Witam po wielu próbach i przelaniu rzeki pieniędzy, na ratowanie silnika z wąskiej lampy (125 KM) z wtryskiem początkowym do kolektora ssącego. Nie pozostało mi nic innego jak wymianka serducha na nowsze z szerokiej lampy, Potrzebuje pomocy od strony elektryki, ponieważ wiem, że takowy silnik różni się nieco zapłonem, i ma inne wejście na komputer chyba więcej pinów ze strony mechanicznej dam sobie rade, ponieważ już wymieniałem w e30 i w e34 ale na silnik tego samego typu. Także chciałbym pobazować troszkę na waszym doświadczeniu, może już ktoś miał do czynienia z taką przekładką, jeżeli tak to prosiłbym, aby wypisać wszystkie utrudnienia jakie mogę napotkać. Wszyscy odradzają mi odratowanie mojej staruszki bo jest to wąska lampa z 83`, i poprzedni właściciel zakatował to auto, ale poza zderzakiem przednim(szeroka lampa) w tym aucie jest wszystko original, i co najważniejsze buda jest zdrowa bez dziurek, za moją sprawą już wyczyszczona i zakonserwowana

od strony mechanicznej jest ruina wymieniłem już w niej wszystko bez ingerencji we wnętrze, czyli pierścienie już puszczają bo bierze olej i ma słabe ciśnienie, największe (8,5). I nie mam już sił do tego silnika, ale ja jestem stały w uczuciach a jak narazie tylko mój portfel przeszedł kuracje odchudzająca organ zamienny jaki zakupiłem to silnik z szerokiej lampy wczoraj wyciągnięty rok 89` (129 KM) , możecie wierzyć lub nie, ma na każdym cylindrze dwunastke silnik igiełka na liczniku oryginalny przebieg 224 386 (9) jak na ten silnik to nic. Z góry dzięki za pomoc lece wyciągać stary silnik