Witam,
Jestem tutaj swiezy, o centralnym zamku szukalem i czytalem ale albo nie potrafie szukac albo takiego przypadku nikt tu nie opisal.
Sprawa wyglada nastepujaco:
Zamek nie ma sterowania z pilota ktore chcialbym kiedys zrobic najpierw jednak chcialbym sie uporac z aktualnym problemem:
1. Oświetlenie wnetrza szaleje potrafi zapalac sie i gasnac podczas jazdy... lub nie reagowac na otwarcie drzwi czy zamkniecie lub odpalenie silnika.
2. Zamek reaguje tylko na drzwi kierowcy tzn zamyka i po chwili odbija... a czasem zamyka tylko drzwi kierowcy inne sie nie ruszaja nawet na chwile, przekrecajac w drzwiach pasazera zamykaja sie tylko one.
3. Klapa bagaznika tez zaskakuje na chwile i odbija.
Sprawdzilem kable idace do klapy bagaznika byly troche przetarte ale tylko zeszla z nich izolacja (z jednego) zalozylem wiec na niego taka opaske z izolacji i obkleilem tasma bo przerwane nie byly, zmian zadnych to nie wprowadzilo w dzialaniu a dokladniej nie dzialaniu zamka.
Czasem jak mu cos odwali nagle zaczyna dzialac i tak ostatnio dzialal bez zarzutu przez jakies 3 dni. problem wystepuje juz od ponad miesiaca. Auto jest garazowane a okres owych 3 dni kiedy nagle cudownie zamek zaczal dzialac po to zeby teraz znowu przestal byl bardzo deszczowy wiec tak sobie mysle, ze woda racej przyczyna nie dzialania nie jest bo w deszczowe dni dzialal akurat no i garaz jest pozadny, suchy i cieply i ma dobry wyciag auto jest zawsze suche po nocy, po 3 dobach postoju w garazu tez bez zmian wiec ta wode bym raczej wyrzucil o ktorej w ktoryms temacie czytalem.
Prosze o pomoc i wskazowki;) Jednoczesnie zaznaczam, ze jestem dosc swiezy w temacie centralnego zamka i np. "koncowki w drzwiach" nie za wiele mi mowia;) wiec prosilbym o troche dokladniejsze tlumaczenie moze byc lopatologiczne;)
P.S auto nie ma elektrycznych szyb i jest z 1994 roku, alarmu tez nie posiada
Z gory dziekuje i pozdrawiam
Tomek