binta napisał(a):
Ruch Chorzów - Lechia Gdańsk, godzina 18:00 - Mój typ 1X, ale kierowałbym się ku "czystej jedynce"
Widzew Łódź - Lech Poznań, godzina 20:45 - Mój typ X2, ale tak jak wyżej, kierowałbym się ku czystej ale dwójce". Oczywiście kibicuję Widzewowi

Wczorajsze typy średnio udane

Ruch zagrał najgorszy mecz w tym sezonie, a Lechia pokazała, iż "obcy teren" nadal im leży (piąte zwycięstwo w 6 meczu). Lech wymęczył, tak jak sądziłem. Trzeba jednak docenisz fakt w którym potrafią strzelić tą jedną bramkę i nie stracić żadnej. 3 punkty to punkty. No i
Reno się cieszy

Dzisiaj to widzę tak (głębsza analiza, również z pomocami Przeglądu Sportowego oraz stron przegladsportowy, 90minut, pilkanozna.pl):
EkstraklasaPodbeskidzie - Polonia, godzina 13:30 - Typ: X2
* W Polonia nie zagra Brzyski (kartki), a to dość mocne osłabienie. Jego miejsce na lewej pomocy zajmie Gołębiewski albo Pazio
* Poza nim, kontuzjowani są Przybecki i Kiełb
* W Podbeskidziu pauzują Konieczny, Sacha i Cienciała
* Pozytywnym ogniwem może okazać się postawa Irka Jelenia, który dobrze "wszedł" w drużynę, a jeszcze za czasów gry w Wiśle Płock, miło wspomina występy z "Czarnymi Koszulami". W 7 meczach przeciwko nim, strzelił 6 bramek, a wszystkie te spotkania zakończyły się zwycięstwem jego drużyny
Śląsk - Piast, godzina 15:45 - Typ: 1X z przewagą na 1
* W kadrze Śląsk zabrakło kontuzjowanego Sochy
* W Piaście zaś ta lista jest dłuższa. Z różnych powodów nie zagrają: Lisowski, Urban, Świerczok, A. Jurado
* Miejsce Sidgiego na lewej obronie, powinien zająć Oleksy
* Piast słabo radzi sobie we Wrocławiu (na 11 wizyt - Ekstraklasa i dawna II liga, wygrał tylko 2 razy)
LEGIA - Jagiellonia, godzina 18:00 - Typ: 1
* Po pierwsze, boję się tego meczu

* W Legii, narzekającego na kontuzję Wawrzyniaka, zastąpi zapewne Rzeźniczak
* Jagiellonia nie przegrała jeszcze w tym sezonie meczu na wyjeździe
* Nic nie mam do Hajty, ale po dzisiejszej ew. porażce może być różnie. Tym bardziej, że coraz bardziej słychać o chęci zwolnienia go przez zarząd
I ligaBardzo ciekawa, ale i bardzo ciężka do typowania kolejka
12:00 GKS Tychy - Cracovia Kraków X2 z przewagą na 2
12:00 Okocimski Brzesko - ŁKS Łódź X
13:00 Olimpia Grudziądz - Termalica B-B. X2 z przewagą na X
17:00 GKS Katowice - Stomil Olsztyn 1X z przewagą na 1
17:00 Polonia Bytom - Kolejarz Stróże X2 z przewagą na 2
17:00 Sandecja Nowy Sącz - Bogdanka Łęczna 1X z przewagą na 1 (bardzo ciężki mecz do obstawienia)
17:30 Arka Gdynia - Dolcan Ząbki 1X z przewagą na X
Moje oczy będą też dzisiaj skierowane na... Tarnobrzeg, gdzie od wczoraj trenerem jest Pan Kupiec. Kupiec jest z mojego regionu, przez ostatnie niecałe 6 lat trenował Broń Radom z której wszedł do IV, III ligi, spadł do IV, wszedł do III i teraz Broń w niej gra