BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 18 czerwca 2025, 23:11

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2020 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 101  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Jaki telefon kupic?
PostNapisane: 24 grudnia 2013, 16:43 
Forumowicz

Moje BMW: 5
Kod silnika: m52b28
ma ktoś samsunga s3mini ?szukam tel dla żony i wiadomo musi być ładny :) i nie za duży tzn nie może być wielkości s3 tzn ma być kompaktowy ,dobry aparat ,internet ma latać lepiej niż na kompie,navi moze nie być cena ok 800-700zł macie propozycje

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 24 grudnia 2013, 17:01 
Forumowicz

Ładny i nie za duży? Dla kobiety, intuicyjna obsługa?

iPhone 4.

PostNapisane: 24 grudnia 2013, 17:22 
Forumowicz

sln napisał(a):
Ładny i nie za duży? Dla kobiety, intuicyjna obsługa?

iPhone 4.

wyrwe go za 800zł?
ps-dodam ze musi robić tylko dobre fotki,no i facebook ma sie nie chakać:)reszta nieważna....co myślicie o iphonie 3gs?

PostNapisane: 24 grudnia 2013, 17:39 
Zacna persona forum

Moje BMW: POLO 9N
Kod silnika: Wesołe TDI
adijazda napisał(a):
co myślicie o iphonie 3gs?

3Mpix raczej nie poraża jakością zdjęć
:D

PostNapisane: 24 grudnia 2013, 17:45 
Forumowicz

mak17071, tu raczej mi chodzi o jakość fotek 3mpix spokojnie starczy?
mam sony s 12mpix i też nie ma szaleństwa,może dlatego że mam lustrzankę i widać straszną różnicę
no ale niech się wypowie ktoś kto ma 3gs bo mieści się w kwocie 800zł za nówkę(mam nadzieje że nie odświeżany)

PostNapisane: 24 grudnia 2013, 18:54 
Forumowicz

3GS to już niestety zabytek na dzisiejszy czas. Może wypunktuję:
1. Wygląd - identyczny z 3G który jest z 2008 a więc 5 lat. Tylna obudowa z plastiku, gdzie 4rka w górę ma już eleganckie szkło, wygląda identycznie jak 4S i podobnie do 5/5S
2. Podobnie ekran - identyczny z 3G, w starej technologii TN i niskiej rozdzielczości oraz takim sobie podświetleniem. W 2008 i 2009 taki ekran robił wielkie wrażenie, ale w tej dziedzinie technologia idzie naprzód błyskawicznie. w iPhone 4 jest już ekran IPS Retina o wysokiej gęstości, jak w najnowszych sprzętach Apple'a
3. Aparat 3mpix - matryca aparatu dość dobra, ale sprzęt jest bez lampy błyskowej - kaszana przy gorszych warunkach oświetleniowych (niekoniecznie noc, np też słabiej oświetlone pomieszczenie). 4rka ma już lampę błyskową, 5mpix i nagrywanie video HD 720p.
4. Nie wspierany już przez Apple - nie wspiera najnowszego systemu iOS7, w perspektywie kilku miesięcy mogą pojawiać się aplikację które wymagają iOS7. 4rka ma najnowsze oprogramowanie w dużej mierze identyczne z iPhone 5S prosto z salonu i ma jeszcze wsparcie producenta
5. Wolny procesor 3GS'a- kiepsko dźwiga Facebooka po ostatnich aktualizacjach (aplikacja potrafi się wywalić) oraz bardziej zaawansowane strony internetowe.

W dodatku te "nówki" za 800zł to na 90% telefony odnawiane, i to nie przez Apple'a tylko prywatne komisy. Nowa obudowa, szkło dotykowe na przód i tyle - w większości przypadków.

Biorąc pod uwagę powyższe nie pakowałbym się w 3GS.
4rka jest jeszcze sensowna. Sprzęt nie uchodzi za awaryjny, chyba że miał jakieś przygody wcześniej, typu zalanie i osuszanie. Co do cen, da się je wylicytować już za 650-700zł. Za 800zł powinien się trafić już jakiś ładny, z pudełkiem i akcesorami. Jeśli nie ma nic w KUP TERAZ na Allegro, to można taki sprzęt z reguły taniej wyrwać w licytacjach, obserwując je przez kilka dni.

PostNapisane: 24 grudnia 2013, 19:40 
Zacna persona forum

3gs
Obrazek

Obrazek

4
Obrazek

Obrazek

PostNapisane: 25 grudnia 2013, 10:07 
Uzależniony od forum :)

Ktos porownywal sony z1 do samsumga. Żona ma Z1 a ja Note 3. Sony wyhrywa tylko wyglądem i to jak jest czysty bo tyl sie palcuje tak samo jak ekran. Note3 jest pod kazdym wzgledem lepszy. Od kiedy go mam w domu wlaczam laptopa sporadycznie do netu. Z1 jest kilka milimetrow mniejszy a ekran ma sporo mniejszy, w dodatku ma na nim jeszcze klawisze a nie pod ekranem jak samsung. W kwestii zdjęć to nie rpbiac robiąc testów tylko robiac po prostu fotki oba rpbia bardzo dobre jak na telefon - ale ja na codzien robię Canonem 60d.

Jakość zdjecie iphona 5 jest kiepska w porownanou do z1 czy n3 - siostra ma i po przerzuceniu na laptopa juz widac W sa slabe. Tez nie mówię o jakimś teście porownawczym tylko o fotkach z urlopu.

PostNapisane: 25 grudnia 2013, 12:36 
Częsty bywalec

Moje BMW: w213
Kod silnika: m57
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=113249
Ja latam na Xperii L, z czystym sumieniem moge polecic, swietnie wspolpracuje z telewizorem Bravia 3d i kinem Sony.
Wifi lapie nawet poza domem, 20m dalej niz laptop. Szybki, nie wiesza sie, w chromie otworzylem ze 20 podstron i dawal rade, a tryb Stamina pozwala na ok 3-4 dni bez ladowania.
V
Ps kumpel ma Do sprzedania ledwo uzywanego Samsunga Galaxy Note 2, z papierami itp niestety z anglii, wiec nie wiem jak to sie ma do gwarancji.

PostNapisane: 25 grudnia 2013, 23:25 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46
Kod silnika: m57n
Co do ip4 to od momentu wyjscia ios7 nie polecam tego telefonu gdyż po aktualizacji do ios7 strasznie telefon zmula.
ip4 nie powinien dostać tego systemu na ios6 działał ok.

Dopiero na ip5 ten system działa bdb :)

PostNapisane: 25 grudnia 2013, 23:38 
Zacna persona forum

Moje BMW: F11
kuruś napisał(a):
Co do ip4 to od momentu wyjscia ios7 nie polecam tego telefonu gdyż po aktualizacji do ios7 strasznie telefon zmula.
ip4 nie powinien dostać tego systemu na ios6 działał ok.

obecnie 7.1 beta 2 rozwiązuje ten problem
więc można się spodziewać, że oficjalny soft 7.1 jak wyjdzie, to sprawi, że i IP4 będzie działać jak na iphona przystało

PostNapisane: 25 grudnia 2013, 23:56 
Częsty bywalec

Nie wiem jak działa 7.1 nie jestem developerem, podobno ma byc dopiero w marcu... i ogólnie jakiś wielkich zmian nie wprowadza..
Ale jak to bywa nowy system nowe wymagania...

PostNapisane: 26 grudnia 2013, 00:09 
Zacna persona forum

http://myapple.pl/iphone-ipod-touch/286 ... sja-2.html
Cytuj:
tez jestem zadowolony z 7.1 na 4
poczawszy od szybkiego i łatwego właczania aparatu na zablokowanym fonie - wczesniej trzeba było wysoku przesunac ikone i tak w połowie przypadków mi sie nie otwierało, sam aparat "budzi" sie szybciej", jakos tez lepiej reaguje home button, animacje bardzo płyne, brak lagów przy zmianie orientacji, klawiatura czarna czasem pojawia sie na 0,5 s jako jasna ale nie ma reguły czasem 20 razy pod rzad jest czarna. Naprawili wreszcie problem zwiazany ze złym wyswietlaniem temp juz teraz jest poprawnie.

Cytuj:
Na ip 4s 7.1 wyraźnie przyspiesza telefon jak na Bete to działa wyśmienicie. Animacja tak z 1,5 do 2 razy szybsza

sporo na forach zadowolonych osób z 7.1

ja też osobiście zainstalowałem to na czwórce i działa bardzo fajnie na co dzień korzystam z ip5, i jakiś wielkich różnic w płynności działania nie zauważyłem miedzy 5 na 7.0.4 a ip4 na 7.1 beta
także myślę że z kolejnym updatem będziesz zadowolony z płynności działania ;)

PostNapisane: 26 grudnia 2013, 00:20 
Częsty bywalec

Świeży system będzie działał cos tam szybciej niech się ci użytkownicy wypowiedzą za miesiąc jak już trochę zasyfia system :)

I tak nie zmienia to faktu ze jeszcze trochę i Apple nie będzie wspierać ip4...

Miałem ip4 teraz mam 5 i wiem co pisze :)

PostNapisane: 26 grudnia 2013, 00:30 
Zacna persona forum

i tak jak na świat smartfonów to apple bardzo długo wspiera swoje produkty, raz zbłądziłem z samsungiem gdzie po półtora roku już telefon nie dostawał aktualizacji pomimo że na świecie wychodziły nowe hemoroidy

PostNapisane: 26 grudnia 2013, 00:33 
Częsty bywalec

Bo szajsung co trzy miesiące wydaje nowy tel... Wiec kto by to wspierał....
Nie wspierają bo użytkownik ma kupić nowy tel :) taki biznes.

PostNapisane: 26 grudnia 2013, 01:04 
Częsty bywalec

Moje BMW: gnije :(
Garaż: e36-> e36-> e39-> e46-> e39-> e36-> e38 ;)
Kończy mi się umowa niedługo i zamierzam odejść od tmobile, no i szukam jakiegoś fajnego połączenia tzn. abonament max 69zł i jakiś w miarę tel. Tak żeby za dużo do niego niedopłacić tzn 200zł max. Brał ktoś ostatnio taki abonament w podobnej cenie z jakimś fajnym telefonem?

Wymagania:
1. ekran <4"
2. android

Ma ktoś może HTC Desire 500 albo lg l9? Bo te dwa telefony wydają mi się najbardziej sensowne.

btw, od dwóch lat używam Wave 3, bardzo solidny i porządnie wykonany telefon, obudowa z metalu i to szkło na ekranie też wytrzymałe, wiele razy spadał mi na beton i nigdy mu się nic nie stało. Niestety największy minus wave'ów to bada OS - zero/b. mało aplikacji. Jak ktoś szuka w miarę taniego i solidnego telefonu i nie potrzebuje w nim rozwojowego systemu operacyjnego, to mogę śmiało polecić.

PostNapisane: 26 grudnia 2013, 13:01 
Zacna persona forum

Moje BMW: brak
Garaż: było V8
Ma ktoś lub miał do czynienia z BlackBerry Q10 , jakieś opinie ?
Jest to jedyny telefon który obecnie widziałbym u siebie.

PostNapisane: 26 grudnia 2013, 16:17 
Zacna persona forum

Krychool, po co brać wgl abonament ? Prepaidy lepiej cenowo wychodzą,nie jesteś uwiązany do płacenia rachunków na daną kwotę. Wysokość rachunku za telefon i usługi zawsze wychodzi drożej niż karta+ telefon oddzielnie.

PostNapisane: 26 grudnia 2013, 16:53 
Uzależniony od forum :)

mak17071, mowisz o kupowaniu tel w sklepie czy na bazarze i o jakim abonamencie? Wg. Nie do konca jest jak mowisz....

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2020 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 101  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1