Witam serdecznie,
Mam kilka pytan do WAS!!!
dostalem od znajomego dodatkowy komputer tzw. D-Chip niemieckiej firmy Zemotex (jeden ze sponsorow off road rajdu Drezno - Wroclaw), pasujacego do mej Buumy, nie chcialem tego od razu do siebie zakladac bo nie wiedzialem czy to jest ok czy nie.
Wiec odeslalem to do tej firmy z prosba o diagnoze i ev. wgranie aktualnego oprogramowania.
Kosztowalo mnie to pare eurosow ale wszystko zostalo sprawdzone, zaktualizowane i jest w najlepszym porzadku.
Zastanawiam sie tylko, moze mamobawy czy to zamontowac do mego auta. nie chodzi mi juz tak o te 35 KM i 75Nm wiecej lecz o spalanie, podobno nawet do 15% mniej. Wydaje sie duzo.
W opisie podane jest ze samochod w 80% jezdzi na danych orginalnych BMW tylko w "extremalnych" sytuacjach sterownik pobiera dane z komputera dodatkowedo.
Nie jest to tani tuning bo ze wstystkimi wiazkami kablowami i tym komputerem dodatkowam (nowym) kosztuje to 800 eurosow.
Pytania!
Moje autko majuz 235 tysiaczkow na karku, w prawdzie nigdy nie mialem zadnych problemow ale czy to nie jest dla niego przyslowiowy gwozdz do trumny?
I czy ktos moze ma juz jakies doswiadczenia z ta firma
http://www.d-chip.dedzieki z gora za Wasze informacje!!!