BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 23 czerwca 2025, 10:39

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E34] Przekładnia kierownicza
PostNapisane: 28 listopada 2010, 21:28 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e34
Kod silnika: M21
http://www.truckfocus.pl/technika,2678, ... -cz-1.html

proponuje zapoznac sie z tym jest dokladnieobjasnione jak dziala a to ze nie powraca na pozycje 0 to noze jest wynik ze sekcja w maglu jest przestawiona wzgledem znaku 0 na maglownicy i nie sugerowal bym sie tym tylko skorygowal do ustawien magla a nie oznaczeń
w przeciwnym razie będziesz mógł mieć problemy z cieknącym maglem z przeciągu kilku tygodni

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 28 listopada 2010, 23:14 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: 540i
Garaż: Volvo S40 II 2.0d
Gdzie jest znak 0 na maglownicy ??

PostNapisane: 29 listopada 2010, 00:55 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e34
Kod silnika: M21
w maglownicach slimakowych masz zaznaczone kiedy na niej sekcja jest w pozycji 0 pozycja ja tak mam w range roverze w e34 nie sprawdzalem ,wiadomo moze nie byc zaznaczone ,ale jesli kolami krecisz w lewo i prawo i ilosc obrotow jest taka sama a magiel odbija i brakuje ci te 1/8 to masz przestawioną albo sekcje albo bo watpie zebatke a watpie dlatego bo tam masz tylko 3 zęby
jak rozkrecisz magiel by ustawic sekcje co raczej Ci sie nie uda licz sie z wymiana teflonów ja jestem wlasnie w trakcie takiej operacji w swoim RR nie wiem czy to sie jeszcze powiedzie

PostNapisane: 29 listopada 2010, 09:32 

Nie no przekładnie montował mi mechanik z doświadczeniem, więc raczej jej złe ustawienie odpada. Zakupiłem właśnie przekładnie bez luzów, jutro montaż.

PostNapisane: 17 stycznia 2011, 00:00 

Przy okazji wymiany przekładni okazało się że zapieczone były sworznie wahaczy górnych. Nie można było poruszyć kół rękami na podnośniku, więc jak miała wracać kierownica ?? Zamontowane nowe kompletne wahacze górne Lemfordera i używana przekładnia ze szrotu no i kierownica wraca idealnie do punktu zero :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1