COUPE napisał(a):
Jeżeli chodzi o górę, to ja bym najpierw uszczelnił na nowo pokrywę klawiatury oraz wszystko dokładnie wymył... Dopiero później bym sprawdzał gdzie się pojawiają i czy się pojawiają jakieś wycieki itp...
x2
zacznij od gory i przodu, taka moja rada bo olej lubi sobie śmigać podczas jazdy w tyłu auta, wiadomo
jesli chodzi o pierwszą fote to wygląda to na uszczelke pokrywy zaworów, też zabieram się do wymiany u mnie.
jeśli chodzi o wilgotną skrzynie, to jedni mówią że w BMW to standard.... ja się troche nadziałem, bo zaniedbałem ten problem mimo że trwał niedługo, leciałem w trase po niemcowni jadąc ok 170, na przystani zajrzałem pod auto i ze skrzyni
kapał olej, więc trzeba z tym uważać, bo przy większej prędkości, jak się wszystko nagrzeje to prędzej czy później wywali uszczelke. jeśli chodzi o tył skrzyni to są dwie uszczelki, mała i duża, warto je wymienić obie żeby później znowu nie rozbierać auta. ja w aso zapłaciłem za obydwie 200zł (m52b20). a żeby wymienic trzeba zdjąc wal i wydech.... przodu skrzyni jeszcze nie przerabialem... ale widziałem że jest tego sporo na forum, trzeba poszukać

żeby sprawdzić stan oleju w skrzyni to trzeba postawić auto na równym podłożu, odkręcić boczny kurek - oleju powinno być na równo. żeby go dolać, wiadomo potrzebna jest 'strzykawa'
u Ciebie foty wilgotnej tylniej częsci skrzyni wyglądają własnie jakby te uszczelki były do wymiany bo wtedy pęd wiatru spycha olej do tyłu czyli na wał a ten 'rozbryzguje' go po skrzyni. dla pewnoci, trzeba umyć skrzynie, przejechac się i zajrzeć gdzie się pojawia olej, ale to na 99% którą z tych dwóch tylnych uszczelek.
mam nadzieje że troche pomogełem
pozdrawiam, Błażej