BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 27 czerwca 2025, 15:47

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e30] Benia nie chce jezdzic :(
PostNapisane: 30 listopada 2009, 19:19 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e36
Kod silnika: M52B20
Witam ostatnio dalem betce 2 dni wolnego i nie wiem co jej sie stalo rano poszedlem odpalac a tu strzal z rury i gaznika. Betka nie chce palic ani na benzynie ani na gazie tylko strzela . Udalo sie ja z pychu odpalic ale to malo pomoglo czyszczenie swiec i zadbania zaplonu rowniez. Jak juz pojedzie to jedzie ale przy zejsciu z obrotow zaczyna wariowac wskaznik temperatury strzal lub 2 z rury i betka znowu gasnie bylem u 2 mechanikow w poblizu i niestety nie potrafili stwierdzic co jej dolega skoro normalnie kreci i wszystko dziala to wedlug nich to po prostu humorki starego grata :( i tak ma niby byc i zebym go sprzedal. moze ktos bedzie mial wiecej informacji i rozumu od tych pseldo mechanikow prosze o pomoc

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e30] Benia nie chce jezdzic :(
PostNapisane: 30 listopada 2009, 19:41 
Pierwsze kroki

moze komputer sie przestawil??, nie wiem, ale jesli by mi nie wpadalo nic do glowy juz to bym odlaczyl akumulator na jakis czas i podlaczyl spowrotem. moze to glupie, ale zawsze cos, moze diagnostyka ECU na laptopie przez kabelek? bo szczelnosc dolotu juz sprawdzales napewno??

PostNapisane: 30 listopada 2009, 19:44 
jak jest strzał to znaczy ze niespalone paliwo dostaje się do układu wydechowego , ja sprawdziłbym na początek cewkę czy daje iskrę na każdą stajnie no i stan przewodów zapłonowych czy nie ma miejsc np z takim nalotem

PostNapisane: 30 listopada 2009, 19:50 
Pierwsze kroki

kable nie iskrzyly a iskra jest na kazdej swiecy ale cewki w sumie nie sprawdzalem a moze byc przyczyna ze kable mam spiete opaska samozaciskowa??

PostNapisane: 30 listopada 2009, 20:02 
jeśli kable nie maja przebicia to nie powinno to nic przeszkadzać , może zobacz pod te opaski czy pod nimi nie wytarła się izolacja

PostNapisane: 30 listopada 2009, 20:22 
Pierwsze kroki

faktycznie pod opaska jest przetarcie wiec to pewnie jest przyczyna wiec tzeba widac wymienic kable i powinno chodzic dzieki jak by to nie bylo to to bede pisal dalej Pozdro

PostNapisane: 1 grudnia 2009, 16:54 
Pierwsze kroki

jednak to nie kable bylem speca od gaznikow i padl komputer od wolnych obrotow czy sterowania obrotami i dlatego zalewa sie paliwem i strzela i gasnie niestety nie oplacalna jest naprawa :(

PostNapisane: 1 grudnia 2009, 17:38 
Zacna persona forum

Kod silnika: 2,0 T
Mam u siebie sekwencje i tez mialem problem. Chcialem odpalic a samochod kręcił tak jakby tłoki pourywał, strzał i wogóle. Zaciągnelem samochod do mechanika jakies 20 kilometrów. Otworzył maske, kazał pokręcić - od razu znalazł problem był to jakis przewód od powietrza który sie wyczepił. Wężyk włożony i samochód naprawiony. Moze to jakas blachostka u mnie dzwiek byl tak straszny przy odpalaniu ze myslalem ze juz nie odpale nigdy samochodu. Mechanik mowil ze gaz musial strzelic przy startowaniu i sie to moze zdarzac

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1