Witam, piszę poraz kolejny, ale dalej mam problemy z moją beemka, może nie tyle problemy co pytania
Zakupiłem kable WN-używane z firmy Bremi. Zakupiłem odpowiednie świece, wymieniłem, ale zauważyłem, że na starym kablu był przyczepiony taki okrągły czujnik, którego nijak nie da się ściągnąć inaczej jak rozcinać kabel. Założyłem te nowe kable, nowe świece, poskładałem jak należy i auto świetnie chodzi, ale ciekawi mnie od czego ten czujnik był i czy jest on niezbędny i jak go założyc na nowe kable, bo myślałem, żeby rozciąć tą obudowe z tego czujnika, ale chyba go zepsuje.
Inne pytanie : Przy odpowietrzaniu układu, powinenem odkręcić śrubkę odpowietrzającą przy obudowie termostatu, ale śruba była konkretnie zapieczona, i przy próbie odkręcania uwaliłem gwint tej śrubki. Pomyślałem, że no nic trudno-zdarza sie. Poskładałem spowrotem, zalałem nowym płynem, odpowietrzyłem przez odpowietrznik przy wlewie płynu (wkońcu powietrze idzie do najwyzszego punktu), wąż górny i dolny gorący, cała chłodnica gorąca więc chyba nic złego sie nie stalo i uklad zostal pomyslnie odpowietrzony, aczkolwiek czy istnieje możliwość, że wisko zaczeło mi sie gorzej zalaczac czy to nie ma nic wspolnego? Pozdrawiam