|
Witam.Przeszukalem chyba juz wszystkie strony dotyczące bmw i niestety nie znalazłem odpowiedzi na pytanie: Gdzie znajduje sie przekaznik od el.lusterek oraz spryskiwacza w e36 coupe.Moje bmw to coupe 1.8 is 1992 r.Nietety padł mi spryskiwacz oraz lusterka el ,spryskiwacz czasem na moment łapie ale po chwili przestaje działać,lusterka martwe.Wszystkie bezpieczniki sprawne ,na wtyczce od silniczka jest napiecie ale bardzo słabe pozwalajace jedynie na lekkie ruszenie silniczkiem.na krótko podłączony działa pełana moca także na 100% jest sprawny.Wywnioskowałem ze to napewno przekaznik lecz niestey nigdzie nie moge znalezc gdzie sie on znajduje.Dotarłem do jakiegos przekaznika pod plastikowa osłona pod lewa noga pedału spoczynku kierowcy.Jest tam przekaznik składajacy sie z dwóch uzwojen.Po wypieciu wtyczki nie działaja wycieraczki.Czy on takze steruje spryskiwaczami?Rozkreciłem juz ,,polowe auta" i nadal nic.Wszystkich przerabiajacych ten problem prosze o pomoc.Jazda bez spryskiwacza jesienia jest coraz bardziej uciazliwa juz nie wspominajac o zimie.Z gory wielkie dzieki
|