecja Nowy Sącz 1
19:45 Zawisza Bydgoszcz - Termalica B-B. 1X z przewagą na X

PostNapisane: 3 listopada 2012, 13:36 
Forumowy terrorysta

Wisła Kraków-Lech Poznań 0:1 . :ok: .

PostNapisane: 3 listopada 2012, 15:01 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
renoraines napisał(a):
Wisła Kraków-Lech Poznań 0:1

Z dwojga złego wolę Lecha ;) Zwłaszcza, że Wisła za tydzień w CK :hyhy:

PostNapisane: 4 listopada 2012, 10:12 
Przyjaciel forum

binta napisał(a):
Moje skromne typy na dzisiaj (praktycznie bez analizy, bo nie mam do tego dzisiaj głowy).

Ekstraklasa

13:30 Piast Gliwice - Ruch Chorzów X2 z przewagą na X
15:45 Zagłębie Lubin - Podbeskidzie B-B 1X z przewagą na 1
18:00 Jagiellonia Białystok - Widzew Łódź 1X z przewagą na X

I liga

13:00 Bogdanka Łęczna - Polonia Bytom 1
13:00 Dolcan Ząbki - Okocimski Brzesko 1X z przewagą na X
17:00 GKS Katowice - Olimpia Grudziądz X
18:00 Cracovia Kraków - Sandecja Nowy Sącz 1
19:45 Zawisza Bydgoszcz - Termalica B-B. 1X z przewagą na X

Zacznę od piątkowego szlagieru. Mecz oglądałem, szczerze, niczym mnie nie zadziwił. Typowe szachy, szkoda, że bramka nie wpadła wcześniej. Kibicowałem oczywiście Wiśle (z racji tego, że ma mniej punktów w tabeli), ale gratuluję zwycięstwa Lechowi :ok:

Wczorajsze typy bardzo udane. Jak widać, nie raz lepiej jest postawić tak jak się czuje, a nie naczytać się prasy i forów, gdzie nie zawsze wszystko okazuje się prawdą :)

Piast Gliwice - Ruch Chorzów 1:3

Mimo tego, że bardziej kierowałem się ku remisowi, podpierałem się dwójką. Czyli weszło :ok:

Zagłębie Lubin - Podbeskidzie B-B 1:2

Często jest tak, że po zmianie trenera, w drużynę "wskakują" nowe siły, nowy duch. Wiadomo, każdy z zawodników chce się "pokazać" żeby zyskać w oczach nowego szkoleniowca. Mimo tego, myślałem, że to Zagłębie dzisiaj wygra. Nie weszło :dobani:

Jagiellonia Białystok - Widzew Łódź 2:2

Typowałem remis, a podparłem się ewentualnym zwycięstwem "Jagi". Czyli weszło w 100% :ok: Miałem remis na kuponie

I liga

Bogdanka Łęczna - Polonia Bytom 3:1 - weszło :ok:
Dolcan Ząbki - Okocimski Brzesko 1:0 Bardziej skłaniałem się ku remisowi, ale podparłem się 1. Weszło :ok:
GKS Katowice - Olimpia Grudziądz 1:1 - stawiałem "czysty" remis. Weszło :ok:
Cracovia Kraków - Sandecja Nowy Sącz 1:0

Spodziewałem się łatwiejszego zwycięstwa "Pasów" , ale 3 punkty to jednak 3 punkty. Weszło :ok: Miałem na kuponie

Zawisza Bydgoszcz - Termalica B-B. 1:1

Typowałem zwycięstwo Zawiszy, jednak z przewagą na remis. Czyli, tak samo jak w przypadku "Jagi", weszło w 100% :ok:

Reasumując, na 8 meczów, 7 weszło, w tym 3 remisy, z tego jeden czysty. Przyjemnie :)

Typy na dzisiaj, również skromne ;) Mecz dość ciężko, raczej nie stawiałbym ich za pieniądze

Ekstraklasa:

14:30 Lechia - Legia - 2

Mimo tego, że Legia "lubi" stracić punkty w takim meczu, myślę, że dzisiaj będzie inaczej. Lechia najprawdopodobniej trochę osłabiona (m. in. bez Rasiaka, Bieniuk powinien zagrać ale z ochraniającą maską na twarzy), a na ławce "usiądzie" kilku juniorów / zawodników z Młodej Ekstraklasy o mało znanych nazwiskach

17:00 Polonia - Korona - 1X z przewagą na X

Korona powinna dzisiaj przegrać, żeby... za tydzień powalczyć z Wisłą (domyślamy się, że ten mecz będzie dla nich szczególnie ważny). Kielczanie do meczu przystępują dość mocno wykartkowani i zagrożeni pauzami w kolejnym (jest kilku zawodników, którzy jak dziś zobaczą "żółtko" , nie zagrają w następnej kolejce w meczu na szczycie z Wisłą. Polonia powinna sobie dzisiaj poradzić

I liga:

12:15 Kolejarz Stróże - Flota Świnoujście - X2

Nieprzewidywalny Kolejarz, może dzisiaj sprawić niespodziankę. Mimo tego, typuję na brak porażki Floty, która jeśli marzy o awansie, powinna dzisiaj wygrać. Cracovia zdobyła 3 punkty, w meczy na szczycie (Zawisza - Nieciecza) było 1:1, a więc można nieco nadrobić

12:30 ŁKS Łódź - Miedź Legnica - X2 z przewagą na 2

Jeśli Miedź zagra na miarę swoich możliwości i personaliów, nie powinna mieć kłopotów z pokonaniem ŁKS-u

12:30 Warta Poznań - GKS Tychy - X

Ciężki mecz, dla mnie to jeden z tych, które bym odpuścił. Mimo tego, pokuszę się o typ i postawię na podział punktów

13:00 Stomil Olsztyn - Arka Gdynia - X Jak wyżej

Niech się dzieje co chce :)

PostNapisane: 5 listopada 2012, 10:28 
Przyjaciel forum

binta napisał(a):
Ekstraklasa:

14:30 Lechia - Legia - 2

Mimo tego, że Legia "lubi" stracić punkty w takim meczu, myślę, że dzisiaj będzie inaczej. Lechia najprawdopodobniej trochę osłabiona (m. in. bez Rasiaka, Bieniuk powinien zagrać ale z ochraniającą maską na twarzy), a na ławce "usiądzie" kilku juniorów / zawodników z Młodej Ekstraklasy o mało znanych nazwiskach

17:00 Polonia - Korona - 1X z przewagą na X

Korona powinna dzisiaj przegrać, żeby... za tydzień powalczyć z Wisłą (domyślamy się, że ten mecz będzie dla nich szczególnie ważny). Kielczanie do meczu przystępują dość mocno wykartkowani i zagrożeni pauzami w kolejnym (jest kilku zawodników, którzy jak dziś zobaczą "żółtko" , nie zagrają w następnej kolejce w meczu na szczycie z Wisłą. Polonia powinna sobie dzisiaj poradzić

I liga:

12:15 Kolejarz Stróże - Flota Świnoujście - X2

Nieprzewidywalny Kolejarz, może dzisiaj sprawić niespodziankę. Mimo tego, typuję na brak porażki Floty, która jeśli marzy o awansie, powinna dzisiaj wygrać. Cracovia zdobyła 3 punkty, w meczy na szczycie (Zawisza - Nieciecza) było 1:1, a więc można nieco nadrobić

12:30 ŁKS Łódź - Miedź Legnica - X2 z przewagą na 2

Jeśli Miedź zagra na miarę swoich możliwości i personaliów, nie powinna mieć kłopotów z pokonaniem ŁKS-u

12:30 Warta Poznań - GKS Tychy - X

Ciężki mecz, dla mnie to jeden z tych, które bym odpuścił. Mimo tego, pokuszę się o typ i postawię na podział punktów

13:00 Stomil Olsztyn - Arka Gdynia - X Jak wyżej

Wyniki:

Lechia - Legia 1:2 - weszło :ok:
Polonia - Korona 2:0 - weszło :ok:

I liga:

Kolejarz - Flota 1:2 - weszło :ok:
ŁKS - Miedź 0:1 - weszło :ok:
Warta - GKS Tychy 0:1 - nie weszło
Stomil - Arka 0:2 - nie weszło

PostNapisane: 7 listopada 2012, 19:36 
Forumowy terrorysta

Wymiana murawy na PGE Arenie przed meczem Polska-Urugwaj, przyjmie sie czy znow wstyd będzie ?

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 8 listopada 2012, 12:07 
Przyjaciel forum

renoraines napisał(a):
Wymiana murawy na PGE Arenie przed meczem Polska-Urugwaj, przyjmie sie czy znow wstyd będzie ?

Słuchałem wypowiedzi człowieka, który zajmuje się murawą na stadionie Śląska Wrocław. Powiedział, że murawa na PGE, wymieniana ok. miesiąc za późno, a przede wszystkim trzeba się modlić o to żeby deszczu nie było bo wtedy stanie się ona nawierzchnią jednorazową

PostNapisane: 8 listopada 2012, 12:55 
Forumowy terrorysta

binta napisał(a):
renoraines napisał(a):

Słuchałem wypowiedzi człowieka, który zajmuje się murawą na stadionie Śląska Wrocław. Powiedział, że murawa na PGE, wymieniana ok. miesiąc za późno, a przede wszystkim trzeba się modlić o to żeby deszczu nie było bo wtedy stanie się ona nawierzchnią jednorazową

Owszem, bo do meczu niespełna tydzień.

PostNapisane: 8 listopada 2012, 13:36 
Forumowicz

panie Boniek uważaj, bo będzie wstyd, czy jak tam krzyczy obrońca Lecha ułajaj, ułajaj :D

"Typer 01/2013 -I miejsce"
"Typer 04/2013 -III miejsce"

PostNapisane: 9 listopada 2012, 11:03 
Przyjaciel forum

Po tym jak ochłonąłem z informacji, że po 10 kolejkach Ljuboja ma więcej strzelonych bramek niż cała Wisła... czas na 11 kolejkę ;)

Dzisiaj pokuszę się o kilka statystyk i ciekawostek (źródła: piłkanożna.pl, przegladsportowy.pl, 90minut)

Ruch Chorzów - Lechia Gdańsk, godzina 18:00 - Mój typ 1X, ale kierowałbym się ku "czystej jedynce"

* Do składu Ruchu może wrócić Piech, w kadrze zabraknie za to Zieńczuka i Straki
* W Lechii nie zagra Traore (wiemy kim Razack jest dla Lechii)
* W dotychczasowych spotkaniach Lechii z Ruchem na różnych szczeblach rozgrywek Lechia odniesła 12 wygranych, 19 porażek, a 13 razy padał remis. Stosunek bramek to 44:57 na korzyść chorzowian
* Na wyjeździe Lechia po raz ostatni wygrała z Ruchem w 1987 roku w meczu barażowym o utrzymanie w ówczesnej ekstraklasie
* W tym sezonie podopieczni Bogusława Kaczmarka są drużyną najlepiej w lidze grającą na wyjazdach. Na 5 spotkań wygrali aż 4, a tylko raz schodzili z boiska pokonani
* Ruch za to nie przegrał u siebie

Widzew Łódź - Lech Poznań, godzina 20:45 - Mój typ X2, ale tak jak wyżej, kierowałbym się ku czystej ale dwójce". Oczywiście kibicuję Widzewowi :)

* Kadra Lecha:
- Bramkarze: Jasmin Burić, Krzysztof Kotorowski
- Obrońcy: Hubert Wołąkiewicz, Marcin Kamiński, Manuel Arboleda, Luis Henriquez, Kebba Ceesay, Djurdjević
- Pomocnicy: Tonev, Szymon Drewniak, Rafał Murawski, Mateusz Możdżeń, Karol Linetty, Gergo Lovrencsics
- Napastnicy: Vojo Ubiparip, Bartosz Bereszyński, Piotr Reiss, Patryk Wolski
* Kontuzjowanego Bartosza Ślusarskiego zastąpi Lovrencsics. Natomiast za zawieszonego Łukasza Trałkę w kadrze meczowej znalazł się Patryk Wolski
* W bramce Widzewa nie zagra Mielcarz (zerwał więzadłami krzyżowe w kolanie), zastąpi go Dragojević, dla którego będzie to debiut
* Do kadry Widzewa wraca Alex Bruno
* Będzie to 32 pojedynek obu drużyn e Ekstraklasie. Bilans skłania się ku Widzewowi, który 12 z nich zwyciężył, 15 zremisował i tylko 4 przegrał
* Lech w Łodzi, ostatni raz wygrał ponad 15 lat temu
* Ostatnio w konfrontacji tych dwóch drużyn, mecz zakończył się bezbramkowym remisem

Z racji tego, że będę na swoim treningu, mecz Ruchu będę patrzył od 2 połowy, natomiast spotkanie Widzewa z Lechem, zapewne obejrzę już całe :) Czas zacząć 11 kolejkę :12:

Ostatnio edytowano 9 listopada 2012, 11:59 przez binta, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 9 listopada 2012, 11:42 
Forumowicz

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
W górę serca i niech zwycięża LECH! KOLEJORZ!!!

PostNapisane: 9 listopada 2012, 11:50 
Forumowicz

Niech zwyciężą, chociaż robią 2-3 gole w meczu, ale ze Ślusarskim w przodzie to mistrza nie zdobędą.

PostNapisane: 9 listopada 2012, 12:06 
Przyjaciel forum

Sporto napisał(a):
Niech zwyciężą, chociaż robią 2-3 gole w meczu, ale ze Ślusarskim w przodzie to mistrza nie zdobędą.

Czepiacie (piszę w liczbie mnogiej, bo w ostatnim czasie słyszę to nie pierwszy raz :)) się tego "Ślusarza" , a prawda jest taka, że teraz jak go z racji kontuzji zabrakło w składzie, dopiero Lech ma problem. Owszem, można mieć do niego pretensje za sporo niewykorzystanych sytuacji i brak odpowiedniej techniki. Wiele osób nie zdaje sobie jednak sprawy, że oprócz napastników - typowych "snajperów", są też tacy, których trenerzy szanują za walkę, umiejętność zastawienia się, wykonywanie założeń taktycznych, które niekoniecznie są pod owego piłkarza, a bardziej pod drużynę (w przypadku napastników nie jest to częste rozwiązanie) oraz dobrą grę głową, a to wszystko Ślusarski właśnie ma. Zgodzę się na pewno z opinią, że taki zawodnik króla strzelców nie zdobędzie, ale swoje (myślę, że ok. 10 bramek w sezonie) zrobi i będzie bardzo przydatny drużynie. Takie moje skromne zdanie :)

Ponadto, biorąc pod uwagę, że Lech "przespał" okres transferowy, jeśli chodzi o napastnika, to po sprzedaży Rudnevsa, nie ma za bardzo "armat" z przodu, a siłę Poznańskiej drużyny stanowi kolektyw. Okiem statystyka i osoby, która interesuje się również taktyką, założeniami taktycznymi itd. , Poznaniacy grają bardzo ciekawą, mądra i poukładaną piłkę, co jest zasługą trenera Rumaka, który wyrasta na mocno stąpającego po ziemi "kołcza" ;)

PostNapisane: 9 listopada 2012, 12:31 
Forumowy terrorysta

Na ten sezon moim zdaniem planem Lecha jest miejsce w czółowce, żeby grac w pucharach. Czyli zdobycie mistrza moze tez, ale przy wsparciu innych klubów, które wygrywajac z liderami, odbierają liderom punkty i tym samym zyskuje Lech.

PostNapisane: 9 listopada 2012, 12:34 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e91
Kod silnika: 163ps
Ruch Chorzów - Lechia Gdańsk - typ 1 zdecydowanie, Lechia bez Razacka po prostu się pogubi.
Widzew Łódź - Lech Poznań - typ X ewentualnie 1X Widzew u siebie nie odpuści Lechowi

PostNapisane: 9 listopada 2012, 15:45 
Forumowicz

Dwa remisy na dzisiaj wytypowałem, właśnie w meczach powyższych :)

PostNapisane: 10 listopada 2012, 09:52 
Przyjaciel forum

binta napisał(a):
Ruch Chorzów - Lechia Gdańsk, godzina 18:00 - Mój typ 1X, ale kierowałbym się ku "czystej jedynce"

Widzew Łódź - Lech Poznań, godzina 20:45 - Mój typ X2, ale tak jak wyżej, kierowałbym się ku czystej ale dwójce". Oczywiście kibicuję Widzewowi :)

Wczorajsze typy średnio udane :P Ruch zagrał najgorszy mecz w tym sezonie, a Lechia pokazała, iż "obcy teren" nadal im leży (piąte zwycięstwo w 6 meczu). Lech wymęczył, tak jak sądziłem. Trzeba jednak docenisz fakt w którym potrafią strzelić tą jedną bramkę i nie stracić żadnej. 3 punkty to punkty. No i Reno się cieszy ;)

Dzisiaj to widzę tak (głębsza analiza, również z pomocami Przeglądu Sportowego oraz stron przegladsportowy, 90minut, pilkanozna.pl):

Ekstraklasa

Podbeskidzie - Polonia, godzina 13:30 - Typ: X2

* W Polonia nie zagra Brzyski (kartki), a to dość mocne osłabienie. Jego miejsce na lewej pomocy zajmie Gołębiewski albo Pazio
* Poza nim, kontuzjowani są Przybecki i Kiełb
* W Podbeskidziu pauzują Konieczny, Sacha i Cienciała
* Pozytywnym ogniwem może okazać się postawa Irka Jelenia, który dobrze "wszedł" w drużynę, a jeszcze za czasów gry w Wiśle Płock, miło wspomina występy z "Czarnymi Koszulami". W 7 meczach przeciwko nim, strzelił 6 bramek, a wszystkie te spotkania zakończyły się zwycięstwem jego drużyny

Śląsk - Piast, godzina 15:45 - Typ: 1X z przewagą na 1

* W kadrze Śląsk zabrakło kontuzjowanego Sochy
* W Piaście zaś ta lista jest dłuższa. Z różnych powodów nie zagrają: Lisowski, Urban, Świerczok, A. Jurado
* Miejsce Sidgiego na lewej obronie, powinien zająć Oleksy
* Piast słabo radzi sobie we Wrocławiu (na 11 wizyt - Ekstraklasa i dawna II liga, wygrał tylko 2 razy)

LEGIA - Jagiellonia, godzina 18:00 - Typ: 1

* Po pierwsze, boję się tego meczu :niepewny:
* W Legii, narzekającego na kontuzję Wawrzyniaka, zastąpi zapewne Rzeźniczak
* Jagiellonia nie przegrała jeszcze w tym sezonie meczu na wyjeździe
* Nic nie mam do Hajty, ale po dzisiejszej ew. porażce może być różnie. Tym bardziej, że coraz bardziej słychać o chęci zwolnienia go przez zarząd

I liga

Bardzo ciekawa, ale i bardzo ciężka do typowania kolejka

12:00 GKS Tychy - Cracovia Kraków X2 z przewagą na 2
12:00 Okocimski Brzesko - ŁKS Łódź X
13:00 Olimpia Grudziądz - Termalica B-B. X2 z przewagą na X
17:00 GKS Katowice - Stomil Olsztyn 1X z przewagą na 1
17:00 Polonia Bytom - Kolejarz Stróże X2 z przewagą na 2
17:00 Sandecja Nowy Sącz - Bogdanka Łęczna 1X z przewagą na 1 (bardzo ciężki mecz do obstawienia)
17:30 Arka Gdynia - Dolcan Ząbki 1X z przewagą na X

Moje oczy będą też dzisiaj skierowane na... Tarnobrzeg, gdzie od wczoraj trenerem jest Pan Kupiec. Kupiec jest z mojego regionu, przez ostatnie niecałe 6 lat trenował Broń Radom z której wszedł do IV, III ligi, spadł do IV, wszedł do III i teraz Broń w niej gra

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1