Mam problem z oświetleniem wewnętrznym: poprzedniemu właścicielowi wytarły się czujniki otwarcia drzwi (wykrywały, że drzwi są cały czas otwarte). Ktoś odłączył zasilanie od świateł wewnętrznych, zapalają mi się jedynie gdy przekręcę kluczyk.
Wymieniłem czujniki drzwi. Zdiagnozowałem problem za pomocą schematu elektrycznego: bezpiecznik 33 był odłączony od modułu komfortu. Rozebrałem trochę samochodu, podłączyłem zasilanie z bezpiecznika 33 do modułu komfortu i oświetlenie działa jak powinno, światła wewnątrz świecą nawet bez kluczyka, niestety nie tylko one

Świecą się kontrolki obsługi technicznej, licznik kilometrów oraz komputer OBC tak jakby stacyjka była w pozycji włączonego zapłonu.
Co może być przyczyną? Może oprócz czujników światła popsuty jest też moduł komfortu?
Może ktoś wyciągnąć bezpiecznik 33 i sprawdzić czy działa mu podświetlanie przełączników? Teoretycznie nie jest on za to odpowiedzialny.
Proszę o pomoc bo światła wewnętrzne już mi tyle nerwów zjadły a nie mam pomysłu co robić