Witam Mam pytanie jeszcze co do alternatora poniewaz to tez moze byc przez niego za male napiecie moze dawac na biegu jalowym i gdy hamuje lub skrecam kierownica to obroty spadaja. Jakie powinno byc prawidlowe napiecie ladowania na biegu jalowym to bym to sprawdzil Dzieki i pozdrawiam Juz znalazlem teraz musze sprawdzic ale to dopiero jutro bede wiedzial ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Dzis sprawdzalem ladowanie na wylaczonych uzadzeniach bylo 13,90-13,89 a na wlaczonych swiatlach dmuchawa wciskany hamulec 13,70-13,79-80 czyli dobrze jest
mam takie pytanie jeszcze co do ssania,jest w ogole ssanie w bmw 5 e34 na zimnym silniku jakie powinny byc obroty u mnie jest tak 600 obr i zauwazylem za jak sie nagrzeje to sie wszystko stabilizuje podchodzi troche wyzej do 800 900 obr i jest dobrze czyli moze nie mam ssania jak myslicie czujnik temperatury powietrza dolotowego moze byc od ssania czy to w ogole ssanie czy nie bo ogolnie to obroty mi nie skacza tylko sa niskie i przy tym skrecaniu na zimnym silniku spadaja jest ktos kto pomoze dzieki i pozdrawiam
|