BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 26 czerwca 2025, 21:41

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e36] rozładowany akumulator
PostNapisane: 14 stycznia 2010, 20:40 
Zacna persona forum

mam problem z moim akumulatorkiem,mianowicie problem nie tkwi w tym,że jest on zużyty,samochód odpala nawet w mrozy problem jest wtedy gdy na postoju przy wyłączonym silniku po słuchaniu radia gdzieś przez 15 -20 minut akumulator się rozładowuje.ostatnio musieli mnie pchać aby odpalił.nie wiem tego na sto procent ale moim zdaniem jeżeli w mrozy odpala to nie jest padnięty,myślę że może jakieś zwarcie jest w radiu itp.proszę o opinie.może jest wśród was jakiś elektryk który mi fachowo pomoże ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e36] rozładowany akumulator
PostNapisane: 14 stycznia 2010, 20:53 
Forumowicz

Moje BMW: E46 328i / E46 320Ci
Kod silnika: M52TUB28/ M54B22
Wg mnie miernik rozwiąże twoja wątpliwość, sprawdź pobór prądu na postoju, jeśli jest duży odłącz radio i jeszcze raz sprawdź

PostNapisane: 14 stycznia 2010, 22:30 
Forumowicz

Moje BMW: e39 528
Kod silnika: M52B28
mialem dokladnie to samo, kiedys chcialem sobie swiatla ustawiac podjechalem pod sciane wlaczym swiatelka i po jakichs 10minutach zaczely slabnac i juz nie odpalilem, to samo jak radia na postoju sluchalem za dlugo tez lipa z odpaleniem....ale rano krecil bez prbolemu jak bylo zmino tez....wyminilem akumulator i teraz moge siedziec i sluchac radia ile chce i spokojnie odpala

PostNapisane: 15 stycznia 2010, 19:57 
Pierwsze kroki

Moje BMW: [E36] 318IS
Rowniez jestem zdania ze to akumulator...
Jakis czas temu pralem sobie tapicerke w nocy, wiec podlaczylem do gniazda zapalniczki lampke samochodowa z zarowka 15W, swiecilem, pralem, ladnie fajnie (okolo godziny). Po wypraniu cos mnie tknelo... przeciez mam 5cio letni akumulator :( no i mowie sprawdze! przekreczam kluczyk a tam nawet brzedeku nie bylo :mur:
Na szczescie woze ze soba drugi akumulator w bagazniku, moze tez nie lepszy bo rowniez jakis 7latek ale co miesiac go podlaczam pod prostownik no i jak nic sie przydal :hyhy: :padam:

Z dziwnych wzgledow po uzywaniu tamtego aku strasznie padalo napiecie na nim... No Panowie! Aku 65Ah a tu przez niespelna godzine pobierania 15W nawet nie zakreci raz?!?!? :dobani:

Teraz jezdze na 7mio latku i przygarnalem innego "trupa" do bagaznika ale naladowany i na odpalenie starczy :piwo:
Tamten poszedl w odstawke...

Sprawdz ile latek sobie liczy, jakie jest ladowanie i pobor na nanometrze. To rozwieje Twoje watpliwosci :)

PostNapisane: 15 stycznia 2010, 20:12 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
trzeba pojezdzic po smietnikach i pozbierac trupy moze kiedys sie przydadza,
popatrzcie koledzy moze i inne "czesci" znajdziecie...zawsze to pare zlotych w kieszeni a w razie klopotu posta na forum i naprawione :ok:

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 17 stycznia 2010, 22:08 
Zacna persona forum

miałem zwarcie gdzies przy radyjku.mam kolege elektryka on rozwiazał peoblem :rotfl:
dziękuje wszystkim.
temat mozna zamknąc :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1