BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 24 czerwca 2025, 21:06

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] 320 Coupe Wymiana skrzyni biegów.....
PostNapisane: 27 lutego 2008, 19:17 
Poszukaj zanim zapytasz

Witam wszysykich mam pytanie, zakupiłem tak jak w tytule BMW [E36] 320 Coupe 1995 roku z automatyczna skrzynia biegów przebieg 70 tys. udokumentowany od pierwszej włascicielki ,samochód jest na ful wypsazeniu tempomat klima praktronic itp i chodzi mi oto czy ktos miał do czynienia z wymiana skrzyni biegów z automatycznej na manualna ( jakie elementy musimy zakupic i czy po wymianie bedzie to wspólpracowac z cała elektronika szczegolnie mi chodzi o tempomat) Z góry dzieki i Pozdrawiam

[ Dodano: 1 Marzec 2008, 09:42 ]
Naprawde nikt nie mial do czynienia z przekładka skrzyni biegów z automata na manualna.....???

Ostatnio edytowano 1 kwietnia 2008, 20:33 przez Hubert0907, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2008, 19:57 
Pierwsze kroki

wybacz że się tak pod czepie pod twój temat ale może i dobrze bo np. ja kupiłem BMW 730 co się okazało było kiedyś tam w automacie a ja już kupiłem od oszustka(dam ręke uciąć że wiedział że była mieniana w nim skrzynia ale mi tego nie powiedział)no ale do rzeczy po całym przeżucie mam błąd w kompie Betriebeprogramm i betriebsanleits <błąd automatycznego czegoś tam ,problem tkwi w tym ze nie wiem jak go usunąć: (,znalazłem godzinke temu pod lewarkiem zmiany biegów kostkę improwizorycznie podłączoną na krótko troche próbowałem z nią powalczyć ale błąd nie ucieka.ehh... może ktoś ma jakąś rade??.

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2008, 21:52 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36
Zapomniałeś o tym poście? Już kiedyś się pytałeś o to...
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=20912&highlight=automat+manual
Co do tempomatu to po wymianie wiązki tempomat przestanie działać.

Ogólnie nie opłaca się, sprzedaj to auto i kup w manualu.
Nie wiem jak masz udokumentowany ten przebieg ale licznik można cofnąć za 100-200 zł., a książkę serwisową kupisz na giełdzie z pieczątkami jakimi tylko chcesz i z przebiegiem takim jakim sobie tylko wymarzysz za 200zł.

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2008, 22:17 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 520IA FL
Kod silnika: M54B22
JAk zdrowy to mozna latwo sprzedac :hyhy:

Jak przekladka to gorzej, koledzy pokazali Ci co musisz ruszac.....

Imo nieoplacalne.....

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwietnia 2008, 08:05 
Poszukaj zanim zapytasz

To nie jest tak ze ten samochód niby posiada 70tys km, wszystko sie zgadza, ksiazka serwisowa jest wypisana na ta samą osobe co włascicielka samochodu w briefie i jaki jest sens kupywania ksiazek na giełdzie i wbijania jekis dziwnych pieczatek to sie mija z celem kolego, ten samochód to poprostu posiada i tyle a 4 oryginalne kluczyki ( tak jak w ksiazce serwisowej sa pokazne) tez kupisz na giełdzie???? , takze nie wmawiajcie mi ze samochód ma cofniety licznik bo ta sa bzdury, i sam wyglad samochodu, praca silnika, tapicerka stwierdza ze samochód był sporadycznie uzywany,no ale nie stety automat ale przemyslałem sytuacje i nie bede sie bawił w przekładke, samochod zostawie w oryginale.

Tytuł: Re: [E36] 320 Coupe Wymiana skrzyni biegów.....
PostNapisane: 11 września 2010, 09:32 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: E36 328i
Kod silnika: M52
Witam!Posiadam silnik 2.8 w automacie.Chciałbym zrobić przekładke na manuala.I moje pytanie,jakie części są dokładnie potrzebne aby to wszystko sie udało.Ja wiem,że potrzebne jest:-skrzynia manual,sprzęgło kpl.,pedały 2szt,wysprzęglik,gałka zmiany biegów.Dalej nie wiem.Jeśli ktoś wie co jest jeszcze potrzebne,to bardzo bym prosil o pomoc.Koszty nie są duże,tylko muszę wiedzieć co mam kupić.Z góry dziękuję.

PostNapisane: 30 września 2010, 06:22 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: E36 328i
Kod silnika: M52
Ja myślałem ze to forum jest ok. a tu nikt nic nie wie. odpuście sobie pisanie ze takie rzeczy sa nie opłacalne ja zrobiłem taką przekładkę i koszt jest śmieszny bo to zaledwie 600 zł jeśli jesteś mechanikiem i zrobisz to sam a spalanie benzyny spadło o 4 litry na 100 km. wiec nie ma co więcej się logować na takie fora jak to :11: :11: :11: :11: :11:

PostNapisane: 30 września 2010, 20:44 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38 | E36 Coupe
Kod silnika: M73TUB54 | M52B28
Garaż: .
E38
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166487
E36
viewtopic.php?f=6&t=169815
koles831 napisał(a):
a myślałem ze to forum jest ok. a tu nikt nic nie wie. odpuście sobie pisanie ze takie rzeczy sa nie opłacalne ja zrobiłem taką przekładkę i koszt jest śmieszny bo to zaledwie 600 zł jeśli jesteś mechanikiem i zrobisz to sam a spalanie benzyny spadło o 4 litry na 100 km. wiec nie ma co więcej się logować na takie fora jak to

raz, nikt nie zmusza :]

a dwa na tym forum jest temat o wymianie skrzyni na automat w e36, nie szukałeś lub źle szukałeś

fakt faktem, że odpowiedzi niektórych w tym temacie gniotą :rotfl:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1