Jeszcze raz ja z tej strony. Ostatnio przeczyściłem filtr na pompie paliwa i sprężarką przeczyściłem przewody paliwowe. Autko od razu zaczeło sie lepiej zbierać. W końcu czuć że autko aż rwie do przodu

Zamierzam jeszcze w najbliższym czasie wymienić całkowicie pompke na oryginalną Boscha. Jeszcze z drobnych rzeczy to wyczyściłem dziś zawór egr, mimo że jak się okazało nie był zbytnio zasyfiony (małe ślady oleju). Nie znalazłem u mnie przepływomierza i szczerze mówiac nie mam pojęcia czy wogóle jest. Filtr powietrza jest w niezłym stanie, chociaż chyba niedługo go i tak wymienie. Nie odkręcałem turbiny, kiepskie dojście tam jest, a w tych mrozach to sie aż odechciewa

Są jeszcze jakieś elementy które mógłbym sprawdzić we własnym zakresie i które mają bezpośredni związek na przyspieszenie i prędkość maksymalną? Jeszcze tak na koniec dodam, że gazując na postoju i odpuszczając silnik przez ułamek sekundy sie dławi, tak jakby miał zgasnąć, ale od razu wszystko wraca do normy. Niedługo zrobie test prędkości na jakiejś dobrej prostej, ewentuanie nakręce filmik jak przyspiesza.