witam serdecznie niedawno zostalem szczesliwym posiadaczem wyzej wymienionego modelu i mam do was dwa pytanka i jesli mogl bym prosic to chcialbym abyscie nie bluzgali poniewaz jestem nowy na tym forum oraz 1 raz mam do czynienia z tym modelem autka

1 pytanko- czy w bmw albo czy w v6 jest to normalne ze wskazoweczka od obrotomierza smiga jak szalona? jezdzilem wieloma markami samochodow i przy 4 tys obrotow to bylo juz straszne rycie silnika hm. Ogladalem rownierz wiele filmikow i zauwazylem ze na wiekszosci z nich przy 210-220 km/h obrotomierz wskazywal 7 tys obrotow u mnie 7 jest przy 180 km/h

przy okolo 120 mam 4 tys a przy 140-150 5-6 tys obrotow, nie wiem czym jest to spowodowane, wiem ze ten model ma szybkie przelozenie biegow.
2. bylem u mechanika ostatnio sprawdzic czy jest dobra uszczelka pod glowica a bylem dlatego ze jak przejade okolo 50 km albo postoje troszke w korku mam twarde weze od chlodnicy czyli jest za duze cicnienie i musze odpowietrzac. mechanik podpiol w miejsce zakretki od wlewu plynu chlodniczego cos tam w tym byl plyn i zmienil kolor wiec powiedzial ze do glowicy dostaja sie spaliny czyli albo glowica albo uszczelka rzecz w tym ze temperatura trzyma mi sie caly czas na polowie wiec sie nie przegrzewa. No i teraz czy musze robic to odrazu czy jeszcze moge troszke pojezdzic i co jakis czas i odpowietrzac albo po protstu dac ujscie parze? a jesli musze wymieniac to jaki koszt mniej wiecej by mnie wyniusl naprawy glowicy jesli byla by walnieta? i czy moze znacie jakis dobry zaklad w czestochowie albo okolicach gdzie zajmuja sie takimi sprawami?
sorki ze bez skladu i ladu

i mam nadzieje ze pomorzecie