|
Witam, kupilem swoja e36 dosyc niedawno. Z faktur, ktore dal mi sprzedawca na wykonane naprawy wynika, ze tarcze i klocki sa nowe. Co do tego nie mam watpliwosci ale nazwy firmy ktora je wyprodukowale nie znam. Płyn hamulcowy firmy carlube dot 5. Znalazlem tez na ktorejs z faktur 2 cylinderki hamulcowe.
Niestety do hamowanie mam male zastrzezenia. Niby jak depne to zatrzyma sie i to calkiem spoko, ale jezdze tez fiatem panda bez abs i tutaj jestem pod wrazeniem hamulcow. Moze troche za czule, ale skutecznosc powala. Z moich znajomych ludzie ktorzy jezdza autami z lat dziewiecdziesiatych uwazaja ze hamulce ok, ale kto jezdzi czyms mlodszym mowi ze troche im brakuje.
Jak moge poprawic skutecznosc hamulcow? Wiem ze ktos wymienial tarcze na te z e46 ale chyba nie tedy droga, bo nie usmiecha mi sie jezdzic w zime na 17tkach. Moze wymiana przewodow hamulcowych albo regeneracja pompy by pomogla. Tylko czy taka regeneracja cos da, bo obawiam sie ze poprawa moze byc minimalna (w koncu pompa jest sprawna).
|