O.K. zgodnie z umową przesyłam skany z hamowni. Co prawda przesadziłem i to bardzo z 384NM
(nie wiem skąd tyle mi w głowie wyszło, ale i tak wynik myślę jest imponujący). Sorry za złą jakość
ale niestety robiłem zdjęcia telefonem i tylko taki obraz dało się uzyskać. Najważniejsze że widać co i jak:)
Wykres nr 1 przedstawia zrobiony czip w renomowanej firmie (kilka siedzib w całej Polsce).
Firma ta podeszła do tematu na zasadzie (wgrywamy gotowca, działa, jeździ). Auto niby fajnie się
zbierało ale zostawiało chmury dymu z tyłu a w wyższych zakresach po prostu brakowało mocy co resztą widać poniżej:
Wykres nr 2 przedstawia zrobiony czip również w renomowanej firmie która tym razem podeszła do
tematu INDYWIDUALNIE! Firma ma podłoże ponad 25 letnie w tuningowaniu aut. Dodatkowo osoba która
to robiła to myślę jeden z nielicznych fachowców w Polsce, który jest w stanie poprawnie zrobić program
pod dany samochód z silnikiem diesla. Praca z tą firmą była czystą przyjemnością od wspólnych jazd próbnych
na drodze, sprawdzenie auta (czy posiada usterki i czy w ogóle możliwy jest bezpieczny czip tuning) oraz
po specjalną diagnostykę dymienia) bo tego typu pomiar jest bardzo istotny przy zrobieniu czip tuningu
który daje duże przyrosty nie dymiąc. Dymienie do 10% jest praktycznie niezauważalne , 25% to granica
rozsądku ,powyżej 40-50% tu już tylko generator dymu. W wykresie nie widać co prawda zaznaczonego
dymienia ale na miejscu widziałem taki wykres. Normy w moim przypadku nie przekraczały 15% w najwyższym
zakresie mocy oraz momentu. I oto wykres:

I tak właśnie jeździ moje BMW, nie przerwanie od 10-05-2012 (odpukać!!!). A nogę mam ciężką.
Spalanie w mieście przy jeździe normalnej, szybkiej z klimatyzacją 8litrów.
Trasa przy 150 + tempomat (6litrów spalania). W trasie gdy jedziemy 90/100/110 spalanie nie przekracza 5 litrów.
I nadal podtrzymuję że mogę stanąć z każdą seryjną 2.0 150km na 1/4 mili i postawić flaszkę wódki że wygram

Podejrzewam że mam sprzęgło seryjne więc tak wytrzymuje już 5 miesięcy. Amen!

pozdrawiam