BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 23 czerwca 2025, 15:26

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: e34 jaki program do LPG EMMEGAS i poprostu komp do BMW
PostNapisane: 21 grudnia 2010, 00:16 
Forumowicz

Moje BMW: e38 730D
Kod silnika: M57
witam. panowie ponieważ chce sobie zakupić inteface'y do mojego e34 , a pytanie brzmi , jaki bedzie dobry ? tutaj znalazlem stronke co chodzi o BMW , http://www.viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=4&prodid=185 czy ktorys z nich byscie mi polecili ? a jak jest z gazem ? czy tez na takiej zasadzie mozna kupic interface ? bo nie moge znalezc do mnie niczego , szukalem po tematach i brak , prosilbym o taka prosta odpowiedz , ktory i jak to dziala i czy do podpiecia sie oprocz lapka i interface potrzebuje cos jeszcze czego nie ma w zestawie :) z gory dzieki

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: e34 jaki program do LPG EMMEGAS i poprostu komp do BMW
PostNapisane: 21 grudnia 2010, 09:11 
Zacna persona forum

Moje BMW: Subaru Outback
Kod silnika: EJ253
o ile dobrze kapuję poza kompem i interfacem potrzebujesz jeszcze programu - INPy czy Carsoftu czy czegoś innego.

Z LPG jest tak że masz oddzielną wtyczkę i oddzielny program.

PostNapisane: 21 grudnia 2010, 09:41 
Forumowicz

Moje BMW: e39 535, e34 520 24V
obawiam się że z e34 fejs nie będzie działał, też mam viakena i chodzi dopiero z e39, no chyba że się coś się zmieniło, bo mam fejs od trzech lat... /w opisie też reklamowali że ma działać z e34 ale nie łączy się z żadnym modułem ani e34 ani e36/

PostNapisane: 21 grudnia 2010, 10:58 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39 540iA
Kod silnika: M62TUB44
przerabiałem ten temat carsoft'u i inpa'y do e34 nie polecam same kłopoty carsoft tylko 6.4.1 chodzi kilka modułów diagnozuje i w dodatku przekłamuje, do INPY brak wszystkich skrtyptow do e34

E34 tylko DIS i interfejs od nerwusa, 15 min cale auto zdiagnozowane dalej 30 min analiza błędów oraz i tutaj podkreślam ewentualnych przyczyn błędów

E34 interfejs ADS nie OBD

DIS zainstalowany na emulowanym środowisku np VMvare

E34 Obrazek

E53 Obrazek

PostNapisane: 21 grudnia 2010, 11:15 
Forumowicz

Moje BMW: e38 730D
Kod silnika: M57
przemekwww, wiesz , zawsze to mozesz oddac do 10 dni , tak jak napisane ;) a pytanie do krilan, mozesz to sprecyzowac ? dokladnie chodzi mi o "...

E34 tylko DIS i interfejs od nerwusa, 15 min cale auto zdiagnozowane dalej 30 min analiza błędów oraz i tutaj podkreślam ewentualnych przyczyn błędów

DIS zainstalowany na emulowanym środowisku np VMvare ..."

troche tego nie rozumie :wstyd: hehe ale tak jak napisalem , probuje sobie cos takiego kupic , tylko musze zasiegnac porad fachowcow w tej dziedzinie :) wladekkow, rozumie ze program jest potrzebny , bo jakos to musi smigac , odpowiedni sterownik , podobnie jak z telefonami na usb ;)

dzieki wielkie
a krilan, ktory Ty bys polecił taki interface , jak bys mial chwile mogl bys poslac jakis link , zeby mniej wiecej było wiesz , nie mowie tanio , ale solidnie i niedrogo , a pozytecznie

PostNapisane: 21 grudnia 2010, 11:40 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39 540iA
Kod silnika: M62TUB44
karpiu12345 napisał(a):
przemekwww, wiesz , zawsze to mozesz oddac do 10 dni , tak jak napisane ;) a pytanie do krilan, mozesz to sprecyzowac ? dokladnie chodzi mi o "...

DIS zainstalowany na emulowanym środowisku np VMvare ..."

troche tego nie rozumie :wstyd: hehe ale tak jak napisalem , probuje sobie cos takiego kupic , tylko musze zasiegnac porad fachowcow w tej dziedzinie :) wladekkow, rozumie ze program jest potrzebny , bo jakos to musi smigac , odpowiedni sterownik , podobnie jak z telefonami na usb ;)

dzieki wielkie
a krilan, ktory Ty bys polecił taki interface , jak bys mial chwile mogl bys poslac jakis link , zeby mniej wiecej było wiesz , nie mowie tanio , ale solidnie i niedrogo , a pozytecznie

DIS to soft nie pójdzie na WIN chodzi na UNIX dla tego potrzebny emulator, interfejs to "GT1" i kupisz od kolegi nerwusa wszystko oczywiście na RS232 (przejściówki tylko na PCMIA ale nie udało mi się w takiej kombinacji DIS'a zainstalować)

poczytaj tutaj http://www.bmw-klub.pl/forum/viewforum.php?f=96

teraz instalacja DIS z instrukcja nerwusa to pestka :padam: , ja instalowałem wcześniej

jeżeli miałbyś IBM T23 to służę colonem dysku

Obrazek

Obrazek

Obrazek

E34 Obrazek

E53 Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1