Co znalazłem na innych forach :
Cytuj:
Fioletowa wtyczka:
(zaznaczam że to compact '97 - nie gwarantuję że kolory kabli są w compakcie takie same jak w innych)
PIN 4 - kabel czerwono-żółto-niebieski - po podaniu +12V OTWIERA (również odryglowuje)
PIN 17 - pusty - po podaniu krótko +12V ZAMYKA (bez ryglowania - wlew paliwa otwarty), przy podawaniu +12V przez kilkanaście sekund ZAMYKA SZYBY
PIN 13 - kabel biało-czerwony - po podaniu +12V przy zamkniętych drzwiach RYGLUJE (zamyka wlew paliwa), przy podawaniu +12V przez kilkanaście sekund również ZAMYKA SZYBY
Podsumowując, aby zamykało i ryglowało trzeba podać impuls z centralki jednocześnie na pin 17 i 13. Natomiast lepiej chyba ich nie zwierać bo możliwe
że wtedy będzie ryglował przy każdym zamknięciu (również przy wciśnięciu cycka w drzwiach) co niezawsze jest pożądane. Wtedy trzeba odseparować diodą.
Jeśli centralka wysyła długi impuls do domykania szyb, to trzeba go podać na którykolwiek z tych pinów (u mnie oba domykają okna). Chyba najlepiej
podać zamykanie na 17 a domykanie szyb na 13. Wtedy zarygluje, domknie, i niepotrzebne są diody bo każdy pin jest obsługiwany przez osobny kanał centralki.
Ale uwaga bo ten długi impuls z centralki to może być minus (u mnie tak jest) i wtedy trzeba podłączać przekaźnik.
Cytuj:
Witam wszystkich. Mam pewien problem z tym sterowaniem. ze sterownika zamknij na 17 pin, otwórz na 4. Ale gdzie mam podłączyć +12 z
przewodów żółty i żółto/ czarny? Wychodzące ze sterownia pilotów. Są to dwa przewody tak jak było na schemacie Marian2. sterownik prawdopodobnie ten sam lub podobny. Pozdrawiam i proszę o Pomoc
: żółty i żółto czarny łączysz razem i podłączasz pod ten sam przewód co zasila to urzadzenie czyli do stałego plusa który jest nawet po wyciągnięciu kluczyka