artek525, kup most ze szpera, to jest naj naj naj najwazniejsze w lataniu bokiem
Szpery w bmw kleily 25% (eMki 35%). Ale po sporym przebiegu wycieraja sie i ich zeszperowanie sie moze wynosic 20%, 15..... Wiec warto taka szpere zregenerowac i od razu "zaceisnic" na np 30-35%. Nie podam Ci gdzie to mozesz zrobic ale jest troche takich firm co to niedrogo robi, musisz poszukac w necie, Chyba szeszkin motorsport to robi m.in.
Zalety szpery docenisz oprosz suchego placyku, na deszczu, sniegu, lodzie.
Ja od drugiej beemki mam zawsze szpere i jak kupilem ostatnia zeby ja zrobic do jazdy/driftu i nie miala szpery to na osniezonych/ oblodzonych drogach strasznie sie denerwowalem przy ruszaniu jak jedno kolo mielilo i ledwo moglem ruszyc
artek525 napisał(a):
żeby od czasu do czasu jakiś wypad na plac mu nie zaszkodził
No i jak masz krecic wysoko silnik to koniecznie dobry olej: najgestszy 10W, firmy liqui moly, valvoline, mobil1, motul ewentualnie castrol. Najlepiej gdybyc zalal syntetyk: 5W40 lub 5W50 wyczynowy. Do tego plukanka liqui moly.
Jezeli zaczniesz driftowac na moscie bez szpery to daje mu godzine maks miesiac i na zlom.
Musi byc sprawne visco i wskaznik temperatury, o jego kontroli podczas palowania nie musze chyba przypominac, tak jak o zakazie wylaczania silnika od razu po palowaniu.