BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 25 czerwca 2025, 21:23

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] 320i Odpala ale nie chodzi
PostNapisane: 25 kwietnia 2010, 10:25 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e36 320i
witam forumowiczow, pisze gdyz chcialbym dowiedziec sie co moze dolegac mojemu autu, mianowicie wczoraj wieczorem jadac samochodem poczulem jakby cos go troszku muliło, myslalem ze to wina gazu wiec przelaczylem na benzyne, ale okazalo sie ze na benzynie bylo tak samo, stanolem na swiatlach i przy ruszaniu cos strzelilo samochod zgasł.. odpalic mozna, ale zaraz gasnie , nie gasnie gdy daje gazu , i wyraznie slychac ze gdzies cos syczy, obstawialem pompe paliwa ale kolega mechanik powiedzial ze to najprawdopodobniej bedzie wina silnika krokowego, prosze pomozcie ... :(

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: e 36 320i odpala ale nie chodzi
PostNapisane: 25 kwietnia 2010, 11:20 
Zacna persona forum

Moje BMW: Sędziwy Paździerz
adiq87 napisał(a):
i przy ruszaniu cos strzelilo samochod zgasł.. odpalic mozna, ale zaraz gasnie , nie gasnie gdy daje gazu , i wyraznie slychac ze gdzies cos syczy,

Instalacja II generacji i szystko jasne :)
Musisz sprawdzić przede wszystkim dolot, czy nie pospadały żadne wężyki, wężyki na silniku krokowym. Jeśli wszystko jest na miejscu to w najgorszym przypadku mogło rozsadzić kolektor dolotowy. Auto łapie lewe powietrze które nie jest liczone przez komputer, mieszanka jest uboga i auto gaśnie, jeśli dodajesz gazu to mieszanka robi się bogata i auto chodzi...

Tytuł: Re: [e36] 320i odpala ale nie chodzi
PostNapisane: 25 kwietnia 2010, 20:12 
Pierwsze kroki

dzisiaj odpiołem przepływomierz i auto pali ale cholernie "pływa" , wężki sa na miejscu nic jutro podziałam z tym autem , czy to "pływanie" moze byc spowodowane tym ze odpiolem przepływomierz czy krokowy tez diabli wzieli ?

PostNapisane: 25 kwietnia 2010, 20:33 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46
To raczej wina przepływki, ale krokowca też w 100% nie można wykluczyć.

PostNapisane: 26 kwietnia 2010, 11:23 
Pierwsze kroki

no i panowie to raczej ni8e przeplywomierz, podpiolem przeplywke od kolegi ma dokladnie taki sam silnik objawy takie same jak przy mojej przeplywce, teraz zaatakuje krokowiec, moze zna ktos mechanika z rudy slaskiej ktory zna sie na buniach ?? podjechalbym do warsztatu gdzies ale nie ma jak musialby to sprawdzic ktos u mnie na dworze przynajmniej na tyle bym zajechal gdzies do warsztatu ... pozdro panowie ;)

PROBLEM ZAŻEGNANY, WSZYSTKIEMU WINIEN BYŁ JEDEN SZLAUFIK O DLUGOSCI 20 CM... SZOK TAKIE AUTO DUZE A UMIE POWALIC JE SZLAUFIK KTORY WYSKOCZYL PO STRZALE Z GAZU , POZDRAWIAM :D

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1