BMW E36 Coupe 2.0 gaz. Mam z tym autem kilka problemów, niektóre rozwiązałem sam, ale niektórych nie potrafie. Zaczne od tego ze od dlugiego czasu ubywa mi plyn z chlodnicy. Nie ma jednak zadnych wycieków,a ubywa go naprawde duzo, czasami dolewam nawet 0,7 l plynu do zbiorniczka. W ogole caly czas mam problemy z ukladem chlodzenia. Najpierw zimą nie miałem cieplego tylko zimne powietrze, lodowate. Tylko powyzej 2500 obrotów bylo lekko cieple powietrze. Pojechalem do mechanika, przeczyscil podobno i wszystko ok, jest wręcz gorące powietrze,ale... nie ma w ogole zimnego ! Nawet z nawiewu na twarz leci ciepłe powietrze,a z tego co mi wiadomo powinno leciec tylko zimne. Chlodnica jest ok, byla wymieniana 4 lata temu a poza tym byla sprawdzana. Druga sprawa to problem z przepływką a dokladniej z gumowym kolanem. Samochód mial nierówne obroty, potrafil zgasnąc podczas hamowania. Wymienilem przeplywke (jak sie okazalo byla uszkodzona) i gumowe kolano wymienilem na uzywane, ale oryginalne w dobry stanie (poprzednia guma byla peknieta). Auto odżyło, ale po miesiącu bylo jeszcze gorzej. Przy lekko rozgrzanym silniku jak ruszałem dodając lekko gazu lub duzo gazu, auto w ogole nie szło, a nawet potrafiło zgasnąc. Na benzynie tez slabo idzie, jest przymulony. Wyjalem filtr powietrza, wyjalem przeplywke i kolano gumowe. Okazalo sie ze przeplywka jest ok, ale guma znow pęknieta, a w srodku zółto-brązowa maź i troche wody.Pisałem w czasie przeszlym bo troche powyjmowalem mu czesci i bedzie stal dopoki tego nie zrobie.
PS. od filtru powietrza idą 2 przewody, kiedy je odjąłem wylecialo troche plynu z chlodnicy, czy to normalne ? Z gory mowie ze jestem informatykiem i nie znam sie na samochodach, ale chce sie troche poduczyc, poza tym szkoda mi juz poeniedzy na mechaników.
|